GaborSzakacs

Tom Ford dívái a New York-i divathéten

2018. szeptember 14. - gaborszakacs

A New York Fashion Week talán legizgalmasabb és legbujább kollekcióját mutatta be Tom Ford. A nőies vonalvezetéssel rendelkező exkluzív 2019-es tavaszi darabok pillanatok alatt elvarázsolták a kifutó mellett helyet foglaló divatszerkesztőket, buyereket, rajongókat és fashionistákat. Egy újabb érzéki stíluskavalkád a régi Hollywood csillogásával.

1_223.jpg

Aki a kortárs divatban egy kicsit is jártas, annak nem kell bemutatni Tom Ford munkásságát. A kifinomult eleganciájáról és polgárpukkasztó hirdetéseiről ismertté vált divattervező a Gucci, majd az Yves Saint Laurent kreatív vezetői pozíciójában szerzett magának hírnevet. A patinás márkák elhagyása után saját vállalkozását a legnívósabb brandek közé pozicionálta, a szakma pedig egyöntetűen rajong a kreációiért. A maximalista tervezői attitűddel alkotó Ford letisztult és minimalista, sokszor monokróm szettjei gyakran feltűnnek a kiemelkedő társadalmi eseményeket, illetve állandó résztvevője a vörös szőnyeges gáláknak is. Ruhakölteményeit előszeretettel viseli többek között Gwyneth Paltrow, Margot Robbie, Charlize Theron, Julianne Moore és Amy Adams is. Érdekesség, hogy Amy Adams volt a főszereplője Tom Ford - a divattervezés mellett filmrendezőként és producerként is kiemelkedő pályát tudhat magáénak - második mozifilmjének, az Éjszakai ragadozóknak, ami 2016-ban a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Ezüst Oroszlán-díjas alkotása lett.

A filmezés mítoszokkal teli világa és Hollywood aranykorának egyedülálló stílusa teljesen magával ragadta Fordot, - tehetségét bizonyítván - ebből előnyt kovácsolt és ihletet merített a 2018-as és 2019-es ruhakollekcióihoz. A test vonalát követő szűk szabások, a fémes anyagok és a lehengerlő színek az 1920-30-as évek öltözködési szokásait, Katharine Hepburn, Greta Garbo, Joan Crawford, Bette Davis és Marlene Dietrich ikonikus alakját keltették életre. Szabászollóját mesterien vezeti végig a lila és krémszínű selymeken, de ebben a szezonban előkerült nála a lamé, a jersey és jacquard is. Imádja a fejkendőket, a látványos csipkedíszítéseket, a puha strucctollakat, a lágyan ringó rojtokat, a csábítóan nőies megjelenést pedig a fekete kiegészítőkkel társított leopárdmintákkal és krokodilbőr imitációkkal fokozza. Tom Ford a 2019-es tavaszi ready-to-wear gyűjteménye bemutatója után a legjelentősebb amerikai divatlapnak, a Vogue-nak így nyilatkozott: tervezőként az a feladata, hogy a ruhái segítségével szebbé, magabiztosabbá, magasabbá és csábítóbbá varázsolja a nőket. Egy felgyorsult és állandó online jelenlétet követelő világban igencsak merész vállalkozás egy olyan sorozattal előállni, ami a letűnt korok vakufényeiben fürdőző filmsztárok irigylésre méltó életét vetíti vissza. Ám neki sikerült, ez a csillogó és buja megjelenés 2018 végén valamiért mégiscsak működik. Zseniális!

"Az egyedi, nagyot alkotó divat mindig forradalmi eszmékből születik. A többi csak öncélú dekoráció." - Tom Ford

Photos: Yannis Vlamos / Indigital.tv / Vogue

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess, lájkolj a Facebookon és az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr2314239589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása