GaborSzakacs

Esküvői ruhaköltemények Vera Wang világából

2018. április 19. - gaborszakacs

Ha esős időben van az esküvő, akkor sírós lesz a házassága alatt a menyasszony. Ezt a hagyományt felülírva készítette el 2018-as őszi esküvő kollekciónak fotósorozatát Vera Wang. A világhírű amerikai tervezőnő gyűjteményét egy esős délutánon a párizsi Luxemburg-kertben kapta lencsevégre Patrick Demarchelier. Wang a tőle megszokott fényűző extravaganciát és komornak tűnő művészi önkifejezést mutatja be látványos csipke- és selyemruháin keresztül, amelyek a modern arák kedvencei lehetnek a következő szezonban.

0e.jpg

Vágyat éreztem, hogy visszatérjek a művészi munkákhoz - nyilatkozta a 2018-as esküvői kollekciójának prezentációja után Vera Wang. A 68 éves amerikai divattervező új gyűjteményében a haute couture színvonalú, drámai hatású ruhakölteményeket helyezte előtérbe. A színházi kosztümökre emlékeztető darabjaival egy-egy alternatív valóságba kalauzol el bennünket. A Dante poklát megjárt Júliák laza fűzői, pajzán harisnyakötői és feltűnő nyakkivágásai tökéletes ellenpólusai a klasszikus hercegnő fazonban életre kelt ruháknak. A kollekció kissé nyomasztó hangulatú kampányfotóit a világhírű fényképész, Patrick Demarchelier készítette a párizsi Luxemburg-kertben. Az amerikai bridal piac a világ minden tájáról összesereglett tervezők olvasztótégelye, a gazdag választék ellenére minden bizonnyal hamar gazdára találnak Wang borsos árú – 3.000-20.000 dollár közötti - kreációi. Te melyiket választanád?

Jómódú kínai bevándorló szülők gyermekeként Manhattanben nőtt fel, majd magániskolában tanult, a School of American Ballet-ban sajátította el a tánctudását a később világhírű divattervezőként ismertté vált Vera Wang. Egyetemi tanulmányait a Sarah Lawrence College-ban és a párizsi Sorbonne-on végezte. 23 évesen az amerikai Vogue szerkesztője lett, 1987-ben a Ralph Laurennél kapott állást. 1989-ben összeházasodott Arthur Beckerrel, esküvői ruháját - a silány választékra hivatkozva - maga tervezte. Ez hatalmas erőt adott neki, hogy elindítsa saját vállalkozását, esküvőiruha-szalont nyitott, ahol Guy Laroche, Carolina Herrera és Christian Dior kreációit kezdte árusítani, később a saját neve alatt gyártott menyasszonyi ruhák is megjelentek az üzlete vállfáin. Befolyásos kapcsolatai segítségével hamar világmárkává tette a főleg menyasszonyi ruhákra szakosodott cégét, a sztárok pedig el sem tudtak képzelni más tervezőt az esküvőjükre, mint Vera Wang. Tőle rendelt ruhát többek között Mariah Carey, Jennifer Lopez, Thalía, Victoria Beckham, Sharon Stone, Holly Hunter és Uma Thurman. Wang a vörös szőnyeges eseményeken is képviselteti magát, fényűző kreációit kedvelik az Oscar-díjas színésznők, így szívesen viseli őket Halle Berry, Charlize Theron vagy éppen Goldie Hawn is.

Photos: Vera Wang Bridal Fall 2018 Lookbook

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7013848634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása