GaborSzakacs

Givenchy szettek az utcai viseletek világában

2022. június 01. - gaborszakacs

Valahol a sportruházat és az estélyik világa közé lőtte be a 2022-es őszi ready-to-wear kollekcióját a Givenchy. A patinás francia divatház kreatív igazgatója, Matthew M. Williams a márkára jellemző kifinomult párizsi sikket hátrahagyva nagyrészt sötétzöld és fekete színben megjelenített gyűjteményt vitt kifutóra, amellyel az utcai viseletre fókuszált. A réteges szettek nyomott mintás pólókból, fémes logóval kivarrt pulóverekből, bő farmernadrágokból és földet söprő kabátokból álltak össze. Íme, egy különleges divatbemutató részletei a Paris Fashion Weekről!

200_20.jpg

300_11.jpg

A Paris La Défense Arena adott otthont a Givenchy 2022-es őszi ready-to-wear kollekció bemutatójának. A stadion közepén felállított kétszintes emelvény LED-fényekkel megvilágított X alakzatot rajzoló kifutóján sétáltak a modellek. A grandiózus helyszín igencsak szokatlan volt a kifinomult ízléséről és klasszikus francia szabásvonalairól elhíresült márkától. A meghívottak nagy része nemtetszését fejezte ki, hogy a belvárosból 45 perces autóúttal jutottak ki a La Défense negyedbe, ám a show meghökkentő látványvilága némileg kárpótolta az elégedetlen fashionistákat. 

Amióta megismerkedtem Hubert de Givenchy művészetével, azóta töretlenül csodálom azt a kifinomult eleganciát, az egyszerű szabásvonalaiban rejlő sikket.  A Mester legnagyobb múzsája, kedvenc modellje és ügyfele a bájos Audrey Hepburn volt, kislányos bájával és törékeny szépségével a mennyekbe emelte Givenchy alkotásait. A márka jelenlegi vezető tervezője és kreatív igazgatója, Matthew M. Williams rendesen eltávolodott attól az haute couture értékrendtől, amelyet a márka névadója megálmodott. Williams a nagyvárosi street style újszerűségével próbálja a Givenchy-t felzárkóztatni a 2020-as évek legmenőbb márkáihoz. Egyszerű és kényelmes ruhái a mai utcai divat lazaságát és önazonosságát hirdetik. 

Matthew M. Williams új kollekciója nagyrészt sötétzöld és fekete színben megjelenített darabokból állt össze. Imádja a rétegezést, a halmozást. A kifutóra küldött szettjei lépcsőzetes rétegekbe rendezett pólókból, fémes logókkal és nyomott grafikával ellátott pulóverekből, extrémen bő farmernadrágokból, tréningruhákból, vastag talpú sportcipőkből és földet söprő kabátokból álltak össze. Audrey Hepburn romantikus couture eleganciája a fel-felbukkanó gyöngysorokban és a pántos estélyikben köszönt vissza. Persze, a látványvilág összességében inkább egy kortárs pop-vagy rocksztár öltözőjét hozta, mintsem egy törékeny hollywoodi híresség nemes gardróbját.

A négy hatalmas LED-lámpa fényében vonuló modellek ruháin látható részletek adják a gyűjtemény igazi értékét. Kifejezetten izgalmasak a gyöngyök és a hímzések a farmernadrágokon, a gyöngyös felsők, a színes rétegekben tobzódó pólók és pulóverek hatása, na meg persze a alulról felvágott pólók harisnyakötő jellege. Kreatív, vicces és igazán ötletes megoldások. A COVID-korszak egyfajta lezárásaként Williams balaklavákat, húzott a modelljei fejére. Ezeket a maszkokat leginkább síelésnél, a motor-és autósportban, túrázáshoz vagy éppen katonai céllal szokták hordani. A '80-as, '90-es években született generáció ismerheti ezek kötött gyermekváltozatát is,  amelyet személy szerint szívből utáltam, mert egyszerre volt szúrós, kényelmetlen és túl meleg.

Matthew M. Williams munkái összességében nagyon maiak és ösztönösek, hűen ábrázolja a jelenlegi életvitelünk és kultúránk mindennapi ruházati megközelítését. Kíváncsian várom a Givenchy-folytatást!

A kollekció további különleges darabjait és az egyes szettek részletfotóit az alábbi galériára kattintva tudjátok megtekinteni:

100_31.jpg

Fotók: Alessandro Lucioni / Alessandro Viero / Givenchy / Gorunway.com / The New York Times / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6817843161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása