GaborSzakacs

Roberto Cavalli jött, látott és győzött

2017. június 16. - gaborszakacs

Peter Dundas kreatív vezető tavaly októberi távozása a Roberto Cavalli divatház éléről arra sarkallta a márka névadóját, hogy újra maga tervezze meg a következő szezonok kollekcióit. A 2017-es pre-fall gyűjtemény a Dundas által kedvelt hippi hangulat helyett újra a klasszikus Roberto Cavalli elemeket hangsúlyozza. Nőies szabásvonalak, nyomott virágdíszítések, feltűnő állatminták, könnyű anyagok és színek minden mennyiségben.

8_92.jpg

Roberto Cavalli divatháza a kezdetektől fogva a prémium anyagokból készített, egyedi szabásvonalakkal megálmodott, ám roppant feltűnő megjelenést tartotta szem előtt. 2017-es pre-fall kollekciója a "vissza a gyökerekhez" mottó alapján került kivitelezésre, miután tavaly októberben Peter Dundas elhagyta a cég kreatív igazgatói székét. Roberto Cavalli pedig nem ült ölbe tett kézzel, maga tervezte meg a következő szezonok jellegzetes Cavalli-stílusban felvonultatott ruhakölteményeit. A Dundas által nagyon kedvelt - túldíszített, hippi életérzéssel párosított - megjelenést a klasszikus Cavallira cserélte, visszahozta az feltűnő állatmintákat, a könnyed anyagokat és a nőies sziluetteket. Színátmenetes anyagok, élénk sárgák, kékek és lilák, printelt virágok, no meg az elmaradhatatlan kígyó- és leopárdminták az olasz divatház tehetséges alkotói gárdáját dicsérik. A romantikus életérzést a kecses fodrok és hullámok, a szexisen maszkulin hatást pedig a selymekkel és feltűnő fülbevalókkal kombinált nadrágos összeállítások adják. Cavalli kollekciójából sem hiányozhat a mostanság oly népszerű kezeslábas, amit a tervező az őszi szezonra puha szőrmével és elegáns ékszerrel ajánl. Kedveli a pliszé szoknyát kötött pulóverrel, a csipkés szegélyű koktélruhát virágos kiskabáttal, a földet söprő hímzett ruhákat pedig barokk festményeket idéző ékszerekkel és táskákkal. Feltűnő összeállításai itt-ott túlzónak tűnhetnek, mégis esztétikus és hordható nappali viseletek egyedi sorozatában hódítják meg a divat szerelmeseit. A gyűjtemény a glamour, a rock és a végtelen szabadság érzésének kiteljesedése a nőiesség, a luxus és a tüzes olasz temperamentum jegyében. Designerek jönnek-mennek, Roberto Cavalli örök!

Photos: Robert Cavalli Pre-Fall 2017 Lookbook

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8112587261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása