GaborSzakacs

Vera Wang lehengerlő alkalmi ruhái

2023. december 23. - gaborszakacs

A kortárs esti és alkalmi öltözetek világát mutatta be az új kollekciójában Vera Wang. Az esküvői ruháiról ismert amerikai divattervező 2024-es tavaszi sziluettjeit a klasszikus elegancia ihlette, így a sorozatban felbukkannak az újragondolt szmokingok, az építészeti jegyeket felvonultató estélyik és a modern romantikát képviselő báli ruhák is. A vörös szőnyeges eseményekre kívánkozó kreációk magukban hordozzák mindazt, ami Vera Wang művészetére jellemző: kifinomultság, letisztultság és némi drámaiság.

1a_3.jpg

A 2024-es tavaszi HAUTE kollekcióban az alkalmi öltözködésről alkotott személyes véleményét fejezi ki Vera Wang. A amerikai divattervező márkájának 35. évfordulójára, a divatvilágban eltöltött 55. évfordulójára és a 75. születésnapjára egy olyan ruhasorozatot készített, amely a kortárs eleganciát mutatja be Wang módra. Az ihletforrást a klasszikus szabásvonalak adták, ezért a formavilágban könnyen felfedezhetjük Cristóbal Balenciaga szoborszerű megoldásait, Pierre Balmain kifinomult íveit és Christian Dior szupernőies sziluettjeit. 

Vera Wang a mai igényeket kielégítő, újragondolt szmokingokat, építészeti jegyeket felvonultató estélyiket és modern romantikát képviselő báli ruhákat hozott el a következő szezonra. Imádnivaló a Wang-féle perspektíva és a hangsúlyos vonalvezetés. Nagyszerűek az arányok, a térfogatok és a textúrák, ügyelt a kézzel készített részletekre, a drapériaszerűen leomló textíliákra, de elhozta a hagyományos értelemben vett estélyik szöveteit is. Nem díszített feleslegesen, extravaganciája a tőle megszokott határozottságból, a szexisége pedig az alkalmi ruhaként viselkedő fehérneműkből indult ki.

A régi Hollywood eleganciája, a menyasszonyi viseletek és a mai vörös szőnyeges szettek találkoztak ebben a pazar gyűjteményben. Minden egyes sziluett a kifinomultsága, a tökéletes szabásvonalai és a drámaisága miatt ízig-vérig Vera Wang-életérzést hordoz magában.

Fotók: The Spring 2024 Vera Wang HAUTE Collection / Vera Wang Official

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7018286623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása