GaborSzakacs

Szexi nagyvonalúság Alexis Mabille kollekciójában

2019. november 29. - gaborszakacs

Egy igazán buja, titokzatos és roppant nőies couture kollekcióval lepte meg a rajongóit Alexis Mabille. A neves francia divattervező 2019 őszére egy kortól és testalkattól független, magas művészi színvonalon kidolgozott gyűjteménnyel rukkolt elő. Íme, a csipkébe és selyembe zárt, kifinomult francia ízlés!1_329.jpg

78364862_558457138281855_5918178330720337920_n.jpg

A párizsi Institut de France Fondation Dosne-Thiers épülete adott otthont Mabille couture prezentációjának

A párizsi divathét a tavaszi és az őszi szezonban is telis-tele van izgalmakkal. Ilyenkor a világ minden pontjáról összesereglett fashionisták, szerkesztők, írók, buyerek és hírességek a vezető márkák újdonságaira kiéhezve sietnek egyik bemutatóról a másikra. A 2019-es őszi couture weeken magam is bepillantást nyerhettem ebbe az elképesztő forgatagba. Élére vasalt öltönyben motorozó stílusos férfiak, a macskaköveken magassarkúban egyensúlyozó francia nők siettek a dolgukra vagy éppen egy-egy divateseményre. A Moulin Rouge és az Opera között az impozáns Institut de France Fondation Dosne-Thiers palotája adott otthon Alexis Mabille prezentációjának. A 27 Place St Georges díszes kerítésre fekete selyemszalaggal felerősített tábla jelezte, hogy itt egy igazán nívós rendezvény zajlik. A lépcsősoron túl a tágas terembe lépve maga a tervező fogadta a vendégeket. A prezentáció során - Mabille sem ragaszkodott a kifutós bemutatóhoz - minden meghívott megcsodálhatta a francia couture elvárásainak megfelelőn készített ruhadarabokat, a különleges anyaghasználatot, a kézi varrásokat és díszítési technikákat.

"Vissza akarok térni a couture lényegéhez, amely a tervező és az ügyfél közötti személyes kapcsolatról szól" - nyilatkozta a Vogue riporterének Alexis Mabille, ezzel is erősítve azt a tényt, hogy a couture nem csupán egy öncélú művészkedés, hanem egy személyre szabott, magas színvonalú szolgáltatás is. Ahol az ügyfél igényeinek, életmódjának és testi adottságainak megfelelően alakítja ki a tervező és a szabászat a megrendelőnek legelőnyösebb kreációkat. Az exkluzivitást hangsúlyozva a kollekciót is Tête-à-Tête-nek, szó szerinti fordításban 'magánbeszélgetés'-nek nevezte el.

A Mabille-nőt 2019 őszén sem lehet korlátok közé szorítani, mert egyszerre öntudatos és határozott, ugyanakkor játékos, szexi, már-már vadóc, de mindenekelőtt roppant sikkes. A sorozat sokszínűsége és a különleges formájú sziluettjei ezt a gondolatiságot erősítik. Hosszú, karcsú ruhái romantikus fodrokat kaptak, a földet söprő köpenyei pedig arisztokratikus eleganciában keltek életre. Mabille ruhakölteményeit pazar hímzések és gyöngyözések borítják, szexi fűzői mellett jól működnek a buja csipkék, a fénylő selymek és a titokzatosságot sugárzó hálós fejdíszek. Az építészeti formákból merítkező textilrétegei, a széles gallérjai és a rózsaszín tüllfelhői a párizsi éjszakai élet fénypontjai is lehetnek. A valódi femme fatale magával ragadó megjelenésének három összetevője gondoskodik a feledhetetlen pillanatról: a dráma, a texúrák és a csillogás. 

Nem számít, hogy honnan érkeztél, milyen testi adottságokkal áldott meg a természet, a lényeg, hogy mindig légy önazonos, kifinomult és lehengerlő. Ezzel pedig beragyoghatod a világot.

Photos: Alexis Mabille Fall 2019 Couture Lookbook

Megtalálsz a közösségi oldalakon is. Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6515327092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása