GaborSzakacs

2023 legmenőbb divatirányzata: fűvel-fával

2022. június 29. - gaborszakacs

Mielőtt a felelőtlen szexuális örömök útvesztőjében való eltévelyedést terveznéd, drága Olvasó, megkérlek arra, hogy ezt ne tedd! Nem az erkölcsi határaid elmosására, sokkal inkább az organikus viseletek és a sorozatgyártású ruhák fúziójára hívta fel a figyelmet a Loewe a 2023-as tavaszi menswear kollekciójával a párizsi divathéten. A természet és a technológia találkozásában chia növények, macskafű és más élő zöld növények borították a divatház egyszerű vonalvezetésű pulóvereit, kabátjait és cipőit. Készen álltok valami elképesztő divatújdonságra? Akkor a következő összeállításon szó szerint legeltethetitek a szemeitek!

300_14.jpg

A Loewe elhozta azt a különleges pillanatot, amikor a tomboló metaverzum küszöbén a természetbe való visszatérés a valódi érték. A márka kreatív igazgatója, Jonathan Anderson a 2023-as tavaszi menswear darabjait a természet és a haladó technológia metszéspontjában hozta létre. Olyan ruhákat és cipőket vitt kifutóra, amelyek nagy részét ÉLŐ zöld növények borítottak. A textíliákat a bemutató előtt 20 nappal bevetették és folyamatosan öntözték, hogy ezt a lenyűgöző látványvilágot elérjék. Üde chia növények, friss macskafű és más zöldek borították az egyszerű és letisztult szabásvonalú farmereket, kabátokat, pulóvereket, tréningnadrágokat és edzőcipőket. 

Jonathan Anderson a spanyol biodizájnerrel, Paula Ulargui Escalonával együttműködve hozta létre ezt a lélegzetelállító látványvilágot, amellyel az élő flora szépségét a gondos kezek által készített gyönyörű hímzésekkel állította párhuzamba. Egyedi innováció a divatiparban, amikor egy divattervező a növények és a ruhadarabok találkozásával kísérletezik.

A párizsi divathét talán legmenőbb show-jaként egy vakítóan fehér díszletben egy metaverzális lejtőn lefelé sétáltak a modellek, akiknek az arcát henger formájú maszkok takarták el. A minimalista térben igazán jól működtek a zöld növényekkel részben borított kabátok és kapucnis pulcsik. A modern street style vonalat a sportharisnyák, a méretes táskák és a napelemekre emlékeztető köpenyek adták. 

A nem mindennapi bemutató után megjelentek a kommentszekció hangos véleménymondói, akik szerint ez a fajta divat vállalhatatlan.  A vita abból alakult ki, hogy a természet szembeállítása a technológiával egyáltalán nem előremutató. Mondják ezt annak ellenére, hogy a Loewe kollekciója a természet felbecsülhetetlen értékeire és szépségére összpontosít. A technika modern vívmányaival pedig nagy előrelépést tudnánk tenni, ha megtalálnánk a tökéletes egyensúlyt a természet örök körforgása, megújuló képessége és az ember határtalan fantáziája között. Mielőtt fűbe harapnál, drága Olvasó, kérlek, tedd fel a kérdés magadnak: Te valójában figyelsz a környezetedre, ahol élsz? Fenntartható életmódot folytatsz? És a ruhatáradban fellelhető néhány természetes alapanyagból készült ruhadarab?

A Loewe 2023-as tavaszi menswear kollekciója

Fotók: Carlo Scarpato / Gorunway.com / Highsnobiety / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7417868525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása