GaborSzakacs

Az időtlen vonzerő és a régi Hollywood eleganciája

2023. augusztus 04. - gaborszakacs

Hollywood aranykorának lenyűgöző eleganciáját idézte meg a 2023-as őszi kollekciójával Rami Kadi. Az ismert libanoni divattervező legfrissebb couture ruhasorozata letisztult kontúrokból és strukturált formákból állt össze, az egyedi vonalvezetés mellett jelentős szerepet kaptak a kristályokkal díszített fűzők, a hálós gyöngymaszkok, a bonyolult hímzések és a geometriai alakzatokba rendezett flitterdíszítések. A drámai elemek és a kifinomult részletek kiemelik a ruhaköltemények általános esztétikáját és időtlen vonzerejét.

unnamed_3.png

Film Noir. Ezt a nevet kapta Rami Kadi 2023-as őszi couture kollekciója, amelyet az ismert libanoni designer az Instagramon mutatott be. Ez egy látványos időutazás, amely megragadja a hollywoodi csillogás lényegét. Mint egy életre keltett fekete-fehér filmszalag, mint egy monokróm tekercs, olyan erővel hat a fashion show fekete kifutója. A színpad éles kontrasztja, az azt megvilágító fejlámpák mozgása a Film Noirra jellemző chiaroscuro - a fényviszonyok és hatásaik hangsúlyos ábrázolása a festészetben, a filmművészetben - fényjátékot utánozzák. A modellek minden mozdulatát követi a reflektor fénye. A kifutót szegélyező paravánok egy nosztalgikus szalonhangulatot és annak kulisszatitkait tárják elénk, miközben a nézőtér alapzaja mellett csodás operarészletek csendülnek fel. A digitális fashion show lényegét így fogalmazta meg Rami Kadi:

„Az Instagram lehetővé teszi számunkra, hogy közvetlenül elérjük a közönségünket, hogy az életükbe bevigyük a kollekciónk misztikumát és varázsát, bárhol is legyenek. Ahogyan Hollywood volt a csábítás és a stílus epicentruma a 'noir' korszakban, az Instagram ma az a színtér, ahol a divat modern látványa játszódik. Ez a módunk arra, hogy a régi hollywoodi csillogást behozzuk a digitális korba, egyesítve a múltat és a jelent egy olyan élményben, amely éppoly magával ragadó, mint amilyen egyedi.”

A ruhasorozat összesen 31 darab ruhát mutat be, amelyek egységes jellemzője a letisztult kontúrhasználat és a strukturált formavilág. Minden egyes sziluett aprólékosan kidolgozott szabászati remekmű egyedi tervezési megoldásokkal és kézi díszítésekkel. Egy-egy kreációban felbukkan Schiaparelli merészsége, Balenciaga architekturális világa, Balmain nagyvonalúsága, ám a hímzések és gyöngyözések miatt nagyon is libanoni az összhatás. Láthatunk izgalmas míderrel, vagy éppen hangsúlyos vállrésszel ellátott, alakra simuló ruhákat, határozott V- íveket, légiesen könnyed megoldásokat és persze kecses sellőfazont is. Gondosan válogatott színvilág sorakozik fel a puha pinken és a homokszínen át az ezüstszürkéig, amelyek kiegészítik és egyben kiemelik a ruhaköltemények általános esztétikáját és időtlen vonzerejét.

A kristályokkal díszített fűzők és a hálós gyöngymaszkok pazar alapot adnak ennek a szellemiségnek. A bonyolult hímzések, a kidolgozott gyöngyözések, a geometriai vonalakba rendezett flitterdíszítések, a könnycseppre emlékeztető kristályok rengeteg érzelmet és drámaiságot húznak végig ezen a lenyűgöző kollekción. A terjedelmes gallérok és vállak a régi Hollywood eleganciáját és annak semmihez sem hasonlító nőies varázsát idézik meg. 

„A Film Noir tisztelgés a korszak pótolhatatlan varázsa előtt. Ez a határvonalak összemosása, amely elválaszt minket ettől a letűnt korszaktól.” - mondta a tervező az őszi couture gyűjteményről.

A csúcspont ezúttal egy kristályhímzett menyasszonyi ruha. A reflektorfényében fürdő kreáció az időtlen stílus és az innovatív szabászati megoldások találkozási pontja. Nosztalgikus, mégis modern kifinomultságot áraszt. Harmatcseppekként lelógó kristályok díszítik a szett finom kesztyűjét, a Swarovski-darabokkal kirakott grandiózus fátyol pedig megkoronázza az esküvői sziluettet, amely így hűen tükrözi korunk eleganciáját.

Rami Kadi Fall 2023 Couture kollekció sziluettjei

A fashion show fináléjában a kor eleganciáját tükröző menyasszonyi ruhát láthattunk:

31_rami_kadi_fall_winter_23_24_couture_collection_runway_pictures_film_noir_-1_jpg-29.jpg

Fotók: Rami Kadi Fall 2023 Couture by Rami Kadi

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3818179627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása