GaborSzakacs

Fenntartható szettek Vivienne Westwood őszi kollekciójában

2022. szeptember 08. - gaborszakacs

A tőle megszokott bohém nagyvonalúságot hozta el a 2022-es őszi kollekciójában Vivienne Westwood. A punk királynőjeként emlegetett világhírű divattervező legújabb ruhasorozata bővelkedik a márkájára jellemző aszimmetrikus szabásvonalakban, a széles vállrészekben, a vibrálóan élénk színű mintákban és a feltűnő kiegészítőkben. A szezonális fogyasztásra kiválóan alkalmas ruhadarabok alapanyagai mint mindig, most is a Westwood-szellemiség jegyében csakis kifogástalanul fenntartható forrásból származnak. Mmm, micsoda vizuális gyönyör!

1_517.jpg

Minden kétséget kizáróan Vivienne Westwood legnagyobb inspirációs forrása maga Vivienne Westwood. A világhírű designer és kreatív csapata a 2022-es őszi ready-to-wear kollekció elemeit a korábbi nagysikerű Westwood-alkotásokat újraértelmezve, de mégis felfrissítve, a mai kor elvárásainak és igényeinek megfelelően mutatta be. A gyűjtemény hozza és kiszolgálja a kortárs divat eklektikus és sokszínű utcai viseletek gazdag vizualitását. A Westwood-ház elveinek és szellemiségének megfelelően a felhasznált anyagok olyan beszállítóktól származnak, akik megbízható, kifogástalanul fenntartható forrásból állítják elő azokat.

Az új ruhasorozat a kínai horoszkóp alapján a Tigris Éve előtt tiszteleg. Westwood gazdag pályafutásának egyik legjelentősebb mérföldkövéhez tartozó, a 2001-es őszi Wild Beauty névre keresztelt kollekció tigrises fejkendőit és tigriscsíkos anyagait hozta vissza az aktuális szezonra. Ahogy annak idején, most is igencsak merész szabásvonalakat, izgalmas volumeneket és pompás színeket mutatott be. A feltűnő printeken a macskák esélyegyenlőségének nevében a tigrisek mellett a párducok és a leopárdok is felbukkantak.

A szettek jellemzően aszimmetrikus szabásokból, széles vállrészekből, izgalmasan váltakozó szoknyahosszúságokból, kétsoros zakókból, bohém kalapokból és platform cipőkből álltak össze. Persze, nem maradhattak el az iskoláslány outfitek, a roncsolt farmeranyagok, a méretes Westwood-logókkal ellátott nyakláncok és táskák sem. Emellett a képzőművészeti alkotások alapján készített nyomott minták is jelen vannak, ezúttal a rokokó művész, Jean-Baptiste Oudry és a flamand Pieter Bruegel festő képeit használta fel.

Vibrálóan izgalmas játékot láthatunk a színekkel, a formákkal és a különféle anyagok társításával. Bár a kollekcióból hiányzik a designertől jól megszokott pofátlanul pimasz hangvétel és az élesebb társadalomkritika, ám a sorozat változatossága és variálhatósága mégis szerethetővé teszi a bemutatott szetteket. Úgy tűnik, hogy Vivienne Westwood soha nem megy ki a divatból.

Vivienne Westwood 2022-es őszi ready-to-wear kollekciójának izgalmas szettjei

Fotók:  Jo Fetto / Wayne Hanson / Vivienne Westwood / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6317809453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása