GaborSzakacs

A hajnal aranyló aurája Párizsban

2023. március 10. - gaborszakacs

Elie Saab ebben a szezonban sem fogta vissza magát és a couture ruhák iránti szenvedélyének hódolva olyan tündöklő kollekciót vitt kifutóra, amilyet egyik patinás francia márka sem tett meg. A kedvenc libanoni divattervezőnk tavaszi ruhakölteményeit az ázsiai, azon belül is az indiai és a thai kultúra ihlette. A hajnal aranyló aurájában fürdőző darabokat a látványos szabásvonalak, a pompás hímzések, az aprólékos kristály-és gyöngydíszítések teszik emlékezetessé. Saab a férfiak megjelenéséről sem feledkezett meg, fényűző öltözékbe öltöztette az urakat, mert a hiúság és a kitűnő ízlés nem csupán a nők kiváltsága.

200_36.jpg

Szezonról szezonra csodálattal figyelem Elie Saab couture kollekcióit, ám az aktuális ruhadarabok annyira lenyűgöztek, hogy az ömlengően dicsérő jelzőkön túl hirtelen nem is találom a szavakat. A kedvenc libanoni divattervezőnk nem fogta vissza magát, a couture ruhák iránti szenvedélyének hódolva egy pazar tavaszi ruhasorozatot mutatott be a párizsi divathét kifutóján.

„Királyi érzést, ragyogást akartam közvetíteni; Imádom a felség gondolatát” – mondta a designer a színfalak mögött a Vogue divatszerkesztőjének a fashion show előtt.

Az ázsiai - azon belül az indiai és a thai -  tájak kulturális örökségét, a viselettörténetük szín-és formavilágát, illetve azok csodálatos motívumrendszereit idézte meg. Saab úgy képzelte, hogy minden egyes ruhadarabja a hajnal aranyló fényében fürdik meg a csodás napsütéssel megáldott országokban. Ezt a napfényt pedig elhozta Párizsba, így a gazdagság, a nagyvonalúság és a szépség hármas szentségével azonnal elvarázsolta a meglévő és a jövendőbeli klienseit.

Az egyszerűségnek és a minimalizmusnak nincs helye Elie Saab univerzumában. Látványos szabásvonalakkal, pompás hímzésekkel, izgalmas rátétekkel, na meg a márkára jellemző kristály-és gyöngydíszítéssel dolgozott. A szuperszűk sellőruháktól kezdve a nadrágos sziluetteken át a drámai hercegnő fazonig sorakoztak fel a szebbnél szebb kreációk. A színhasználata egységes és a szemnek igazán kellemes, a kék tónusai, a finom rózsaszínek, a puha bézsek, az üdítően lendületes pezsgő árnyalatok mind-mind felbukkantak. Az ázsiai inspiráció az absztrakt motívumokban, a szív alakú mídereken, a csábosan kanyargó peplumokon, a fenséges köpenyeken, na meg a látványos fejdíszeken jelent meg. Egyszerűen csak imádni lehet Saab méretes masnijait, apró operakabátjait és királynői uszályait.

A korábbi szezonokhoz hasonlóan Elie Saab a férfiak megjelenéséről sem feledkezett meg. Fényűző öltözékbe öltöztette az urakat, finom anyagokat, szuperelegáns szabású öltönyöket, arisztokratikus kaftánokat és palástokat adott rájuk. A kifejezetten szép és ízléses monokróm szettek bizonyítják, hogy a kifinomult megjelenés és a hiúság erény is lehet, amely nem csupán a nők kiváltsága.

Az Elie Saab Spring 2023 Couture párizsi bemutatójának látványos ruhakölteményei

A kollekció további mesés darabjait az alábbi képre kattintva - a galériában - tudjátok megnézni:

A fashion show fináléjában egy jellegzetes Elie Saab menyasszonyi ruha érkezett a kifutóra:

70.jpg

Fotók: AFP / Filippo Fior / Gorunway.com / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6718058154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása