GaborSzakacs

A provokatív luxus Tom Ford legújabb pasicuccain

2021. március 29. - gaborszakacs

Az egészségügyi és gazdasági válság után igazán ránk fér egy kis luxus. Gondolhatta magában Tom Ford, amikor megalkotta a 2021-es őszi kollekcióját. A világhírű divattervező szigorú vonalvezetésű, markáns, mégis lendületes darabokkal lepte meg a megjelenésükre igényes, a sportos elegancia iránt elkötelezett férfiakat.

9_393.jpg

Tom Ford neve hallatán a feszes elegancia, a jól szabott ruhák és a sötét színek jutnak eszünkbe. Na, meg James Bond, aki mostanság elég gyakran Tom Ford öltönyeiben menti meg a világot... Persze, a valóságban nem kell szuperhősnek vagy titkosügynöknek lenni ahhoz, hogy valaki kifogástalan megjelenésű férfi legyen. Ehhez nem kell más, mint egy cseppnyi jó ízlés és némi lecsippentett összeg a konyhapénzből.

Több, mint egy éve otthon ülünk és várjuk a pillanatot, hogy végre a legmenőbb cuccainkat előszedjük a szekrény mélyéről és egy laza szombat estét kanyarítsunk a barátainkkal. Tom Ford is a pandémia utáni időszak szuper szettjeit tárta a nagyközönség elé a virtuális New York Fashion Week keretein belül. A 2021-es őszi kollekciókat felvonultató esemény fashion show-ját a Los Angeles-i otthonából dirigálta le a divattervező.

A korábban fényűző darabjairól ismert amerikai designer ebben a szezonban a szabályokat némelyest felrúgva vagány, provokatív szettekbe öltöztette a férfiakat. A szuperszűk nadrágokhoz duplasoros zakókat és kabátokat ajánl, ügyesen bánik a kontrasztokkal, kiváló érzékkel társítja az eltérő textúrájú és mintájú anyagokat. A feszes eleganciát egy bohém, pofátlan, nagyvonalú kivagyiság irányába tereli. A bársonyba és selyembe burkolt luxusszettekből hirtelen cool nagyvárosi street wear összeállítások lesznek úgy, hogy közben a minőség nem válik a látvány áldozatává. Szépen hozza a tőle megszokott monokróm sziluetteket is, mintha szembeszállna az unalomig ismételt, klasszikusnak számító farmer-póló kombinációkkal.

Ebben a menswear gyűjteményben nincsenek trikók - Ford köztudottan utálja őket -, helyettük kötött pulóverek, garbók és lazán gombolt ingek sorakoznak fel. A kollekció zárásaként ultraelegáns és feltűnő jacquard öltönyök és zakók érkeznek, amelyek egy nyáresti partin vagy akár egy elegáns estélyen is a legjobban öltözött pasivá varázsolhatják viselőiket. Mert mindenkire ráfér egy kis luxus a nehéz idők után...

Határozott vonalak és élénk színek a Tom Ford Fall 2021 Menswear kollekciójában

Fotók: Tom Ford Fall 2021 Menswear / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3316459592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pipifej 2021.03.29. 23:11:36

A farmer-poló is egy designer munkája volt, az sem csak úgy lett.. De valljuk be az már egy ezerszer elcsépelt kombináció. Ez viszont egy más szint, kreatívabb, újítóbb. Egyébként lehet ezekből is "farmer-poló", ezt csak az idő dönti el...
süti beállítások módosítása