GaborSzakacs

Elie Saab mesés sziluettjei

2015. január 29. - gaborszakacs

Minden várakozásomat felülmúlta Elie Saab tegnap délutáni couture bemutatója. Igen, kicsit elfogult vagyok vele kapcsolatban, mert szerintem ő az, aki megtestesíti az úgynevezett "magasfokú szabászatot". Mesterien dolgozik a különféle anyagokkal, a díszítő munkája pedig egyedülálló. Hogy miért is állítom ezt? Nézzétek csak!

elie_s.jpg

Álomba illő jelenetnek tűnt a fashion show: a madárcsicsergés átváltott lágy zenére és a kifutón megjelentek a szebbnél szebb kreációk. Szinte érezni lehetett a ruhák suhogását, az anyagok illatát, az elegancia beragyogta az egész termet. A libanoni születésű designer, Elie Saab védjegyének számított eddig is, hogy az egyszerű vonalvezetésű ruhákra rengeteg gyöngyöt, kristályt és flittert applikált, de most talán még nagyobb hangsúlyt fektetett erre. A legnagyobb durranás mégis inkább az, hogy majdnem minden ruhája zsebes és a többségükön még strucctollakat is használt.

A hivatalos sajtóanyag szerint "Bejrút aranykorát" idézik a minták. Saab mamája ihlette a hímzett és a tulipánokkal printelt ruhakölteményeket. Semmi túlcsordulás, ízléstelen giccs, helyette finom megjelenés, az egész kollekció összhangot és harmóniát tükröz. A rövid ruhát viselő modellek szaténszandált kaptak, ezért külön dicséret illeti.

"Egy nő ruhájának olyannak kéne lennie, mint egy szögesdrót kerítésnek: szolgálja a célt, anélkül, hogy akadályozná a kilátást” - mondta Sophia Loren. És ez a mondás tökéletesen illik Elie Saab darabjaira. Biztos vagyok benne, hogy az Oscar-gálán is feltűnnek majd ezek a sziluettek. Csak így tovább!

Photo: Kim Weston Arnold / Indigitalimages.com

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr127120023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pipifej 2015.01.29. 21:36:58

Wooow!!! Szinte erzem az illatukat es hallom a suhogast!!! ;)

gaborszakacs 2015.01.31. 15:52:35

Minden érzékszervünkre hat, ugye pipifej? :D
süti beállítások módosítása