GaborSzakacs

Angyalok és démonok a párizsi divathéten

2020. június 18. - gaborszakacs

Földöntúli kisugárzással, angyali könnyedséggel és démoni vonzerővel babonázta meg a párizsi divathét vendégeit Alexis Mabille. Az ismert francia divattervező 2020-as tavasz-nyári haute couture kollekciójában a fehér sok-sok árnyalatán keresztül mutatja be a klasszikus szépség és az érzéki megjelenés izgalmas találkozását. Tüllök és csipkék, na meg az isteni Dita Von Teese a kifutón, nézzétek csak!

0001_2.jpg

1_365.jpg

Az isteni Dita Von Teese a couture show kifutóján

A fehér szín a világ minden táján más és más jelentéssel bír. Keleten a halál és a gyász jelképe, az európai kultúrában a tisztaság, az egészség és az ártatlanság örök szimbóluma. Milliónyi árnyalatával találkozhatunk a divattörténeti lexikonokban, ma már a hétköznapi öltözködésünkben is jelen van.  Felbukkanhat a különféle szakmák - pl. az egészségügyi dolgozók, a tengerészek és a sportolók - egyenruháiban, a kifinomult elegancia megtestesítőjeként a business lookban, ám a leggyakrabban a menyasszonyi ruhák piacán futhatunk össze vele.

A párizsi couture héten egy teljes kollekciót szentelt a fehér sok-sok árnyalatának Alexis Mabille. Az ismert francia divattervező jó ízléssel kombinálta a bézsbe hajló selymeket a szexi csipkékkel és a könnyed tüllökkel. A show nyitányában egy flitterekkel kivarrt szmokingban vonult le a Sotheby's impozáns lépcsősorán a démoni Dita Von Teese. A szuperszexi revüsztár és burlesque táncosnő fekete hattyúként beragyogta az elegáns szalonná alakított termet, a kifogástalan megjelenése tökéletes ellenpólusa lett a kollekcióban felsorakozó csábító szetteknek.

A drapériaszerű ruhák izgalmas váll- és mellrészeket kaptak, a fűzős összeállítások pedig sokat sejtető csipkékkel fokozták a hangulatot. A tervező ügyesen játszik a szimmetria-aszimmetria erejével, a részletgazdag ruhaköltemények pedig jócskán túlmutattak a romantikus lányregények és az ártatlanság szűzies eszményképein. A kacér, már-már kihívóan merész, ugyanakkor virtuóz darabok új értelmet adtak a fehér textíliáknak. Mabille legújabb couture gyűjteményét a francia arisztokrata és stílusikon, Jacqueline de Ribes ihlette, aki túl a 90-en is mesés divatérzékével és karizmatikus kisugárzásával varázsolja el a tisztelőit. Nos, így találkozhat a feledhetetlen red carpet dresszek világában az egyéniség a tejszínhabba burkolt vágyakkal. Engem teljesen magával ragadott a látvány és titeket?

Fotók: Alessandro Lucioni / Gorunway.com / Vogue

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr7015815478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása