GaborSzakacs

Érzéki kalózlányok Zuhair Murad tavaszi kollekciójában

2022. március 23. - gaborszakacs

A nyílt tengeren barangoló kalózok látomásai ihlették Zuhair Murad új kollekcióját. A kedvenc libanoni tervezőnk 2022-es tavaszi haute couture gyűjteménye pompás szabásvonalakkal és gazdag díszítésekkel a szezon legizgalmasabb ruhakölteményeit kínálja. Gyöngyök, láncok, zsinórok és kalapok, na meg egy kis rum és már indulhat is az ismeretlen vizek meghódítása.

1_480.jpg

Zuhair Murad egy ízig-vérig romantikus divattervező. Minden szezonban úgy kezd bele az új kollekció elkészítésébe, hogy a képzelet szárnyán elrepül a maga teremtette csodavilágba, ahol az álmok valóra válhatnak. Murad couture-je mindig kifinomult és részletgazdag, fantáziájában a ruhakölteményeit gyönyörű lények viselik. És hát ezek az álmok arra is jók, hogy kiszakadjunk a hétköznapok valóságából, új célokat, esetleg egy új életet találjunk magunknak. 

A 2022-es tavaszi couture kollekcióját az elveszett szigetek kincsei és a nyílt tengeren barangoló kalózok látomásai ihlették. A libanoni designer ezúttal a több mint 300 évvel ezelőtti időket idézte meg, amikor a tengereken és óceánokon átívelő utazások során a felderítetlen vidékeket meghódította az ember. A kalandozásokkal egy időben megjelentek a nyílt vizek fosztogatói, akik képesek voltak némi arany reményében megtámadni a gazdagnak vélt utazókat vagy egy láda kincsért elsüllyeszteni akár egy egész hajóflottát.

Az elveszett kincsek nyomába eredt Zuhair Murad. Bár a The Westin Paris Vendôme kifutóján sétáló modelljei nem tűntek bódultnak a sok rumtól vagy egészségtelenül túlhajszoltnak, ám a kalóz feelinget kitűnően hozták. A látványos hajóroncsokból kiemelkedő érzéki kalózlányok díszes ruhákban és pompás ékszerekben hódították meg a felderítetlen vidéket. Szettjeik telis-tele voltak fémes hímzésekkel, aranyláncokkal és kusza gyöngysorokkal. A mintákban a régi tengeri térképek, a hajózási útvonalak, sőt még az egyes csillagképek is kirajzolódtak, a pazar hímzések pedig tetoválásként ölelték körbe a viselőik testét. A csomózott sifonok, a gazdagon díszített brokátok, a lamé miniszoknyák, a buggyos ujjú ingek jól megférnek a szorosra húzott fűzők és a csodásan hullámzó tülltengerek társaságában. 

„A kalózaim kalandvágyó nők, akik az élet kincseit keresik. Lehet, hogy a szerelemről, vagy talán egy örömmel és bátorsággal teli jövőről álmodoznak." - mondta Zuhair Murad az éteri megjelenésű modelljeiről a Vogue-nak adott interjújában.

A tengeri hajnalok élettel teli rózsaszínje, a víz állandóan váltakozó kéksége, a napszítta partok sápadt vöröse és a sivatagokat idéző homokszín, na meg a sóval borított sziklák drágakőként csillogó szürkés-fehéres ragyogása átjárja a teljes gyűjteményt. Mennyi szín, mennyi benyomás, mennyi élmény és mennyi hangulat egy helyen! Engem ismét meggyőzött ez a reménnyel teli, színes és csillogó kollekció, mert pont olyan, amilyet Zuhair Muradtól várunk.

Zuhair Murad 2022-es tavaszi couture kollekciója a rejtett szigetek kincseit és a kalózok látomásait idézi meg

25_137.jpg

Fotók: Isidore Montag / Gorunway.com / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7717786114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása