GaborSzakacs

A Givenchy-nő ruhatára 2024-ben

2023. december 06. - gaborszakacs

A Givenchy Resort 2024 kollekciója az időtlenség és a modernitás fúzióját mutatja be. A világhírű francia divatház kreatív igazgatója, Matthew M. Williams a Tokióban tett látogatásából merített ihletet a soron következő ruhasorozata elkészítéséhez. Az izgalmas gyűjteménnyel az egyedi szabásvonalakra, a különleges részletekre és a magas minőségű szövetekre helyezte a hangsúlyt, miközben a ruha hordhatóságára és eladhatóságára is ügyelt. Az ügyesen megrajzolt arányokkal és formavilággal egyensúlyt teremtett az extrém, divatos darabok és az időtlen, elegáns szettek között, így a viselőik egyszerre kifejezhetik a kiváló ízlésüket és a magabiztosságukat.

23_272.jpg

Matthew M. Williams igazi fenegyereknek számít a kortárs divatban. A klasszikus szabászaton nevelkedett designer imádja az utcai viseletek világát, a sportos megjelenéssel és a modern eleganciával vegyíteni. Így a kifutóra vitt alkotásai nagyon maiak, nagyon frissek és nagyon tükrözik az aktuális korszellemet. Stílusát és kifejezésmódját a Givenchy kreatív igazgatójaként sem tartja kordában, előszeretettel viszi kifutóra a legmerészebb ötleteit, amelyekkel pillanatok alatt belopja magát a Z és az Alpha Gen szívébe.

Williams a közelmúltban Japánba látogatott. Egy régi katonai ruhákat értékesítő üzletben megfigyelte az apró, funkcionális részleteket és a speciális designt. Ez a tokiói tapasztalat rádöbbentette arra és egyben megerősítette benne, hogy a ruházat nem reprodukálható a végtelenségig, hiszen az anyagok minősége az idők során igencsak megváltozott, az adott régió időjárása és a gyártási korlátok pedig jelentősen befolyásolják az egyediséget. A kortárs divatban - a fast fashion üzletek globális elterjedésével, a nagyfokú uniformizálódással - felértékelődött azoknak a hétköznapi ruháknak az értéke, amelyek divatosak és nehezen beszerezhetőek.

A Givenchy márka a Williams-kollekciókkal nemcsak egy-egy történetet mesél el vagy éppen egy témára kapaszkodik fel, hanem olyan szetteket állít elő, amelyek időtlen minőséget képviselnek. Így jelennek meg a párizsi üzletek polcain a merész, innovatív design és a klasszikus elegancia házasságából született pompás zakók, tökéletes pólók vagy éppen az egyszerű, ám formatervezett tűsarkú cipők. Williams a meglévő ruhatárba illeszthető, hordható darabokat készít. Célja, hogy az emberek valóban viseljék és élvezzék az általa alkotott ruhákat.

A Givenchy Resort 2024 kollekció kifinomultságot és modern nőiességet sugároz. Williams kellő tudatossággal indult neki a tervezésnek, apró, ám roppant hatásos trükköket alkalmazott. Sziluettjei élesek, határozottak, hangsúlyozzák a vállakat és a derekat. Imádnivalóan könnyedek a farmerek és a koktélruhák, izgalmasak a kabátok, egy szetten belül ügyesen játszik a szigorúság és a nőiesség fogalmaival. Megfigyelhetjük, hogy az egyes darabok alapjai a Givenchy alapítójának, a csodálatos Hubert de Givenchy archívumából származnak, ezeket a modern technika és a legújabb technológiákkal előállított szövetek segítségével megújult, friss kivitelben, időtlen sziluettek formájában kínálja Williams. A Resort 2024 kollekció elegáns és kifinomult ruhadarabokkal kényezteti el a megjelenésére érzékeny vásárlót, ezek a varázslatos alkotások alkalmasak hétköznapi viseletre, de megállják a helyüket alkalmakkor is.

A Givenchy Resort 2024 kollekció szettjei

Fotók: Givenchy Resort 2024 Lookbook / Givenchy

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3318272261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása