GaborSzakacs

Loliták a kifutón

2015. május 20. - gaborszakacs

Lolita. A könyvekből és filmekből ismert bájos és hamvas lány, aki megtestesíti azt a szexuális fantáziát, amiről néhány évtizede még nem volt illendő beszélni. A szemérmes, mégis csábító karakter, aki a tavaszi divathét bemutatóin is felbukkant. Mert Loliták köztünk is élnek.

chanel_06-03-fall-2015-runway-trend-report-lolita.jpg

Chanel az iskolai egyenruhában, Prada a rózsaszín lányregények főhősében, Dolce and Gabbana és Erdem pedig a romantikus álmodozó képében jeleníti meg a modern kor Lolitáját. Ahogy minden emberben más és más vágyak buzognak, úgy a designerek álmaiban is különböző kép él erről a titokzatos lányról. Elie Saab és Valentino a csinos hercegnőt, a Philosophy Di Lorenzo Serafini a szűzies szépséget látja benne. 

Tévedés ne essék, ő nem egy rossz kislány, hanem egy ártatlan fruska, aki szertelenségével és ártatlanságával válik a fantázia első számú - csúnya szóval élve- tárgyává. A kifutón Mary Katrantzou bohém, Jeremy Scott különc, Fendi sikkes, míg Giambattista Valli pajkos kislányként ábrázolja. Bennetek is él egy huncut Lolita? Milyennek képzelitek el őt?

Photos: feudiguaineri.com, indigitalimages.com

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr467469880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása