GaborSzakacs

Szenvedéllyel szőtt minták Armani bemutatóján

2020. április 05. - gaborszakacs

Giorgio Armaniban egyszerűen nem lehet csalódni. A világhírű divattervező 2020-as tavaszi Armani Privé couture kollekciója egy időtlen és kortalan gyűjtemény lett, amelyben helyet kapott a korszakokon átívelő kulturális sokszínűség, az ízig-vérig olasz temperamentum és a szupernőies vonalvezetés is. Hölgyeim és uraim, fáradjanak be a kifinomult ízlés és elegancia itáliai szentélyébe!

27_masolata.jpg

Giorgio Armani couture varázslata újra lecsapott a Paris Fashion Weekre. Az olasz designer 2020-as tavaszi Armani Privé kollekciója az elmúlt évadok igencsak karakteres és színes csapásirányán folytatódik. Ebben a szezonban - az ázsiai ügyfelek legnagyobb örömére - egy letisztult szabású, ám roppant rafinált mintákkal és díszítésekkel ellátott gyűjteményt vitt kifutóra, amelyben a jellegzetes art deco jegyek, a kényelmes nadrágokkal kombinált szettek és a kacér kalapok is visszatértek. Hogy mégis mi az újdonság? Az ikat. Az ikat a világ számos ősi kultúrájában felbukkanó textília, a különleges kézműves festési és szövési technikának köszönhetően a megjelenített motívumok és minták homályosnak látszódnak. A bonyolult és időigényes eljárás miatt a legdrágább szövetek között emlegetik, leginkább Japán, Kambodzsa, Irán, Thaiföld, Mexikó, Peru, Venezuela, Brazília és Guatemala területein terjedt el. Később az 1960-as évek hippijei tették divatossá. Armani pedig felkutatta ezeket, a saját ízlésére alakította és egy modern kollekcióba építette. 

Giorgio Armani tavaszi couture sorozata az izgalmas dzsekik mellett nőies blúzokat, finom gyöngyözésű koktélruhákat és kézi díszítésű estélyiket tartogat a rajongói számára. A sikkes business lookot és az alkalmi megjelenést a glamourba hajló art deco elemekkel tette emlékezetessé, nadrágjai köré átlátszó rétegeket húzott, ezek pedig kitűnően működnek a puffos ujjú zakókkal, a gombos kardigánokkal és a vállpánt nélküli felsőkkel. Időtlen és kortalan összeállításait minden korosztály viselheti, aki kellő bátorsággal nyúl az újdonságokhoz, kicsit is nyitott az olasz ízlésvilágra és az élénk színekre. Armani az idei Oscar-gálán Laura Dernt és a díjazott Renée Zellwegert öltöztette, ám a világot sújtó koronavírusjárvány miatt sajnos elmarad a Met-gála és a Cannes-i Filmfesztivál is, így az év első fele már nem tartogat újabb zajos sikereket a milánói divatháznak. Ám a hűséges vásárlói, a csodálói és a tisztelői akár online is megrendelhetik a legfrissebb tavaszi kreációkat a karantén utáni fergeteges partikra.

Az Armani Privé 2020-as tavaszi kollekciója meghódította a divat fővárosát.

Photos: Filippo Fior / Gorunway.com / Vogue

Megtalálsz a közösségi oldalakon is, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr3515552286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása