GaborSzakacs

Cavalli-pasik állatmintában és szoknyában

2023. április 24. - gaborszakacs

Izgalmas szabásvonalakkal és látványos nyomott mintákkal rukkolt elő a Roberto Cavalli. A világszerte ismert olasz márka Pre-Fall 2023 Menswear kollekciója Fausto Puglisi divattervező kreativitását dicséri. Az amerikai street style viseletek világát remekül ötvözi a hagyományos Cavalli-életérzéssel, így egyszerre vintage és modern, jól felismerhető jegyeivel pedig igazán színessé teszi a kortárs utcaképet.
4_534.jpg

Fausto Puglisi divattervező munkásságát nem szegélyezik botrányok, nincs tele a nemzetközi sajtó a magánéletét boncolgató pletykákkal, kortárs művészként csakis az alkotásra koncentrál. És én éppen ezt szeretem a Roberto Cavalli jelenlegi kreatív igazgatójában. Az egyedi látásmódja, a kreativitása és a vizuális kommunikációja a Pre-Fall 2023 Menswear kollekciójában is visszaköszönt. Az őszi ruhasorozat egyszerre nagyon Cavalli és valamiért mégsem hozza azokat a jól ismert Cavalli-kódokat, amelyeket a divatház névadója korábban sikerre vitt.

Puglisi férfiaknak szánt szettjeit az amerikai utcai és a vadnyugati viseletek világa ihlette. A tervezői munkát lelkes kutatás előzte meg, ezt bizonyítja a felvonultatott sok-sok pin-up girl mintával megnyomott ing és bomber, a western csizma, na meg a trapéz farmer is. A letűnt korok vintage és retro életérzése finoman összekapcsolódik a jellegzetes Cavalli-mintázatokkal, így a szezon legmenőbb Cavalli darabjai a leopárdfoltos ruhák, a zebracsíkos köpenyek, a szőrméről készült fotónyomatos dzsekik és a fekete-fehér szoknyák lettek.

Igen, igen, Fausto Puglisi szoknyákat tervezett a férfiaknak! Bár a viselettörténetben nem újkeletű dolog a szoknyát hordó férfi, ám a téma a mai napig minden fórumon kiveri a biztosítékot. A félhomályos szobák puha foteljében üldögélő, az egyetemes divattörténetet és a kortárs divatot jól ismerő online kommentelők vérre menő vitákat folytatnak, sokszor habzó szájjal küzdenek az igazukért, hogy a szoknya mennyire férfiatlan vagy éppen mennyire férfias ruhadarab. Pedig egyszerűen csak arról van szó, hogy az én ízlésvilágomba belefér vagy sem, nekem tetszik vagy sem, semmi több. Ebben a kollekcióban kifejezetten vagány, némi hippi-rocksztár és egy kis punk utóízzel, nagyon izgalmas kombinációban, bakanccsal, türkizkék ékszerekkel és laza sifoningekkel társítva sorakoznak fel a szoknyák a többi ruhadarab mellett. 

Biztos vagyok benne, hogy pár héten belül az ismert fast fashion márkák polcain feltűnnek ezek a különleges régi-új kreációk egy jóval silányabb kivitelben. A dicsőség mégsem az olcsón gyártó, vacak másolatokat terjesztő áruházláncokat, hanem a nagyszerű Fausto Puglisit illeti meg, aki ismét egy remek ruhasorozatot rakott össze a Roberto Cavalli Menswear számára. Nekem bejön, és nektek?

Fotók: Roberto Cavalli / Vogue

Kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8517996208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása