GaborSzakacs

Formabontó stílusmorzsák az ifjabb Cavallitól

2020. június 27. - gaborszakacs

Nem esett messze az alma a fájától, tartja az ismert mondás. Igaz ez a Cavalli-klánra is, ugyanis a világhírű divattervező, Roberto Cavalli és Eva Cavalli fia egy igazán izgalmas, modern és eklektikus vonalat képvisel a kortárs olasz divatban. Robert Cavalli, akár csak az édesapja, a legfinomabb textíliákban, a feltűnő állatmintákban és az elképesztő kombinációkban látja a jövőt. Íme, az új generáció berobbanása a nemzetközi divatpalettára a la Triple RRR!

1_366.jpg

Robert Cavalli igazán nagy fába vágta a fejszéjét, amikor édesapja nyomdokain lépdelve divattervezésbe kezdett. Nem lehet könnyű neki, ugyanis állandó összehasonlítás övezi minden lépését. Vajon meg tudja ugrani azt az zsenialitást, amit a XX.század egyik legnagyobb olasz designere, Roberto Cavalli mérceként felállított? Képes-e kreatív és innovatív termékekkel előrukkolni? Van-e elég tehetsége ahhoz, hogy belépjen a nemzetközi porondra és fennmaradjon vagy csak az apja hírnevét és vagyonát próbálja meglovagolni pár percnyi sikerért? Nos, a válasz nagyon összetett. Meg kell hagyni, hogy az ifjabb Cavalli az anyatejjel szívta magába a hamisítatlan olasz temperamentumot és a stílusos megjelenés iránti érzékenységet. Vérében van a konvenciók, az unalmas hétköznapok elleni lázadás, imádja az életet, a világ sokszínűségét és a szabadságot. És ezt a mindent elsöprő energiát le tudja képezni a textíliák nyelvére. Robert Cavalli első saját ruhái Triple RRR márkanév alatt jöttek ki és pillanatok alatt meghódították a piacot. Az első bemutatóján Naomi Campbell is kifutóra lépett, Sean „Diddy” Combs pedig egyenesen imádja a szettjeit.

Az olasz nagyvonalúság az utcai viseletekkel találkozik a Triple RRR 2020-as őszi menswear kollekcióban. A színes bársonypizsamák, a csipkebetétes selyemingekkel, a logóval ellátott kapucnis pulóverek, a puha köpenyek és a formabontó kiegészítők az amerikai gettók stílusát a túlzásokkal teli színházi jelmezek világával vegyíti. A gyűjtemény pofátlanul merész, kihívó, ugyanakkor érezni benne a lángoló szenvedélyt is. Robert imádja a feltűnő állatmintákat, a laza vonalvezetést és a meghökkentő színkombinációkat. A jól szabott szmokingokkal és zakókkal megmutatja a stílusos megjelenés iránti érzékenységét, a nyomott mintás ingekkel és a vibráló árnyalatú kendőkkel a bennünk rejlő sokszínűséget vetíti ki. Az önkifejezés különös morzsái egy dekadens világ kortárs öltözködésében. Kövezzetek meg, de nekem kivételesen bejön ez a polgárpukkasztó kivagyiság! És nektek?

Fotók: Triple RRR Fall 2020 Menswear Lookbook

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7115913918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása