GaborSzakacs

Victoria Beckham első bemutatója a párizsi divathéten

2022. október 11. - gaborszakacs

A tőle megszokott minimalista szabásvonalakkal, kontrasztos színekkel és modern eleganciával érkezett meg Victoria Beckham márkája a Paris Fashion Weekre. Az egykori Spice Girl - ma világhírű divattervező - első párizsi bemutatóját a nemzetközi divatszakma elismerő szavakkal illette, ugyanis a 2023-as tavaszi ready-to-wear kollekciója az elvárásokon felül teljesített. Bokáig érő ruhákat, látványos operakesztyűket, rojtos kézitáskákat, romantikus fodrokat és buja csipkéket vonultatott fel Mrs. Beckham. A francia divatdebütálása ambiciózus, drámai és meglehetősen szexi élmény lett, az eseményről az alábbi összeállításban olvashattok itt a GaborSzakacs Blogon.

finale5.jpg

Victoria Beckham 2008-ban alapította meg a saját magáról elnevezett divatmárkáját, amely az óriási hírverés hatására pillanatok alatt világszerte ismertté vált. A divat iránti elkötelezettsége, mondhatni megszállottsága, az apró részletekre való odafigyelése és a divatvilágban betöltött befolyásos szerepe sokat lendített az induló branden. A modern nők igazi ruhatárát kínálja, sokoldalú, hordható darabjai kiváló minőségű alapanyagokból és minimalista szabásvonalakkal készülnek, így valódi luxusérzetet biztosít a vásárlói számára.  

A szezonról szezonra felbukkanó kollekciók mind-mind Victoria saját stílusának adaptációi, amelyek a mai nők igényeivel és vágyaival kiegészülve kerülnek az üzletek polcaira. Kitűnő szabás, jellegzetes formavilág, szokatlan printek, kontrasztos színvilág és prémium anyagok jellemzik Victoria Beckham ruháit. 

A londoni Mayfair áruház mellett a Victoria Beckham darabokat ma már a világ 52 országába összesen 250 üzletbe szállítják. A konfekció mellett bőrárut, szemüvegeket és lábbeliket értékesít, emellett hosszútávú együttműködésben a Reebok márkával nagyszerű sportruházatot is kaphatunk nála. Az egyre fejlődő és sikeres divatház elnyerte a korábban fanyalgó kritikusok elismerését, az év márkájának választották a British Fashion Awards-on. Mrs.Beckham pedig nem ücsörgött a babérjain, 2019-ben létrehozta a Victoria Beckham Beauty almárkát, amely nagyszerű szépségápolási termékeket kínál a modern és energikus, letisztult eleganciáért rajongó vásárlói számára.

Közel másfél évtizednyi kitartó munka után úgy tűnik, hogy Victoria Beckham végleg maga mögött tudhatja a Posh Spice és a focistafeleség jelzőket. Elképesztő nemzetközi sajtóérdeklődés közepette bemutatta első kollekcióját a párizsi divathéten, ahova meghívást kapott a szakma színe-java.

eva_longoria.jpg

Eva Longoria egy szexi fekete szettben érkezett barátnője divatbemutatójára

simon_porte_jacquemus.jpg

A nemzetközi divatvilág összetartásáról árulkodik, hogy Simon Porte Jacquemus francia designer örömmel elfogadta a meghívást. Az előző szezonban Victoria Beckham volt a sztárvendég Jacquemus exkluzív bemutatóján, az eseményről IDE KATTINTVA olvashattok a blogon.

beckham_family.jpeg

Victoria Beckham a fenti képet posztolta az Instagramra. A  divattervező párizsi bemutatóján részt vett a teljes családja és a szakma legjava. Sorrendben Brooklyn Beckham, Nicola Peltz Beckham, Romeo Beckham, Edward Enninful, a British Vogue főszerkesztője, Harper Seven Beckham, David Beckham és Anna Wintour, a Vogue US főszerkesztője

Victoria Beckham első párizsi bemutatója a fashion week legnagyobb őrületének közepén valósult meg. Előző napon Schiaparelli szürrealista ruhakölteményeiben, este pedig az elképesztő Rick Owens show-jában gyönyörködhetett a divatszakma, a nézőtéren helyet foglaló élő legendával, az eseményen ugyanis Cher is részt vett. Mrs. Beckham napja is erős volt, mivel reggel a Loewe leeresztett léggömbökből készült Barbie-cipőiben, délután Giambattista Valli tülltengerében gyönyörködhetett a műértő közönség, este pedig a Coperni márka a félmeztelen Bella Hadid testén keltette életre a szórópisztolyból kifújt festékszálakat. Az avantgárd óriások francia udvarába meghívott Beckham művészetének egy csúcspontja lett a párizsi bemutatkozás.

Mindazt a tudást, amelyet az elmúlt másfél évtizedben felhalmozott, mindet kifutóra vitte. És minden túlzás nélkül állítom, ez volt Victoria Beckham eddigi legerősebb kollekciója. Már a helyszínválasztás is ígéretesnek tűnt. A párizsi Val-de-Grâce templomot és kolostort a XVII. század közepén építtette Anna osztrák királyné, hogy hálát adjon Istennek XIV. Lajos születéséért, a forradalom után az épületegyüttes katonai kórházként működött. Igazi divattörténeti érdekesség, hogy Yves Saint Laurent ebben a kórházban - nem túl jó lelkiállapotban - élte túl a sorkatonai szolgálatát. A gazdag történelmi múlttal rendelkező ódon falak és hosszú folyosók beszédes díszletként szolgáltak Beckham bemutatóján.

A 2023-as tavaszi ready-to-wear kollekció nyitányában egy szigorú szabású, bokáig érő, fáradt rózsaszín árnyalatú kreáció tűnt fel, amely vállig hasított ujjakat és szigorú ráncolású derékrészt kapott. A modell kezébe egy méretes, aranyló bojtokból készült táska került. Az első look a teljes gyűjtemény előfutárként is értelmezhető, ugyanis Beckham szinte minden szettjében találkozhattunk izgalmas operakesztyűvel, VB-monogramos csipkével, latex harisnyával és hozzáillő, mandula formájú orr-résszel rendelkező szandálokkal.

„Nagy dolog számomra, hogy előadást tartok Párizsban. Ez egy álom volt, és ezt a kollekciónak ezt tükröznie kellett” – mondta Beckham a Vogue-nak adott interjújában. És valóban hozta a párizsi show által megkívánt kézműves szintet. A könnyednek tűnő, ám igazán átgondolt ruhák úgy néztek ki, mintha mindjárt lecsúsznának a testről. Kitűnően működtek a Saint Laurent-hatású szuperszűk kreációk, a halfarkakat imitáló uszályok, a vállról leomló fodrok és hullámok. A feszességet és a fegyelmezettséget a játékos kontrasztok, a színes szegélyek és a finom pasztell árnyalatok oldották fel. Az éles vágásai, a furcsa hajtókai és a hátul nyitott kabátjai mind-mind tudatos tervezői munka eredményeként kerültek a kifutóra. 

Victoria Beckham francia divatdebütálása ambiciózus, drámai és meglehetősen szexi élmény lett, ami sokat elárult a divat iránti elkötelezettségéről. A divathét elképesztő mókuskerekében egy ilyen izgalmas és őszinte ruhasorozatot ritkán lát az ember. Bevallom, korábban gyanakvó szemmel néztem VB divattervezői munkásságára, ám ez az intelligens, kitartó és következetes "valamilyensége" végre engem is meggyőzött. 

Victoria Beckham Spring 2023 RTW kollekció izgalmas darabjai

Victoria Beckham az örömkönnyeivel küszködve lépett a kifutóra a fináléban

victoria_beckham_1.jpg

Fotók:  Isidore Montag / Glamour UK / Gorunway.com / Telegraph / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7717949830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása