GaborSzakacs

Zuhair Murad szuperelegáns tavaszi kollekciója

2021. január 13. - gaborszakacs

Óh, azok a vadító '80-as évek! Talán ezzel a felkiáltással kezdhette el az új kollekciójának munkálatait Zuhair Murad. A kedvenc libanoni divattervezőnk 2021-es tavaszi kreációi a márkájára jellemző formavilágot, anyaghasználatot és díszítési jegyeket hozzák. Bár "csak" egy ready-to-wear sorozatról beszélünk, a kidolgozás és a magas minőség ezúttal sem okoz csalódást. Íme, a tökéletes inspiráció a szupersikkes tavaszi megjelenéshez!

4_392.jpg

Bár Zuhair Murad 2020-as éve nem volt könnyű, a sok megpróbáltatás ellenére kitartóan halad előre és újra bizalommal tekint a jövőbe. A márciusban berobbant koronavírus-járvány miatt a júliusi couture divathéten már nem mutatott be új kollekciót, pedig a rajongók lélegzetvisszafojtva várták az új ruhakölteményeket. Az év mélypontja azonban az augusztusi bejrúti robbanás volt, amikor a libanoni főváros kikötőjének közelében álló Zuhair Murad-székház súlyos károkat szenvedett. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ez a tragédia a párizsi ZM műhely működését nem befolyásolta, így a divatház folytathatta a munkáját. Ahogyan a designer az egyik Instagram posztja alá írta "néha át kell menned a sötétségen, hogy eljuss a fényhez".

Zuhair Murad 2021-es tavaszi ready-to-wear kollekciója egy reménysugár a sötét hónapok után. Egy stílusos és elegáns bizakodás, amely az 1980-as évek színes, élettel teli, lázadó és harsány öltözködési szokásaiból merít ihletet. Aszimmetrikus szabásvonalai, szabályos szabálytalanságai, fantáziadús elemei egy meglepő és egyszerű sorozatot eredményeztek, igaz mindezt a jól ismert Murad-hangulat keretein belül. Puha pamutkabátok, nagyszerű makramé berakások, szexisen meglibbenő taftruhák, couture színvonalú díszítések és mennyei hímzések sorakoznak a szettekben. Érdekesség, hogy a nappali és esti viseletek teljesen összemosódtak, a szoknyák és nadrágok hosszúságai követhetetlen gyorsasággal váltakoznak. Ügyesen játszik a kontrasztokkal, a fekete és fehér örök eleganciájával, szentimentális és romantikus, nagyvonalúan tündöklő és ellenállhatatlanul magabiztos. Igazi telitalálat erre az évre.

Január végén érkezik Murad legfrissebb haute couture kollekciója, addig is merüljetek el a stílusos tavaszi szettek tengerében!

13_338.jpg

A Zuhair Murad divatházára jellemző anyagok és díszítések a 2021-es tavaszi kollekcióban is felbukkantak

Szexi, drámai és stílusos az új Murad-gyűjtemény

24_116.jpg

Fotók: Emmanuel Giraud / Zuhair Murad Spring 2021 Ready-to-Wear Lookbook

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3116386072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása