GaborSzakacs

A lelki harcokból született legszebb ruhaköltemények

2023. január 14. - gaborszakacs

Hangos, színes, jelenlévő és örök. Talán ezekkel a jelzőkkel lehetne a legjobban leírni Rami Kadi 2022/23-as ősz-téli couture kollekcióját. A tehetséges libanoni divattervező friss gyűjteménye az Ébredés címet kapta, mivel a saját sebezhetőségéből kiindulva mutatott rá a küzdelmes újrakezdés lehetőségére. A vibrálóan élénk színvilága és a nagyszerű szabásvonalai nemcsak a gardróbunk árnyalatainak alapos átgondolására, hanem egyfajta lelki újjászületésre is inspirálnak bennünket. Hagyd magad mögött a szürke hétköznapokat és lépj be velem Rami Kadi csodálatos couture világába!

400_20.jpg

Tovább

Színterápia Tony Ward módra

A természet változatos formáiból és lenyűgözően gazdag színvilágából merített ihletet a 2023-as tavaszi kollekciója elkészítéséhez Tony Ward. A világhírű libanoni divattervező legújabb ready-to-wear darabjai a klasszikus vonalak és az innovatív szabászati megoldások találkozásában keltek életre. A szupernőies gyűjteményt könnyed textíliák, aprólékos kristály-, gyöngy-, és 3D-s virágdíszítések teszik feledhetetlenné.

200_32.jpg

Tovább

Pamella Roland határtalan eleganciája

Klasszikus szabásvonalak, innovatív sziluettek és csillogó részletek jellemzik Pamella Roland legfrissebb kollekcióját. A kedvenc amerikai divattervezőm 2023-as pre-fall ruhakölteményei a klasszikus elegancián túl hozzák a kortárs divat elvárásait, az izgalmas vágási technikákat, a 3D-s díszítéseket, az ombre esztétikát és a csodás nyomatokat. A régi Hollywood fényűző stílusa is visszaköszön a drámai köpenyekben, a drapériaszerűen leomló anyagokban, a ragyogó kristályokban, na meg a pompás ékszerekben. Gyere és merülj el velem a szupernőies sziluettek mesés tengerében!

400_19.jpg

Tovább

Jean Paul Gaultier extravagáns divatbemutatója

„Ez a show egy nyílt levél Jean Paulnak, egy nyílt szerelmes levél” - így fogalmazott Olivier Rousteing, amikor kifutóra vitte a Gaultier-ház számára készített 2022-es ősz-téli kollekcióját. A világhírű francia divattervező, Jean Paul Gaultier immáron harmadik alkalommal kért fel egy ismert fashion designert, hogy alkossa meg a következő szezon couture gyűjteményét. A vendégművész ezúttal nem okozott csalódást, hiszen egy valódi retrospektív ruhasorozatot állított össze, amelyben Gaultier pályájának kiemelkedő alkotásait idézte meg. Madonna csúcsos melltartója, breton halászpulóverek, a Le Male illat életre kelt üvege, fűzők és sok más jellegzetesen merész kreáció vonult fel. A következő összeállításban elhoztam ez év leglátványosabb és egyben legextrémebb bemutatóját egyenesen a párizsi divathétről. 400_18.jpg

Tovább

A test és lélek szabadsága Zuhair Murad ruhakölteményeiben

Elképesztően élénk vonalvezetéssel, csipkével díszített organzákkal és drapériaszerű redőkben leomló szaténokkal készül a 2023-as tavaszi szezonra Zuhair Murad. A kedvenc libanoni divattervezőnk legújabb ready-to-wear alkotásai hozzák a tőle megszokott magas színvonalat, amelyek ezúttal a The Great Gatsby korszakát idéző fényűzéssel, a '70-es évek csillogásának és a mai vörös szőnyeges események hangulatának találkozásában keltek életre. Az elragadóan izgalmas, kissé szexi, itt-ott pimasz, mégis stílusos és elegáns sziluettek a test és lélek szabadságáról mesélnek nekünk.

40_13.jpg

Tovább

Szuperszűk szettek és Julia Fox a Patou kifutóján

Sok-sok szezon után végre kifutós bemutatón vitte nagyközönség elé a legfrissebb kollekcióját a Patou. A patinás francia divatház 2023-as tavaszi ready-to-wear darabjait Guillaume Henry tervezte. A korábbi évszakok kényelmes és túlméretezett formái után végre láthattunk derekat hangsúlyozó, szuperkarcsú sziluetteket, sikkes kabátkákat, izgalmas miniruhákat és egészen hosszú csizmákat. A márkára jellemző élénk színek és romantikus fodrok ezúttal sem maradhattak el. A show fináléjában megjelent a kortárs divatikon, Julia Fox, aki szecessziós mintával díszített ruhájában egy életre beégett az emlékezetünkbe.

100_53.jpg

Tovább

Mert Jázmin hercegnő is Reem Acra divatházától vásárolna...

A vörös szőnyeges estélyi ruhák királynője, Reem Acra egy varázslatos kollekcióval rukkolt elő a 2023-as tavaszi szezonra. A libanoni születésű divattervező a tőle megszokott pompás anyagokkal és díszítési technikákkal repíti el a kifinomult ízlésű vásárlóit az Ezeregyéjszaka meséinek világába. A jól szabott tunikákat, a kényelmes háremnadrágokat és az arisztokratikus eleganciát árasztó kaftánokat vibrálóan élénk színekkel, flitteres hímzésekkel és puha strucctollakkal tette feledhetetlenné. Biztos vagyok benne, hogy Acra legfrissebb gyűjteménye láttán Jázmin hercegnő is megszállott fashonistává válna.

2_528.jpg

Tovább

Vera Wang lenyűgöző fekete ruhái 2023 tavaszán

A lovas öltözetek szigorúsága és fegyelmezettsége ihlette Vera Wang 2023-as tavaszi ready-to-wear kollekcióját. A pompás esküvői ruháiról ismert amerikai divattervező legújabb gyűjteménye mégsem tipikusan lovas sorozat, sokkal inkább a modern nagyvárosi utcai viseletek és a vidék romantikájának stílusos találkozása a letűnt történelmi korok öltözeteinek tükrében. A vagány, kissé szexi, de mégis elegáns és sokoldalú szettek csupa-csupa fekete textíliákból keltek életre. Nézzétek csak!

23_225.jpg

Tovább

Velencei álom Monique Lhuillier módra

A gazdag történelmi múlttal és egyedülálló építészeti megoldásokkal rendelkező olasz városban, Velencében készült Monique Lhuillier legújabb kampányának fotósorozata. Bár a világhírű amerikai divattervező 2023-as tavaszi kollekciója a ready-to-wear besorolás alatt fut, az exkluzív estélyi és alkalmi ruhái jócskán túlmutatnak a hétköznapi szükségleteket kielégítő öltözeteken. A klasszikusan elegáns, ugyanakkor modern, nőies szabásvonalai és a finom, romantikus jegyeket felvonultató díszítései a valóra vált velencei álmokról mesélnek.

5_531.jpg

Tovább

A múlt, jelen és jövő Chanel-kollekciója

Egy kivételesen szép és egységes, a márka minden stílusjegyét magán viselő kollekcióval rukkolt elő a Chanel. A világhírű francia divatház 2023-as tavaszi ready-to-wear ruhasorozata könnyed és árnyalt, kifinomultan elegáns és modern sikkes szettjei mesés tweedekből, klasszikus szabásvonalakból, izgalmas gyöngyökből, fényes szalagokból és puha strucctollakból álltak össze. Az elbűvölő sziluettek a múlt, jelen és jövő találkozásában a kortalan eleganciáról mesélnek.

1100.jpg

Tovább

Életre keltett divatrajzok a Saint Laurent kifutóján

A kortárs divat rajongói pontosan tudják, hogy minden szezonban a párizsi divathét egyik csúcspontja a Saint Laurent-ház bemutatója. A világszerte ismert francia márka 2023-as tavasz ready-to-wear kollekciójában az 1980-as évek bágyadt eleganciáját láthattuk egy modern, mai köntösbe átültetve. Anthony Vaccarello kitűnő arányérzékkel megkomponált, csodálatosan karcsú sziluettjei drapériaként leomló, kapucnis ruhák képében - finom anyagokkal, széles vállrészekkel és látványos kiegészítőkkel - varázsolták el a műértő közönséget. Úgy gondolom, hogy erre az érzéki ruhasorozatra maga Yves Saint Laurent is nagyon büszke lenne.

100_51.jpg

Tovább

Pamella Roland stílusos és elegáns ruhakölteményei

A fantasztikus Pamella Roland 2023-as resort kollekciója tökéletes bizonyíték arra, hogy kiváló minőségű textíliákból, klasszikus és modern szabásvonalak felhasználásával egy roppant ízléses női ruhatárat lehet kialakítani. Az új gyűjtemény vibrálóan színes és szemet gyönyörködtetően virágos, egyszerre visszafogottan sikkes és túláradóan romantikus, ahogyan azt a kedvenc amerikai divattervezőnktől megszokhattuk. Akárki akármit mond, a stílusos megjelenés és a kifinomult elegancia soha nem megy ki a divatból.

300_25.jpg

Tovább

Elie Saab művészete testközelben

"Erős nőkről, erős karakterekről, egy kis rock 'n' rollról szól" - mondta Elie Saab a 2022-es őszi ready-to-wear kollekciójáról, miután két év után újra kifutóra vitte a nagyszerű alkotásait a divathéten. A világhírű libanoni divattervező A-listás sztárokat és modelleket felvonultató fashion show-ja sokkal nagyobb esemény lett, mint a januári couture bemutatója. Az elbűvölő estélyi ruhákat, a tollas-flitteres bomber dzsekiket és az elegáns kiegészítőket a designer párizsi George V sugárúton lévő üzletében egy privát vezetésen magam is megcsodálhattam.  A következő összeállításban Elie Saab legfrissebb munkáit mutatom be itt a GaborSzakacs Blogon egyenesen Párizsból.

0_02.jpg

Tovább

A kortárs utcai viseletek szinonimája: Victoria/Tomas

Fennállásának 10. évfordulója alkalmából nagyszabású divatbemutatót rendezett a francia Victoria/Tomas márka. Victoria Feldman és Tomas Berzins 2023-as tavaszi ready-to-wear kollekciójában ízig-vérig kortárs szetteket vonultatott fel. A rave-kultúrából táplálkozó utcai viseletek egyszerre voltak könnyedek és lazák, roppant modernek és pimaszul szexik. Az alábbi bejegyzésben egy helyszíni beszámolót olvashattok a párizsi divathét első sorából, személyes benyomások és különleges pillanatok kizárólag itt a GaborSzakacs Blogon.

unnamed.png

Tovább

Richard Quinn őszinte tisztelgése II. Erzsébet királynő előtt

Fiatal kora ellenére Richard Quinnt a londoni divat élő legendájaként tartják számon. Elhivatottsága, szakmai alázata és elképesztő vizualitása világszerte lenyűgözi a kortárs divat rajongóit. A művész 2023-as tavaszi ready-to-wear kollekciójában az ismert szín-és mintavilágot hozta el egy hatalmas adag nagyvonalúságba csomagolva. A gyűjtemény első 22 sziluettjével II. Erzsébet királynő élete, munkássága és inspiráló személyisége előtt tisztelgett. A teljes Richard Quinn ruhasorozatot megcsodálhatjátok itt a GaborSzakacs Blogon.

100.jpeg

Tovább

Victoria Beckham első bemutatója a párizsi divathéten

A tőle megszokott minimalista szabásvonalakkal, kontrasztos színekkel és modern eleganciával érkezett meg Victoria Beckham márkája a Paris Fashion Weekre. Az egykori Spice Girl - ma világhírű divattervező - első párizsi bemutatóját a nemzetközi divatszakma elismerő szavakkal illette, ugyanis a 2023-as tavaszi ready-to-wear kollekciója az elvárásokon felül teljesített. Bokáig érő ruhákat, látványos operakesztyűket, rojtos kézitáskákat, romantikus fodrokat és buja csipkéket vonultatott fel Mrs. Beckham. A francia divatdebütálása ambiciózus, drámai és meglehetősen szexi élmény lett, az eseményről az alábbi összeállításban olvashattok itt a GaborSzakacs Blogon.

finale5.jpg

Tovább

Vámpírcsajok és kortárs amazonok a Viktor & Rolf kifutóján

Magasnyakú csíkos ingekben, széles vállrésszel ellátott zakókban és szuperszűk nadrágokban vonultak végig a kifutón a Viktor & Rolf márka modelljei a párizsi divathéten. Rolf Snoeren és Viktor Horsting divattervezők a 2022-es őszi haute couture kollekciójukat a tőlük megszokott művészi színvonalon, meghökkentő és igencsak extravagáns formavilággal vitték a nagyközönség elé. Groteszk jelmezparádé vagy a kortárs divat túlzásainak leképezése a kifinomult elegancia görbetükrében?

100_48.jpg

Tovább

A 2022-es őszi Dior kollekció csendes romantikája

Ma, amikor minden elérhető közelségbe került hozzánk, amikor minden annyira hangos és annyira mindenmentes, na meg píszí, akkor jól esik egy olyan divatbemutatót látni, amely a kézműves hagyományokra, a népi kultúrában rejlő kincsekre és a visszafogott eleganciára helyezi a hangsúlyt. A Christian Dior 2022-es őszi haute couture kollekciója az ukrán népviseletek és a kifinomult francia ízlés találkozásában született meg. Visszafogott színei, finom szabásvonalai és aprólékos kézi hímzései értéket és színvonalat közvetítenek egy pulzáló világ színes forgatagában. Csendes romantika a párizsi divathéten.

100_47.jpg

Tovább

Giambattista Valli szuperromantikus ruhakölteményei

Egy lenyűgöző kollekcióval ünnepelte Giambattista Valli, hogy 10. éve haute couture művészként is számon tartja a nemzetközi divatszakma. Az olasz tervező 2022-es őszi couture ruhasorozatának minden egyes darabja magán viseli Valli aláírását. Olyan csodás tüllök, szupernőies szabásvonalak, romantikus ívek, drámai volumenek és elképesztő színek kerültek kifutóra, hogy szebbet nem is kívánhatnak a kortárs divat szerelmesei.

600_4.jpg

Tovább

Fenntartható szettek Vivienne Westwood őszi kollekciójában

A tőle megszokott bohém nagyvonalúságot hozta el a 2022-es őszi kollekciójában Vivienne Westwood. A punk királynőjeként emlegetett világhírű divattervező legújabb ruhasorozata bővelkedik a márkájára jellemző aszimmetrikus szabásvonalakban, a széles vállrészekben, a vibrálóan élénk színű mintákban és a feltűnő kiegészítőkben. A szezonális fogyasztásra kiválóan alkalmas ruhadarabok alapanyagai mint mindig, most is a Westwood-szellemiség jegyében csakis kifogástalanul fenntartható forrásból származnak. Mmm, micsoda vizuális gyönyör!

1_517.jpg

Tovább

Ruhamustra a 2022-es Velencei Filmfesztiválon

A 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál 2022. augusztus 31. és szeptember 10. között kerül megrendezésre. A vörös szőnyeges bevonulás ezen az eseményen is kiemelt helyet foglal el a szervezők, a fotósok, a megjelenő sztárok és mindenekelőtt a rajongók szívében. A következő összeállításban megcsodálhatjátok a rendezvény izgalmas, érdekes, szexi és szuperelegáns szettjeit.

timothee_chalamet_in_haider_ackermann3.jpg

Tovább

A Chanel-ház 2022-es őszi sziluettjei

A Chanel divatház történetének jelentős mérföldköveit idézte meg a 2022-es őszi kollekciójában a márka kreatív igazgatója, Virginie Viard. A kifutón felsorakozó csodás haute couture kreációk hozták azokat a jellegzetes formákat, anyagokat, stílusjegyeket, mint a tweed, a kézi hímzések, a praktikus zsebek, a letisztult szabásvonalak és persze az elmaradhatatlan Chanel-elegancia.

100_45.jpg

Tovább

Az etikus luxus magasiskolája

A környezettudatos öltözködés, a fenntartható divat és az etikus luxus jegyében vitte kifutóra legújabb kollekcióját Ronald van der Kemp. A világszerte ismert holland divattervező 2022-es őszi haute couture ruhakölteményei újrahasznosított textíliákból készültek, amelyekkel a különc megjelenésen túl egy szebb és élhetőbb jövőt is megrajzolt a designer a kifinomult ízlésű vásárlói számára.

400_14.jpg

Tovább

Monique Lhuillier időtlen ruhaklasszikusai

Hollywood aranykora ihlette Monique Lhuillier 2022-es őszi ready-to-wear kollekcióját. A mesés ruhakölteményeiről ismert amerikai tervezőnő ebben a szezonban sem hazudtolta meg önmagát, sziluettjei könnyű anyagokból készültek, amelyeket aprólékos hímzésekkel, milliónyi csillogó flitterrel és puha marabutollakkal tett emlékezetessé. 

3_514.jpg

Tovább

Kalandozások egy indiai császárnő luxusgardróbjában

A Közel-Kelet varázslata, Délkelet-Ázsia építészeti sokszínűsége és mesés kincsei ihlették Ziad Nakad 2022-es őszi couture kollekcióját. Az ismert libanoni divattervező 'Rhombus' nevet viselő ruhasorozata a modern és elegáns nőket szolgálja ki, akik imádják a színeket, a nemes anyagokat, na meg az alakot nyújtó rombusz vagy gyémánt formájú díszítő motívumokat. Dőljetek hátra és hagyjátok, hogy lenyűgözzön benneteket Ziad Nakad pazar esztétikája!

100_44.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása