GaborSzakacs

Múlt és jelen találkozása Givenchy kollekciójában

2017. július 02. - gaborszakacs

Viktoriánus ihletésű, tollakkal és csipkével díszített darabokat tervezett Riccardo Tisci a Givenchy számára. A divatház 2017-es tavaszi-nyári couture kollekciójában a XIX. század öltözködési szokásait vette alapul, amelyhez modern szabászati technikákat és látványos tervezői újításokat hívott segítségül. Tisci látásmódja és művészi kifejezési formája egyedülálló a nemzetközi divattervezők körében is.

1_76.jpg

Az éppen 90. életévét betöltő Hubert de Givenchy divattervező és a pimasz ötletekkel dolgozó Riccardo Tisci személyisége találkozik a Givenchy 2017-es tavaszi-nyári couture kollekciójában. A 13 különleges darabból álló gyűjtemény a viktoriánus kor magasan záródó ruháit, fodros nyakrészeit és nőiesen karcsú derekait hozta vissza. A korszak jellegzetes stílusjegyei piros-fekete, kék és rózsaszín kockás, illetve a bézs legfinomabb árnyalataiban keltek életre. A kakas-, gém- és strucctollak az átlátszó anyagokon a szemet gyönyörködtető flitterekkel, a 3D-s applikációkkal, a kézi hímzésekkel és a finom csipkékkel kiválóan működnek. Tisci kissé merev, kissé decens kreációit egy különös távolságtartás járja át, amelyet szinte szétfeszít a szenvedély. A rafinált megoldásokkal kidolgozott couture költemények színben és mintázatban tökéletesen harmonizáló cipőkkel válnak igazán egyedi összeállításokká.

“Egy ruhának kell követnie a nő alakját, nem pedig a testnek követni a ruha vonalát.” (Hubert de Givenchy)

abc.jpg

Photos: Givenchy Spring 2017 Couture Lookbook

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3612311821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása