GaborSzakacs

Végtelen virágtenger a Marchesa kollekciójában

2018. április 04. - gaborszakacs

Miután a Harvey Weinstein-botrány alaposan megtépázta a Marchesa divatház hírnevét, Georgina Chapman és Keren Craig új alapokra helyezte a jól ismert márkát. A 2018-as őszi ready-to-wear kollekciójuk egy tüllben és virágokban megmártózó fodortenger, amely a luxus és a nőies megjelenés tökéletes találkozásából született. Az ámulatba ejtő művészi gyűjtemény a szezon talán legigényesebb ruhakölteményeit vonultatja fel.

1_182.jpg

Miután Harvey Weinstein szexuális zaklatásai miatt az egyre dagadó botrány hatására a sztárvilág teljesen száműzte az Oscar-gáláról a Marchesa márkát, Georgina Chapman és Keren Craig kénytelen volt átgondolni az eddig igencsak sikeres márkája jövőjét. A tervezők 2018-as őszi kollekciója egy kissé komor hangulatú, ám roppant igényes sziluettekből összeállított esztétikus sorozat lett. A Marchesára jellemző nőies megjelenést - a hivatalos leírás szerint - a 17. századi holland olajfestmények ihlették, amelyek gazdag díszítettsége és szeszélyes színvilága hűen visszaköszön Chapman és Craig ruháiban. Minden ruha egy-egy önálló történetet mesél romantikáról, szerelemről, szenvedélyről, szenvedésről és fájdalomról. A művészi színvonalon létrehozott kreációk a fekete bársony és fehér taft kiindulóponttól a könnyű tüllökön át a széles szegéllyel ellátott organzákon keresztül a fénylő selymekig terjednek. Chapman és Craig kedvelik a drámai megoldásokat, a feltűnő vállrészeket, a végtelen virágapplikációkat, a kézi hímzéseket, a hangsúlyos szoknyákat és a köpenyszerű szabásvonalakat. A látványos gyűjtemény kellőképpen színesre sikerült, a vörös, bordó, burgundi, rózsaszín, bézs, ezüst, tengerkék és királykék árnyalatok ellenére mégis visszafogottságot, szigort, szomorúságot sugallnak munkáik. A pompás ruhaköltemények árnyékában felmerül a kérdés: vajon mikor fog újra régi fényében tündökölni a Marchesa-ház? Túléli a Hollywoodot megrázó időszakot vagy Georgina Chapman és Keren Craig végleg lehúzhatja a rolót a szalon ajtaján?

A szemet gyönyörködtető 2018-as őszi Marchesa kollekció

Photos: Marchesa Fall 2018 Ready-to-wear Lookbook

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr4713800824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása