GaborSzakacs

Vera Wang formabontó menyasszonyi ruhái

2019. október 24. - gaborszakacs

Fekete textíliák, hatalmas masnik és gót feliratok sorakoznak Vera Wang legújabb ruhakölteményein. A világhírű divattervező 2020-as őszi menyasszonyi kreációi igencsak elrugaszkodnak a megszokott esküvői szín- és formavilágtól. A komornak tűnő, jelmezszerű darabokkal felrúgja a szabályokat, egyszerre magabiztos, céltudatos, különleges és emlékezetes.  Ez nem ruhakészítés, ez művészet! 

1_325.jpg

Vera Wang idén ünnepelte a márkája fennállásának 30. évfordulóját. A jeles dátum a legtöbb divatháznál kellemes nosztalgiára ad okot, így gyakran előveszik a kezdeti darabokat, felfrissítik és piacra dobják. Ám a világhírű amerikai tervezőnő a kommersz jubileumi ünneplésen túllépve egy ultramodern, a megszokott esküvői ruhákon túlmutató kollekcióval jelentkezett a 2020-as őszi szezonra. Hol vannak a klasszikus labdaszoknyák, a hercegnős vonalak és a pasztelltengerbe fulladó csipkék? Hát nem Wang szalonjában, az egészen biztos!

A nőies szabásai és a piszkos hatású, krémszínű textíliái kiválóan működhetnének egy vörös szőnyeges gálán is, ám Vera Wang a boldogító igen kimondásához ajánlja őket a magabiztos és kissé különc aráinak. Kabátszerű kreációi magasan slicceltek, imádja a mélyen kivágott hátrészeket, az ejtett vállakat, a spagettipántos megoldásokat és a hatalmas masnikat. Ahogyan a korábbi gyűjteményekben, úgy 2020 őszére is hozott fénylő fekete anyagokat, amelyek izgalmas kontrasztokban kelnek életre a fehér-pasztell sok-sok árnyalatával. Szigorúan szűkre szabott ruhái kiemelik a menyasszonyok karcsúságát, kacéran villantanak, emellett valódi couture hangulatot árasztanak. Megjelennek a gótikus hímzések és a feliratok (LOVE, I DO, FOREVER), ezekkel még látványosabbá és egyedibbé teszi a megjelenést. Wang egyértelműen áthágja a szabályokat, ám ezekkel mégsem tiporja sárba a hagyományos értékrendeket és tradíciókat, csupán üde színfoltot visz az esküvői ruhák világába. A menyasszony személyiségét helyezi előtérbe és nem erőltet színeket, formákat, szokásokat. Vagány és sikkes, innovatív és jövőbe mutató. Akarom? Naná, akarom!

Photos: Vera Wang Bridal Fall 2020 Look Book

Megtalálsz a közösségi oldalakon is. Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1515258934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása