GaborSzakacs

Fenséges sziluettek Elie Saab tavaszi kollekciójában

2020. április 16. - gaborszakacs

Ha minimalista és praktikus ruhadarabokra vágysz, akkor felejtsd el Elie Saab nevét! Ám ha szereted a barokk és a rokokó túláradó díszítettségét, a Habsburg császári idők viseleteit és lenyűgöznek a vörös szőnyeges ruhaköltemények, akkor jó helyen jársz. A világhírű libanoni tervező 2020-as tavaszi haute couture kollekciója egy korszakokon átívelő sorozat, amelyben a szépség és a szenvedély magas művészi szinten kelt életre. Nézzétek csak!

1_350.jpg

Minimalista szemlélet, egyszerű vonalvezetés és praktikus viseletek. Ezek a jelzők soha sem voltak Elie Saab tervezői stílusának jellemzői. A kedvenc libanoni designerünk szezonról szezonra magával ragadó érzelmeket, viselettörténeti időutazásokat és elképesztő látványvilágot tár elénk a lenyűgöző kollekcióin keresztül. A 2020-as tavaszi haute couture gyűjteménye is erre a jól bejáratott tematikára épült. A Paris Fashion Week keretein belül bemutatott ruhasorozat a francia barokk és rokokó pompáját, a Habsburgok európai és mexikói császári éveinek viseleteit vonultatja fel egy modern, a vörös szőnyegen is viselhető kivitelben. Mmm, micsoda kulturális és vizuális kavalkád!

A letűnt korok címereire emlékeztető mesés hímzések, az aranyozott rozetták és intarziák, na meg a birodalmi arisztokrácia jellegzetes darabjai mind-mind felbukkantak Saab kifutóján. A hosszú köpenyek, a méretes uszályok és a drámai vonalú szoknyák segítségével a couture álmok egy szempillantás alatt valóra váltak. Színes textíliái - arany, türkiz, bézs, korall, babakék és chartreuse árnyalatok - tökéletesen működtek a gazdag gyöngy- és virágdíszítésekkel, a végtelen hullámokon ringatózó kristályokkal és a különleges ékszerekkel. Minden sziluettje egyszerre fenséges és magával ragadó, kissé teátrális, ám szívet melengetően stílusos. Csak imádni lehet!

Köpenyek és uszályok, elképesztő hímzések és aprólékos gyöngyözések Elie Saab kifutóján

Elie Saab a tavaszi kollekciójával meghódította a párizsi divathét vendégeit

35_9.jpg

Photo: Filippo Fior / Gorunway.com / Vogue

Megtalálsz a közösségi oldalakon is, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3315610284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása