GaborSzakacs

Tom Ford csillogó szettjei 2022 tavaszára

2022. február 19. - gaborszakacs

Bár az elmúlt hónapok jócskán megtépázták a világ egészségügyi állapotát, a gazdasági mutatókat és a nagy divatházak kereslet-kínálathoz fűzött célkitűzéseit, mégis vannak olyannak divattervezők, akik színesnek és izgalmasnak képzelik el a jövőt. Az amerikai divatipar szupersztárja, Tom Ford is ezen designerek közé tartozik. A New York Fashion Week keretein belül bemutatta 2022-es ready-to-wear kollekcióját, amely szikrázó flittereivel, fémes csillogásával és kirobbanó színeivel minden bizonnyal beragyogja az évünket. tom_ford_2.jpg

1_471.jpg

Amikor belenézel a napba és utána furcsa kis köröket látsz, pont ilyen hatása van Tom Ford 2022-es tavaszi ready-to-wear kollekciójának is. A világhírű amerikai designer mindent megtett annak érdekében, hogy a következő szezonban lenyűgözze rajongóit és persze azokat is, akik eddig nem voltak Ford ügyfelei. Könnyed, laza szetteket vitt kifutóra, amelyek egyfajta újraértelmezései voltak a pandémia alatt otthon töltött heteknek és hónapoknak. De hát ki volt olyan elvetemült, hogy szupermenő partiszettekben főzte a krumplifőzeléket a családnak vagy talpig aranyban ült a céges laptop elé a camos meetingek alkalmával a végtelenül hosszúnak tűnő home office-ban?

Már a gyűjtemény nyitányában flitterekkel kivarrt, kosárlabdázókat idéző nadrágokat, fénylő felsőket és oversize szatén zakókat kaptunk, aztán a vizuális gyönyör csak fokozódott. Jöttek a szebbnél szebb színek, a vibráló narancsok, az élettel teli fuksziák, a méregzöldek, az ibolyalilák és a babakékek. Csak kapkodjuk a fejünket a sok-sok szín és fénylő részlet kapcsán. Aztán Ford emelt a fordulatszámon, volt itt minden, aranyozott láncokkal kirakott farmerkabát, selyemkendő, szegecses táska, leopárdfoltos lamé, és szaténból készült szandál. Na és azok a menő menswear szettek, minden egyes összeállítás után csak annyit tudsz ismételgetni, hogy "WOW"!

A különleges bemutatót egyébként a New York Fashion Week keretein belül a New York-i Lincoln Center posztmodern épületében, a David H. Koch Theater-ben rendezték meg. Bár a helyszín roppant elegánsnak számít az amerikai nagyvárosban, Ford szettjeit inkább a laza elegancia és a csillogás jellemezte. A fémes csillogáson, a szikrázó flittereken, a fénylő szaténokon és a túláradó glamour életérzésen túl felhívja a figyelmet arra, hogy a divattörténetben a sportos megjelenés a gazdasági világválságot követően lett népszerű, a II. világháború után terjedt el igazán. Minden kétséget kizáróan Tom Ford ezúttal a remény és a lehetőségek kollekcióját alkotta meg, amelyben a kilátástalan napokban elképzelte a felcsillanó fényt a sötét alagút végén. A Vogue-nak így nyilatkozott róla: 

„Többnyire azt hiszem, ez egy reményteljes gyűjtemény, és ebben a pillanatban, amikor mindannyiunknak szüksége van a reményre. Erre most nagyobb szükségünk van, mint valaha.”

Az élet szomorú összecsengése, hogy a tavaszi kollekció bemutatása után egy héttel hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Tom Ford férje, Richard Buckley. Az amerikai divatújságíró és divatszerkesztő, aki dolgozott többek között a Vogue Italiának, New York Magazine-nek, a Women's Wear Daily-nek, a Vanity Fairnek és a Vogue Hommes-nak, több mint 35 évig volt Ford társa.

Fotók: Filippo Fior / Gorunway.com / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6516698170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása