GaborSzakacs

Pompás hímzések Zuhair Murad esküvői ruhakölteményein

2021. március 15. - gaborszakacs

Zuhair Murad 2021-es őszi menyasszonyi kollekciójának vezérmotívuma az aranyló búzakalász. A végtelen gabonamezők kecsesen ringatózó tengere ihlette ruhaköltemények akár a modern romantika szimbólumai is lehetnének. Mesés hímzések és drámai szabásvonalak egy lenyűgöző esküvői gyűjteményben.

6_406.jpg

A hazai és nemzetközi divattervezők szezonról szezonra egy-egy különleges inspiráció alapján készítik el kreációikat. A menyasszonyi ruháknál különösen fontos az erős koncepció, ugyanis a boldogító igen kimondásához legjobban illő megjelenést kell biztosítaniuk az oltár elé induló arák számára. Napjainkban számtalan ihletforrással találkozhatunk a divatvilág gazdag palettáján. A szuperromantikus álmok, a szürrealista gondolatok, az állat- és növényvilág formái vagy éppen az egzotikus utazásokból szerzett élmények inspirálják a leggyakrabban a kortárs művészeket.

Zuhair Murad 2021-es őszi esküvői ruhakölteményei egy igencsak egyszerű és szerény formavilágból születtek, ezúttal az aranyló búzakalász szépsége inspirálta a világhírű libanoni designert. A végtelen sárga gabonatáblák az étel, a mindennapi kenyér, a gazdagság és a bőség jelképei, emellett a vetés és aratás évenként ismétlődő ciklusai az élet körforgására és a mulandóságra hívják fel a figyelmet. Persze Murad nemcsak a munka-szerelem-élet háromszögben gondolkodott, hanem a búzakalászt, mint tökéletes természeti formát is leképezte a textíliáira. Kissé rakoncátlan és bonyolult kézi hímzései couture-színvonalra emelik a felsorakozó esküvői ruhakölteményeket, amelyek a Nagy Nap mellett akár egy-egy vörös szőnyeges gálán is kitűnően megállnák a helyüket. Elbűvülően elegáns ívek és drámai szabásvonalak, ködös tüllrétegek és figyelemre méltó fátylak kerültek az őszi kollekcióba, ezzel kielégítve a kifinomult ízlésű menyasszonyok igényeit.

Fotók: Zuhair Murad Fall 2021 Bridal Lookbook

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon ITT és kövess az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7316460970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása