GaborSzakacs

Így viseld a hippiszerkót 2017-ben!

2016. október 19. - gaborszakacs

Szinte mindenki rejteget a szekrénye mélyén olyan fotóalbumot, ami nagyszülei, szülei vagy akár saját maga 70-es években készített képeit tartalmazza. A fényképek nosztalgikus hangulatát a ma már retrónak számító korszak meghatározó stílusjegyeit idézik fel bennünk. Felbukkannak a végtelenségig bővített vagy szűkített szárú nadrágok, a lenge ingek, a mintás poncsók, no meg a tarka kendők és a feltűnő ékszerek. Roberto Cavalli 2017-es tavaszi kollekciója a mindenre nyitott hippikorszakot és annak egyedi ízlésvilágát hozta vissza. Készüljetek, ez egy roppant izgalmas időutazás lesz!6_40.jpg

A divattervezők egyik legnagyobb ütőkártyája, amikor egy letűnt korszak jellegzetes elemeit újra előveszik, leporolják, felfrissítik és a jelenkor aktuális irányzatait hozzáadva újra piacra dobják. A divat állandóan változó, vissza-visszatekintő sajátosságait használta ki Peter Dundas, a Roberto Cavalli vezető tervezője, aki a legújabb férfi kollekciójában a feltűnő és bohém hippi stílust keltette életre. Egy izgalmas időutazás a most kőkemény valósága és a múlt nosztalgikus, reményekkel teli szabad szellemisége között. Cavalli világához egyébként mindig is közel állt a túlzás, a merészség és a lázadás, lenyűgöző állatmintáival és egyedi anyagpárosításaival sikerült évtizedek óta a divat élvonalában maradnia.

Peter Dundas 2017-es tavaszi férfi kollekciója a 70-es évek szabadságát, a lelkesedést adja vissza. Azt az időszakot, amikor mindenki Mick Jagger, Jimmy Hendrix vagy éppen Rod Stewart stílusát majmolta. Nem volt lehetetlen, csak egy kis bátorság kellett és tiéd volt a világ. Tombolt a szenvedély és a hedonizmus a divatban is, a rikító színek, feltűnő csíkozások, a patchwork farmerek, a rojtos bőrdzsekik és a töménytelen mennyiségű ékszer aranykorában. A hétköznapok rocksztárjai Dundas egy feszesebb gyűjteményben élesztette fel. A mintás zakókat és nadrágokat hímzett, intarziás poncsókkal és vékony sálakkal tette Cavalli stílusúvá, a festett körmökkel és türkiz nyakláncokkal pedig a rocksztár image-t erősítette. A nélkülözhetetlen glamour a bársonyok és szaténok fényében köszön vissza. Soknak tűnik? Naná! Túlzó? Még szép! Meg kell hagyni, Cavalli nem a konzervatív irodai viseletek élharcosa, de nem lepődnék meg, ha jövő tavasszal néhány bevállalós srác hasonló szerkóban pattanna metróra Budapesten. Legyetek bátrak, legyetek önmagatok!

Photos: Roberto Cavalli Spring 2017 Menswear Lookbook

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr911717743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.David.Scherzinger (törölt) 2016.10.31. 23:30:40

Fenomenalis :) Peter Dundas 2017 tavaszi kollekcioja igazan vagany lett :) erositem a metrora pattano vagany sracok taborat
süti beállítások módosítása