GaborSzakacs

Giorgio Armani: "Az elegancia soha nem megy ki a divatból”

2021. május 27. - gaborszakacs

Az otthonmaradás követelményeinek megfelelő, ám a szebb jövőben bizakodó kollekcióval rukkolt elő Giorgio Armani. A világhírű divattervező a kényelem és a fesztelen megjelenés jegyében készítette el a 2021-es őszi menswear darabjait úgy, hogy közben előtérbe helyezte a stílusos olasz férfiak öltözködési szokásait. Uraim, lépjenek be a könnyed elegancia világába!

2_403.jpg

"A stílus abban rejlik, hogy megtaláljuk az egyensúlyt három tényező közt: kik vagyunk, mi áll jól nekünk és hová tartunk. Ezt az egyensúlyt tükrözze az öltözködésünk." - mondta Giorgio Armani. Ezt a hármas egységet pedig kitűnően képviseli a világhírű olasz designer 2021-es őszi kollekciója is, amelyet a megjelenésükre sokat adó urak számára tervezett.

"Ezt a kollekciót biztosan jobb időkre való tekintettel terveztem" - írta egy e-mailben a Vogue szerkesztőjének Armani, amikor bemutatta a legújabb darabjait. A megszokott szuperelegáns vonal helyett egy hétköznapi-sportos sziluettektől hemzsegő sorozatot kaptunk a milánói Armani/Silos kifutójáról. Mintha egy visszafogott és szép költészet lenne a jellegzetes Armani-jegyekkel, ugyanakkor jóval lazábban és kényelmesebben, mint korábban. Hogy miért lehet ez? A válasz a művész szerint nagyon egyszerű és aktuális: 

„Öltözködési szokásainkat befolyásolta az otthonmaradás követelménye. Lehet, hogy kezdtük egyre jobban értékelni a kényelmet és a könnyebbséget a ruháinkban.”

Így fordulhat elő, hogy a 2021-es őszi férfi szettek nem szezonális összeállítások. Olyan darabokat sorakoztat fel, amelyek otthon, az utcán, a munkában, de egy-egy rendezvényen is kitűnően megállják a helyüket. Strukturálatlan kabátok, kényelmes ingeket, puha kardigánokat látunk egyszerű nadrágokkal és vastag talpú cipőkkel. Megjelennek a laza poncsók, a mintás köntösök és az egyedi mintázatú kabátok, ezekkel is az úgynevezett lockdown playboyok jelenlétét erősíti. A valódi szépséget és a hamisítatlan Armani-minőséget az anyagok és a színek adják. 

„A kényelem mindig is kiemelkedő fontosságú volt munkám sikere szempontjából. Ha jól érzi magát a ruhájában, akkor magabiztos. Az öltözködési tendencia azonban semmit sem tett annak érdekében, hogy visszaszorítsuk a jó megjelenés iránti vágyunkat, valamint a szépség és az elegancia utáni vágyunkat. És ne felejtsd el, akkor is elegáns lehetsz, ha lazán és egyre lazábban öltözöl ”- jelentette ki Armani. „Ugyanakkor azt jósolom, hogy amikor megengedik, hogy normálisabban folytassuk az életünket, akkor újból megújul az öltözködés, ahogy az emberek újra szocializálódnak. És ebben az összefüggésben az elegancia soha nem megy ki a divatból.”

Uraim, eljött az idő, hogy a pandémia alatt megszokottá vált mackónadrágot magunk mögött hagyjuk és egy stílusos, modern ruhatárrá alakítsuk a gardróbunkat 2021 őszére! Giorgio Armani új menswear kollekciója pedig kitűnő ihletforrás lehet ehhez a feladathoz.

A kényelem és a laza elegancia jegyében készült a Giorgio Armani Fall 2021 Menswear kollekció.

Fotók: Giorgio Armani Fall 2021 Menswear / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon ITT és kövess az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3716459602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása