GaborSzakacs

A menyasszonyi divat igazi reneszánsza

2023. október 29. - gaborszakacs

A tüll finom ölelésében és az érzelmek gazdagságában festette meg az igaz szerelem történetét Abed Mahfouz. A libanoni divattervező "Bridal Blossom" néven futó esküvői kollekciója a textúrák szimfóniája, a szövetek tánca és a különböző kultúrák legbecsesebb elemeinek ünnepe. Az aprólékos kézi hímzésekkel és a mesés virágdíszítésekkel ellátott ruhaköltemények túlmutatnak időn, téren és stíluson, minden bizonnyal ez a menyasszonyi divat igazi reneszánsza.

dscf1061_masolata.jpg

Abed Mahfouz szerény körülmények között nőtt fel Libanonban. Már gyermekként elvarázsolta a szépség, a divat és az öltözködés szentháromsága, hiszen családtagjai szabászattal foglalkoztak. 1985-ben nyitotta meg nővérével az első menyasszonyi ruhákat értékesítő butikját Bejrútban. 1990-ben elkezdett couture kollekciókat tervezni, 1999-ben megrendezte első saját divatbemutatóját. Márkája legfontosabb mérföldköve a római divathéten való debütálása 2002 októberében. 2010 februárjában a New York Fashion Weeken vitte kifutóra első ready-to-wear gyűjteményét. Könnyen felismerhető, egyedi, roppant elegáns stílusa, művészi kifejezőeszközei és elképesztő kézi díszítései hozták el számára az igazi sikert a menyasszonyi ruhák piacán. 

A hagyomány, a kultúra és a kortárs divat elvárásai tökéletes harmóniát alkotnak Abed Mahfouz művészi látásmódjában. Ez nem kis feladat a menyasszonyi ruhák birodalmában, ahol az álmok összefonódnak a valósággal, egy új kollekció megjelenése pedig a művész lelkivilágának teljes kitárulkozását jelenti. A "Bridal Blossom" nevet viselő esküvői ruhasorozatot Párizs időtlen eleganciája és a német virágok finom varázsa ihlette, amely a világhírű libanoni kézműves precizitásban és aprólékos kidolgozásban kelt életre. Minden egyes öltésben megmutatkozik a kulturális sokszínűség, az érzelmi felfokozottság és a magas művészi színvonal.

A Közel-Kelet legjobb művészeti igazgatójával, Maryam Bakhtiarival együttműködve a szépség és a történetmesélés vizuális szimfóniáját hozta el Abed MahfouzBakhtiari kreatív szakértelme egy extra varázslatot adott a kollekcióhoz, minden ruhát műalkotássá változtatott. Mahfouz tervei és Bakhtiari művészi irányítása közötti ténylegesen működő szinergia megragadta a szerelem időtlen utazásának lényegét, a "Bridal Blossom" kollekció a textúrák szimfóniája, a szövetek tánca és a különböző kultúrák legbecsesebb elemeinek ünnepe lett.

Imádnivaló a sok-sok tüll, a könnyed organzák, a finom selymek és szaténok tengere, amelyen lágyan ringatóznak a kisebb-nagyobb textilvirágok. A klasszikus szabásvonalak mellett meghökkentő és merész formákat, lépcsőzetes felépítést, izgalmas kivágásokat, szexi dekoltázsokat is bemutatnak. A felsorakozó sziluettek egyszerre nőiesek, vagányak, őszinték és kiemelik a viselőik személyiségét. Néhány Abed Mahfouz esküvői ruhaköltemény a díjkiosztó gálák vörös szőnyeges bevonulásán is megállná a helyét, mert túlmutatnak időn, helyen és stíluson. Úgy gondolom, hogy ez a menyasszonyi divat igazi reneszánsza.

Fotók: Abed Mahfouz Bridal Blossom Lookbook / Courtesy of Maryam Bakhtiari

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4118194051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása