GaborSzakacs

A bohém, a sikkes, a szexi és a jó kislány

2015. március 09. - gaborszakacs

Lehetsz extravagáns vagy decens, szexi vagy konzervatív, a divat fővárosában megrendezett Fashion Weeken magadba szippanthatod a legújabb trendeket. Mert Párizs stílusa mindenkié!

vw_marc0951.jpg

Hova tart ez a világ? Mivé lesz az ember? A klímaváltozás veszélyeire kívánta felhívni a figyelmet legújabb ready-to-wear kollekciójával a punk nagyasszonya, Vivienne Westwood. A cseppet sem hétköznapi bemutatón szaténruhás férfiak, vörös fűszoknyás és nadrágos nők mellett sokkolóan fáradtra sminkelt menyasszonyok lepték el a kifutót. A polgárpukkasztó kreációkból szinte áradt a világvége hangulat. Az apokaliptikus érzés ellenére roppant színes és könnyed anyagokkal dolgozik Westwood. Nála már nem létezik sem férfi, sem nő, csak egy biszexuális társadalom, a természet pedig egy mesterséges, felturbózott díszletként jelenik meg. Nagyszerű és elgondolkodtató kollekció, valódi westwoodi vízió!

Riccardo Tisci Givenchy bemutatói még mindig a legmenőbb eseménynek számítanak Párizsban. Igen, a sztárvilág színe-java feltűnik a sorok között, emellett a performansz jellegű show még mindig rendkívül vonzó a divatberkekben. Nem kérdés, Tisci művészete egyedülálló. Kreációi a szexis fekete özvegy hatását keltik, amelyet számtalan kristállyal, gyönggyel és a vörös színnel próbál oldani. A latin archetípust kiválóan keveri a törzsi jegyekkel, a túlzó ékszerhasználattal pedig emlékezetessé teszi mindezt. 

A 80-as évek nadrágkosztümjeit elővette és felfrissítette Emanuel Ungaro. Az erős maszkulin jegyeket felvonultató kollekció markáns benyomását a pöttyök áradata próbálja tompítani, nőiesebbé varázsolni. Elegáns, finom esésű anyagokkal dolgozik, így valódi luxusérzetet keltenek a legújabb Ungaro modellek. Az igazi áttörést mégis a rakott szoknya és a pliszé felbukkanása jelenti. Bonjour, Paris!

Nem szeretnék nagy szavakkal vagdalkozni, de úgy hiszem, amíg a Vogue megjelenik, addig a Balenciaga divatház is fennmarad. Bizony, a márkának bebetonozott helye van a legnagyobb fashion magazinban, és a mostani kollekciót elnézve nem is csodálkozom ezen a pozícióján. Az Alexander Wang irányítása alatt álló divatbirodalom legújabb darabjai visszatérnek a Balenciaga eredeti ügyfélköréhez, az arisztokrata eleganciát kedvelő hölgyekhez. Wang az alakzatokra épít. Az állógalléros kabátok, az átlós szabásvonalú szoknyák, a bőrövek prémgallérokkal, brossokkal és fémkapcsokkal a kifinomult ízlésű vásárlóréteget célozza meg. Kockázatos vállalkozás a régi nagy ikonok stílusát előhúzni, ám ez Alexander Wangnek sikerült. Merci, Paris!

Photos: Monica Feudi / feudiguaineri.com, Yannis Vlamos / indigitalimages.com, Alessandro Garofalo / indigitalimages.com

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr727253729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása