GaborSzakacs

Imádnivaló nosztalgiahullámok Zuhair Murad legújabb ruháin

2021. október 16. - gaborszakacs

Akár egy séta a firenzei Boboli-kertben vagy egy romantikus nyári éjszaka Rómában. Ezeket a hangulati képeket festi meg a 2022-es tavaszi ready-to-wear kollekciójával Zuhair Murad. Kedvenc libanoni designerünk ezúttal a hordható eleganciát vegyítette a kézműves hagyományokkal, a csipkéket finom fodrokkal, a modern csillogást pedig rokokó túlzásokkal tette emlékezetessé. A Vidal Sassoon frizurák és a Barbie-utóérzet mind-mind a nosztalgikus optimizmust szolgálják.

2_445.jpg

Zuhair Murad a Covid-19 világjárvány és a tavaly augusztusi bejrúti robbanás után sikeresen összeszedte magát. A teljes csapatával azon dolgoznak, hogy a következő év első hónapjaiban visszatérhessenek az újjáépített Murad-központba és folytathassák munkájukat. Ehhez nagyfokú rugalmasságra, optimizmusra és mindenekelőtt lélekjelenlétre van szükség, mert a tragédiák ellenére a nemzetközi divatipar egy percre sem állt le. Murad ruhái iránt töretlen az érdeklődés, elég megnézni a vörös szőnyeges események best dress look-jait vagy akár a divattervező Instagram oldalát, ahol a lelkes fashionisták megbabonázva követik kedvencük minden egyes alkotói pillanatát.

A 2022-es tavaszi ready-to-wear kollekció nem került kifutóra, helyette Murad egy nagyszerű fotósorozatot és kisfilmet készítette a friss darabok prezentálására. A márkára jellemző tökéletes ívek, az aprólékos kézi dolgozások és a modern elegancia jegyei ezúttal is visszaköszönnek. A modellek Vidal Sassoon frizurái nosztalgikus irányba viszik az összképet, ám így sem süllyedünk a poros-dohos múltidézés kínosan ötlettelen világába. Ehelyett Zuhair Murad egy kellemes sétára invitál bennünket a firenzei Boboli-kertbe, ahol a virágok, a szökőkutak és az arisztokratikus nagyvonalúság páratlan harmóniájával találkozhatunk. Vagy egy izgalmas nyári éjszaka Rómában, ahol a történelem, az építészet és a kézműves tradíciók csábítják el az odalátogatókat. Murad horgolt virágai, finom csipkéi, ízléses hímzései és makramé részletei ezt az értéket közvetítik. 

Mintha már láttuk volna valahol ezeket a ruhákat. Az erősen retro hangulatú darabokat újragondolt szafari kabátokkal, méretes zsebekkel és meghökkentő kivágásokkal tette izgalmassá a designer. Ropogós blézerei, könnyed köpenyei a tipikus Murad-nő ruhatárát idézik meg. Persze, a vörös szőnyeges kreációk sem maradhattak ki a 2022-es tavaszi gyűjteményből, ezek a kerttervezésből és az építészetből átemelt modern geometrikus vonalak felhasználásával készültek. Elképesztő színpaletta kelt életre (levendula, mentazöld, kékeszöld, tűzpiros és királykék) ehhez társult a fémes csillogás, a nyak-és ujjrészeken kristályokkal telehintett textíliák pedig a rokokó pompáját hozzák el. Zuhair Murad tervezői zsenialitását bizonyítja, hogy a pengeélen táncoló romantikus gyűjteménnyel mégsem pottyanunk bele Barbie fagylaltszínű világába. És ezért szeretjük őt annyira.

Zuhair Murad 2022-es tavaszi kollekciója

Fotók: Zuhair Murad Official / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9216721296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása