GaborSzakacs

Párizsban járt az ősz

2019. augusztus 22. - gaborszakacs

Szeszélyes és ösztönös, a művészi önkifejezésben megmártózó szetteket vitt kifutóra a Givenchy. A neves francia divatház Hubert de Givenchy szellemiségén és a klasszikus értelemben vett elegancián túlmutató haute couture kollekciót állított össze a 2019-es őszi szezonra. A márka vezető tervezője, Clare Waight Keller nagy hangsúlyt fektetett a meghökkentő szabásvonalakra, a különleges ujjrészekre, a fénylő textíliákra és az őrületes tolldíszítésekre. Valami régi, valami nemes, valami izgalmas és valami új a párizsi divathéten.

1_306.jpg

Az idő igazolta, hogy Clare Waight Keller igazán jó választásnak bizonyult a Givenchy kreatív igazgatói posztjára. Napjainkban a tervezőnő Hubert de Givenchy szellemi hagyatékát tisztelve és annak felbecsülhetetlen értékeit ápolva vezeti a neves francia divatbirodalmat. Minden szezonban megvillantja a Mester klasszikus eleganciájára utaló stílusjegyeket, a kifinomult díszítési technikákat és a modern francia nő ízlésvilágát. A 2019-es őszi couture kollekciójában - a megszokott elemektől kissé elemelkedve - egy archaikus nő képét festette meg. A kastélyok kertjében sétáló, roppant izgalmas szettekben pompázó arisztokrácia hatására a 'Noblesse Radicale' (szó szerint fordítva annyit tesz: radikális nemesség) névre keresztelte a Paris Fashion Weeken bemutatott sorozatát. A klasszikus eleganciától kissé eltávolodó, néhol színpadiasan erős, néhol szigorú összeállítások meghökkentő szabásvonalai a Musée des Arts Décoratifs termeiben helyet foglaló vendégeket és divatértőket is meglepték. A magas minőségben elkészített kreációk a művészi önkifejezés csúcspontjára törtek, szabadabb szellemiségről, ösztönösebb látásmódról és szeszélyesebb megjelenési formákról meséltek.

A grafikus minták jól megférnek a tweedek rakoncátlanul hintázó rojtjai mellett, a már-már op-artba átcsapó ruhák látványa valósággal kiemelkedett a terjedelmes köpenyek és sűrű szövésű kabátok sorából. Waight Keller tekintélyt parancsoló, ugyanakkor nőies vonalai a tollgömbökben oldódtak fel, a kézi csipkék és hímzések elegánsan átölelték a szetteket. Fantáziadús és lélegzetelállító ruhakölteményei a textilrétegekben lubickoltak, a meg-megcsillanó gyöngyök és kristályok fényt vittek a gyűjteménybe, a selymek és a taftok pedig lágyították az összképet. Hamisítatlan Givenchy couture-élmény egy letűnt korszak stílusos asszonyairól, akik az aktuális irányzatokon felül tudnak emelkedni úgy, hogy közben képesek az egyéniségüket az öltözködésükön keresztül bemutatni. Egyszerre régi és modern, hagyománytisztelő és meghökkentően innovatív. Bravó!

A Givenchy 2019-es őszi couture kollekciója

Photos: Alessandro Lucioni / Gorunway.com

Megtalálsz a közösségi oldalakon is, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5015014334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása