GaborSzakacs

A színek hatalma Tom Ford kollekciójában

2022. április 27. - gaborszakacs

A New York-i divathét Tom Ford nélkül elég sivár volt. A világhírű amerikai designer a csapatában felmerülő koronavírus okozta problémákra hivatkozva lemondta a kifutós bemutatóját, helyette egy nagyszerű fotósorozatban prezentálta a 2022-es őszi szezon férfiaknak szánt kollekcióját. A klasszikus szabásvonalak mellett ezúttal sportos outfitekkel, izgalmas kiegészítőkkel és kellemesen élénk tónusokkal is találkozhatunk Fordnál. Íme, a nagyszerű ötletek kicsiny tárháza egy színesebb és élettel teli férfi gardrób kialakításához!

19_303.jpg

A New York Fashion Week Tom Ford bemutatója nélkül olyan, mint a város legjobb cukrászdája sütemények nélkül. A világhírű amerikai divattervező a COVID-19-re hivatkozva lemondta a kifutós fashion show-ját, ugyanis a járvány több közeli kollégáját is érintette, így a designer inkább egy nagyszerű fotósorozatban prezentálta a 2022-es őszi menswear kollekcióját.

Tom Ford művészetét mindig is csodáltam a feszes és elegáns stílusa miatt, a klasszikus szabásvonalakat mesterien ötvözi a modern kor ízlésvilágával. Külön kiemelendő, hogy nem tér le a korábban kijelölt csapásirányról, néha ki-kikacsint egy merész újításra. A mostani gyűjteménye is a tőle elvárt magas minőséget hozza.

A lookbook egy valódi időutazás. Mintha egy szempillantás alatt az 1970-es évek Párizsába csöppennénk, ahol a sikkesen buja klubok világában mindenki Yves Saint Laurent szupermenő kreációit viselte. Hatalmas napszemüvegek, pazar bársonyok, fénylő szaténok, izgalmas műszőrmék, szűk garbók és élénk színek sorakoznak Ford kollekciójában. A párizsi luxus szép lassan a mai Los Angelesbe érkezik meg. Az alkalmi viseletek között felbukkannak a kényelmes tréningruhák, a színes zoknik, a sportos vonalú dzsekik és a modellek kezében láthatunk iPhone-tokokat is. Néhány szettben még egy cseppnyi olasz temperamentumot is felfedezhetünk, amelyet annak idején a Guccinál töltött évek alatt szívott magába. 

Tom Ford ügyesen elegyíti a múlt értékeit korunk gyorsan változó értékrendjével és öltözködési stílusával. A lookbook összességében hozza azt a könnyed és felszabadult, kissé szexi eleganciát, mellyel az Y és Z generáció férfi tagjai érvényesülni tudnak ebben az uniformizált és törtető világban. Lazán és színesen.

Fotók: Tom Ford Fall 2022 Menswear / Tom Ford / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5017801009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása