GaborSzakacs

Oscar de la Renta esküvői ruhái 2021 tavaszán

2020. december 04. - gaborszakacs

Bár napjainkban a gazdaság és a divatipar romokban hever, a házasodási kedv nem csökkent. A szerelmesek továbbra is szebbnél szebb ruhákban és meghitt ceremóniák közepette kívánják kimondani a boldogító igent. A kifinomult eleganciájáról ismert Oscar de la Renta egy egészen apró, mindössze 8 menyasszonyi ruhából álló kollekcióval készül a 2021-es tavaszi esküvői szezonra. Hölgyeim, igent mondanátok ezekre a ruhakölteményekre?

5_masolata.jpg

A koronavírus okozta világjárvány márciusban percek alatt tönkretette a nemzetközi divattermelést. A nagy textilgyárak bezártak, a jelentős világmárkák csökkentett üzemmódban dolgoznak tovább, a kisebb stúdiók is kénytelenek voltak új koncepcióhoz nyúlni. Az egyik legismertebb amerikai márka, az Oscar de la Renta is megsínylette a karanténnal és korlátozásokkal teli időszakot. Fernando Garcia és Laura Kim kreatív tervezők a mindennapjaikat otthonukban töltik, szűkebb baráti körükkel tartják a kapcsolatot, főznek, kutyáikkal játszanak és persze a művészeteknek hódolnak.

A 2021-es tavaszi esküvői kollekciójukat a tervek szerint már idén áprilisban bemutatták volna a nagyközönség számára, a kialakult helyzet miatt ez lehetetlennek bizonyult. Az ázsai, főleg indiai kézműves partnereik - kézi hímzők és gyöngyözők - munkája elérhetetlenné vált. Kénytelenek voltak a meglévő anyagokkal dolgozni, illetve az amerikai gyártásra hagyatkozni. A végeredmény pedig egészen meglepő lett, egy mindössze 8 sziluettből álló kollekciót mutattak be, amely a jellegzetes Oscar de la Renta-kézjegyeket viseli magán.

A javarészt vállpánt nélküli kreációk a tavaszi szezonban redőzött dekoltázsokat kaptak, a tollakkal és csipkevirágokkal díszített szoknyarészek emlékezetes pillanatokat adnak viselőiknek. Feszes és határozott szabásvonalakkal dolgozott Kim és Garcia, az összhatás mégis könnyed, romantikus és roppant elegáns. Érdekesség, hogy a márkánál megjelentek a selyemvirágokból összeállított füzérek, a csavart hatású minidresszek és a libanoni tervezőkre jellemző úgynevezett meztelenruhák is. Hiába jött egy újabb gazdasági válság és egy világjárvány, az újdonságokra minden időben nyitottak lesznek a kifinomult ízlésű menyasszonyok. 

... és ne feledjétek Carrie Bradshaw szavait a Szex és New York című sorozatból: "a szerelmet tudni kell viselni, és ez az egyetlen márka, ami soha nem megy ki a divatból."

Fotók: Oscar de la Renta / Vogue

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon ITT és kövess az Instagamon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr5816317012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása