GaborSzakacs

Színek harca a milánói divathéten

2015. február 27. - gaborszakacs

Prada vs. Moschino. A két divatház olyan kollekcióval lepte meg rajongóit a milánói Fashion Weeken, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Színes, vidám, különleges, sikkes, provokatív, innovatív és egyedi. Nézzétek csak!

_mon0553.jpg

Miuccia Prada édes, de erőszakos kollekciónak nevezte a Prada 2015-ös ready-to-wear darabjait. Hatást akart ránk gyakorolni, ezért a Pradától megszokott fekete eleganciáját pasztellkrétákkal tette ellenállhatatlanná. Kissé sci-fi, kissé rajzfilmes érzést kölcsönöznek a hipermodern szivacsos szövetek, a neoprén eltúlzott használata. Olyan, mintha a természetes szépséget mutatná be egy plasztikai beavatkozáson keresztül, ami tökéletesen bájos, mégis művi lett. Imádni való, mert képes megújulni, megmutatni azt a modern hercegnőt, aki 2015-ben is kecsesen hordja az öltönyt szőrmével, az empire vonalú ruhákat szalagokkal és brossokkal. No és ott van az a rengeteg szín: a halványzöld, a pink, a nude, az oliva, az égszínkék és a vörös. Nem csoda, hogy számtalan tervező gratulált Miuccia Pradának a közösségi oldalakon... Éljenek a színek, éljen a Prada!

65 éve, 1950. február 27-én született Franco Moschino, aki a tökéletességet megunva bevitte az olasz divatba a humort és az extravaganciát. Az első kollekcióját egyértelműen provokációnak szánta. Azt vallotta, hogy az ízlés szubjektív fogalom, és senkinek nincs joga jó vagy rossz ízlés alapján beskatulyázni az embereket. Az idei kollekció pedig pontosan ennek a szemléletnek a bizonyságtétele.

Jeremy Scott a Barbie és a McDonald's ikonikus jegyei után mintha megakadt volna tervezői szabadságában. Mintha. Nem sokat teketóriázott, egyenesen az utcáról merített inspirációt és annak színes, szexi, eltúlzott poklát behozta a 2015-ös kollekcióba. A fényes hálózsákokat idéző kabátok és mellények -megszámlálhatatlan mennyiségű kiegészítővel- egy külvárosi gettóra emlékeztetnek. Ebben a gettóban bizony feltűnik a graffiti és a szakadt farmer, no meg Looney Tunes figurái is, amelyek boldogságot és vidámságot visznek a mindennapokba. Színek, színek, színek! És a csodás Mihalik Enikő! Kell ennél több 2015-re?

Photo: Yannis Vlamos / Indigitalimages.com és Monica Feudi / FeudiGuaineri.com

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr257225899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása