GaborSzakacs

"A sóbánya az én kifutóm"

2022. július 07. - gaborszakacs

A dél-franciaországi Camargue park sóhegyei között mutatta be a 2022-es őszi ready-to-wear kollekcióját a Jacquemus. Simon Porte vezető divattervező a szerény és mégis nemes anyagokkal dolgozó márkát ezzel a különleges gyűjteménnyel újrapozicionálta, így ma már egyszerre kínál kényelmes és divatos ruharabokat. Puffos mellények, kötött pulóverek, hevederekkel ellátott felsők, lycra öltözetek, zsákvászon nadrágok, áttetsző fehér ruhák, szálló tüllök és Humara Nike by Jacquemus cipők sorakoztak a nem mindennapi kifutón. Úgy tűnik, hogy divatrendszer írott és íratlan szabályait talán örökre elfújta a hűsítő nyári szél...

300_15.jpg

Tovább

2023 legmenőbb divatirányzata: fűvel-fával

Mielőtt a felelőtlen szexuális örömök útvesztőjében való eltévelyedést terveznéd, drága Olvasó, megkérlek arra, hogy ezt ne tedd! Nem az erkölcsi határaid elmosására, sokkal inkább az organikus viseletek és a sorozatgyártású ruhák fúziójára hívta fel a figyelmet a Loewe a 2023-as tavaszi menswear kollekciójával a párizsi divathéten. A természet és a technológia találkozásában chia növények, macskafű és más élő zöld növények borították a divatház egyszerű vonalvezetésű pulóvereit, kabátjait és cipőit. Készen álltok valami elképesztő divatújdonságra? Akkor a következő összeállításon szó szerint legeltethetitek a szemeitek!

300_14.jpg

Tovább

A Christian Dior szenvedélyes divatbemutatója Sevillában

Elképesztő energiákat megmozgatva egy látványos és roppant különleges kollekciót mutatott be a Christian Dior. A patinás francia divatház - Maria Grazia Chiuri kreatív igazgató vezetésével - nagyszabású fashion show-t rendezett a spanyolországi Sevillában, ahol kifutóra vitte a helyi mesterségek és kézműves hagyományok gazdag szín-, forma- és mintavilágából ihletet merítő Cruise 2023 gyűjteményét. A temperamentumos és autentikus, de egy cseppet sem kommersz kollekcióban vérpezsdítően fodros flamenco ruhák, gyönyörű csipkék, rojtos kendők, csodás kalapok és hímzett kiegészítők kaptak főszerepet. Íme, a szezon legszebb ruhasorozata Andalúzia szívéből!10000.jpg

Tovább

A rózsaszín ködbe burkolt Valentino kollekció

Pierpaolo Piccioli igazán bátor színstratégiát alkalmazott a Valentino 2022-es őszi ready-to-wear kollekciójában, amikor egy minden tekintetben rózsaszín sorozatot mutatott be. A világhírű olasz márka kreatív igazgatója a zavaró tényezőket eltávolította, hogy a vibrálóan élénk fukszia árnyalatú szettek részleteire összpontosítsanak a divatház elkötelezett rajongói. Finom csipkék, csavart tüllök, hímzett ingek, földet söprő kabátok és izgalmas platformcipők sorakoztak a kifutón. Micsoda monokróm mámor a divathéten!

100_35.jpg

Tovább

Georges Hobeika stílusos csókja

A felvillanyozó gyengédség érzésével és a végtelen lehetőségek áradó szenvedélyével mutatta be a 2022-es tavasz-nyári haute couture kollekcióját Georges Hobeika. A világhírű libanoni divattervező a bimbózó szerelem romantikusan idilli pillanatait keltette életre a díszes szövetek segítségével. A gyűjtemény a First kiss, azaz az Első csók nevet kapta. Éld át az első csók élményét a káprázatos ruhaköltemények szívet melengető esztétikai élményén keresztül!
ss22_hc_desktopcover.jpg

Tovább

Egy mámorítóan érzéki Christian Dior bemutató

Vannak a divattörténetben olyan megkerülhetetlen alakok, akik színes fantáziavilággal, kellő bátorsággal és persze egy jókora tehetséggel felvértezve maradandót tudnak alkotni. Ilyen művész John Galliano is, aki 1997-ben kreatív igazgatóként a Christian Diort a kortárs divat fellegvárává emelte. A klasszikus francia eleganciából kiinduló, elképesztő látványvilágba átcsapó, kézi díszítésű, drámai vonalú, eklektikus jegyekkel felvértezett haute couture ruhadarabjai a mai napig lenyűgözőek. A következő divattörténeti állomásunkon a Christian Dior 2004-es őszi couture kollekcióját mutatom be telis-tele arisztokratikusan elegáns, kissé bohém és mámorítóan érzéki ruhakölteményekkel. Tartsatok velem!

100_33.jpg

Tovább

Az újraértelmezett elegancia a kortárs divatban

Mit mond a történelem a divatról a válság utáni időszakban? Ezt a kérdést tette fel Alexandre Vauthier, amikor nekilátott a 2022-es tavaszi haute couture kollekciója megalkotásának. A világhírű francia divattervező valami újat, valami eddig nem tapasztalt élményt kívánt átadni a rajongóinak, amely túlmutat az alkotó egyéni megnyilvánulásain, hűen tükrözi az újjáéledő energiát, a kulturális sokszínűséget, a zenei ízlés fejlődését és a vágyak különbözőségét. Tollak, tüllök, fodrok és az elegancia modern csillogása egy nagyszerű bemutatón a Paris Fashion Weeken.

100_32.jpg

Tovább

Givenchy szettek az utcai viseletek világában

Valahol a sportruházat és az estélyik világa közé lőtte be a 2022-es őszi ready-to-wear kollekcióját a Givenchy. A patinás francia divatház kreatív igazgatója, Matthew M. Williams a márkára jellemző kifinomult párizsi sikket hátrahagyva nagyrészt sötétzöld és fekete színben megjelenített gyűjteményt vitt kifutóra, amellyel az utcai viseletre fókuszált. A réteges szettek nyomott mintás pólókból, fémes logóval kivarrt pulóverekből, bő farmernadrágokból és földet söprő kabátokból álltak össze. Íme, egy különleges divatbemutató részletei a Paris Fashion Weekről!

200_20.jpg

Tovább

... és akkor kifutóra lépett a Halál

Immáron a harmadik kollekcióját mutatta be a párizsi couture divathéten Charles de Vilmorin. A tehetséges francia divattervező 2022-es tavaszi ruhadarabjait a groteszk látványvilággal rendelkező Tim Burton filmek ihlették, amelyekben a halál hűvös érintése a lelkünkig hatol. A couture gyűjtemény cseppet sem sötét vagy taszító, inkább színes és kihívóan nagyvonalú, mintha a designer kifigurázná az életünkbe váratlanul betoppanó Kaszást.

100_24.jpg

Tovább

Oscar de la Renta pazar tavaszi kollekciója

A márka névadójának szuperromantikus megoldásai, mesés virágdíszítések és drámai szabásvonalak jellemzik az Oscar de la Renta 2022-es tavaszi kollekcióját. Laura Kim és Fernando Garcia kreatív tervezők élénk színű textíliái olyan könnyedséggel keltek életre a New York utcáin készült fotósorozatban, hogy attól még a legelszántabb divatszkeptikusok szíve is meglágyul.200_19.jpg

Tovább

Drakula vacsorája a párizsi éjszakában

Egy hollywoodi vámpírfilm szereplőit megszégyenítő rémülettel sorakoztak fel a Viktor & Rolf modelljei a divathéten. A különleges ruhakölteményeiről ismert tervezőpáros a tőle megszokott teátrális elemekkel készítette el a 2022-es tavaszi haute couture kollekcióját. Ezúttal a ruhák vállvonalát a nyak fölé emelték, fűzőket és látványos fodrokat alkalmaztak, a drámai hatást kísérteties sminkkel és vámpíros körmökkel fokozták. Így lett a gyönyörű nyakú feleségekből Drakula vacsorája a párizsi éjszakában.

001_20.jpg

Tovább

Amikor a megtagadott érzékiség újraéled a divatban...

Elképesztő színekkel és izgalmas formavilággal rukkolt elő a párizsi divathétre Dries van Noten. A világhírű belga divattervező a 2022-es őszi kollekcióját egy dekadens francia bérházban mutatta be, ahol a múlt megfáradt, rozoga és nyugtalanítóan ódon emlékei új értelmet adtak az 1940-es évek viseleteiből inspirálódott,  gazdagon rétegzett textúráknak. Merész anyaghasználat, különleges állatminták, hangsúlyos ékszerek és pimaszul harsány rúzsok sorakoznak egy nem mindennapi gyűjteményben. Az érzékiség újraéled a divatban.

8_468.jpg

Tovább

Mennyei illatok a textíliák nyelvén elbeszélve

A minimalizmus és az egyszerűség jellemzi az Ashi Studio 2022-es tavaszi kollekcióját. A párizsi székhelyű márka egy 14 - ebből 5 férfiaknak szánt - szettből álló mesés couture ruhasorozatot mutatott be a divathét keretein belül. A buja kertek hipnotizáló virágillata ihlette kreációkat a könnyed anyagok és az aprólékos kézi díszítések teszik emlékezetessé.

100_17.jpg

Tovább

A 2022-es Met-gála pompás ruhakölteményei

Minden év májusának első hétfője a divatról szól a New York-i Metropolitan Múzeumban. Ilyenkor a világhírű színészek, zenészek, modellek, divattervezők, politikusok, üzletemberek és közéleti személyiségek összegyűlnek az intézmény Museum of Costume Art részlegének - hivatalosan The Anna Wintour Costume Center -  nagyszabású gáláján. A 2022-es esemény idén május 2-án került megrendezésre, ezúttal az “In America: An Anthology of Fashion” tematikájára és a hozzá kapcsolódó nagyszerű kiállításra épült. A hírességek különleges, egyedi, izgalmas és sokszor meghökkentő ruhakölteményekben jelentek meg az est vörös szőnyegén. Pillants be Te is a divat első számú ünnepére, a divatvilág Super Bowl-jára!

blake_lively_in_versace_1.jpg

Blake Lively színésznő az esemény egyik védnökeként kapott meghívást. Elképesztő Versace ruháját New York City ikonikus épületei, a felhőkarcolók számtalan ablaka, a Hudson folyó és az Atlanti-óceán kéksége ihlették.

Tovább

Sikkes balerinák a romantikus regények világában

A romantikus lányregények rózsaszín világába helyezte az új kollekcióját a Rodarte. Az amerikai Kate és Laura Mulleavy nővérek 2022-es őszi kreációi az optimizmusról, a kényelemről, a csillogásról és a mozgás szeretetéről mesélnek.

100_29.jpg

Tovább

A színek hatalma Tom Ford kollekciójában

A New York-i divathét Tom Ford nélkül elég sivár volt. A világhírű amerikai designer a csapatában felmerülő koronavírus okozta problémákra hivatkozva lemondta a kifutós bemutatóját, helyette egy nagyszerű fotósorozatban prezentálta a 2022-es őszi szezon férfiaknak szánt kollekcióját. A klasszikus szabásvonalak mellett ezúttal sportos outfitekkel, izgalmas kiegészítőkkel és kellemesen élénk tónusokkal is találkozhatunk Fordnál. Íme, a nagyszerű ötletek kicsiny tárháza egy színesebb és élettel teli férfi gardrób kialakításához!

19_303.jpg

Tovább

Az egyensúlyt tükröző zen ereje

Bár az ismert márkák jelenleg a metaverzum világában nyomulnak, Yohji Yamamoto mégis egy fantasztikus divatbemutatóval érkezett a párizsi divathétre. A japán designer 2022-es őszi ready-to-wear kollekciójával a rá jellemző posztmodern formákat, minőségi anyaghasználatot és egyedi szetteket hozta el a francia fővárosba. Látványos és szókimondó alkotások kerültek kifutóra, amelyek a látszólagos káoszban a szépséget és az egyensúlyt tükröző zent hirdetik.400_8.jpg

Tovább

Stílusos olasz sziluettek a hétköznapi istennőknek

A világ változásaira érzékenyen reagálva szinte percről percre átalakul az egyik legnépszerűbb gazdasági és művészeti ágazat, a divat. Ez egy soha meg nem álló, mindig megújulni képes, dollármilliárdokat forgató rendszer, amelynek jeles képviselői a kortárs divattervezők. A könnyed és stílusos elegancia nagyköveteként vált ismertté Alberta Ferretti olasz designer, akinek a 2022-es őszi ready-to-wear kollekciója a vörös szőnyeges estélyik kínálatából a mindennapi viseletek irányába tolódott el. Változnak a piaci igények, változnak az öltözködési szabályok is, ám Ferretti szerint egy csodásan libbenő sifonruha mégsem hiányozhat egyetlen nő ruhatárából sem.

100_27.jpg

Tovább

Mert a fenntartható couture a jövő divatja...

Elérkezett az idő, amikor a párizsi haute couture-be begyűrűzött a környezettudatosság és a fenntarthatóság. Bár ez a divatszegmens eddig is a kis darabszámú, kézi díszítéssel készült egyedi kreációkról szólt, tehát a couture esetén nem igazán beszélhetünk túltermelésről vagy felesleges textilhulladék felhalmozásáról. A magasfokú szabászattal rendelkező divatházak felismerték, hogy az újrahasznosított vagy a megbízható forrásból származó anyagok használata a Föld teljes kizsákmányolása nélkül egy szebb jövő felé vezethet. A környezetbarát couture nagykövete, Ronald van der Kemp a 2022-es tavaszi kollekcióját nagyrészt szövetmaradékokból és virágbolti hulladékanyagokból állította elő. Nézzétek csak, milyen mesés ruhaköltemények születtek!

100_28.jpg

Tovább

Csipkék és masnik, avagy a szexi francia sikk nyomában

A francia divat mindig is a kifinomult ízlésről, a magas minőségű anyaghasználatról és a különleges szabásvonalakról szólt. Napjainkban a párizsi haute couture házak a klasszikus eleganciát ötvözik a textilipar újdonságaival úgy, hogy közben előrevetítik a következő évszak öltözködési szokásait. Az alkalmi és vörös szőnyeges megjelenés kiemelkedő alkotója Alexis Mabille, aki a lágy esésű kelméket minden szezonban sikkesen romantikus ruhakölteményekké varázsolja. A 2022-es tavaszi kollekciója telis-tele van a rá jellemző gyönyörű ívekkel, lenyűgöző fodrokkal, szexi csipkékkel és a védjegyének számító masnikkal.

16b.jpg

Tovább

Amikor a Fendi megcélozta a világűrt...

Kim Jones divattervező nem a SpaceX rakétáin, hanem a képzelet szárnyán repít el bennünket egy különleges világba, a Fendi világába. A világhírű olasz márka 2022-es tavaszi haute couture kollekciója egy izgalmas utazás az emberiség gazdag múltja és a sci-fi filmekbe illő jövője között. A felsorakoztatott ruhákon elképesztően gyönyörű római kori boltívek, szobrok és szökőkutak jelennek meg, a futurisztikus élményt a letisztult szabásvonalak és a modellek arcán megcsillanó, űrkorszakot idéző kristályok adják. Bámulatos pillanatok, amelyek Elon Musk dollármilliárdos terveit is felülmúlják.

001_19.jpg

Tovább

Ünnepeld a szerelmet egy mesés Tony Ward esküvői ruhában!

Lady Cosmopolita néven mutatta be a 2022-es őszi La Mariée kollekcióját Tony Ward. A világhírű libanoni divattervező különleges menyasszonyi ruhái romantikus szabásvonalakkal, lágy fodrokkal és mesés részletekkel keltek életre. Íme, a tökéletes inspiráció az esküvői szezonra!

11_433.jpg

Tovább

A letisztult vonalú Christian Dior ruhaköltemények

Amíg a teljes divatvilág a metaverzumra van ráfeszülve, addig a Christian Dior kreatív igazgatója, Maria Grazia Chiuri az offline világ értékeire hívja fel a figyelmet. A világhírű francia divatház 2022-es tavaszi haute couture kollekciója a kézműves hagyományok szépségét és azok felbecsülhetetlenül gazdag kincseit, a valódi emberi kapcsolatokat és a személyes érintés semmihez sem hasonlítható varázsát hangsúlyozza. A Dior ezúttal letisztult szabásvonalakat és aprólékos kézi díszítéseket hozott el a párizsi divathétre.

dior_2022.jpg

Tovább

A Valentino párizsi bemutatója az isteni Jon Kortajarenával

Egy kortól és testalkattól független, mesés kollekciót mutatott be a Valentino. A világhírű olasz divatház 2022-es tavaszi haute couture darabjai az 'Anatomy of Couture' vagyis a couture anatómiája címet kapták. A kifutón felsorakozó modelleken - többek között Kristen McMenamy, Lara Stone, Jon Kortajarena - klasszikus vonalvezetésű, pompás kézi díszítésekkel ellátott ruhaköltemények mellett végre láthattunk férfiaknak szánt magasfokú szabászatot is. Erős üzenet arról, hogy bizony új szelek fújnak Párizsban. 

100_25.jpg

Pierpaolo Piccioli divattervező és modelljei a Valentino show fináléjában

Tovább

50 elképesztő szett a Oscar-gála Vanity Fair after partiján

Nemcsak a 2022-es Oscar-díjátadó vörös szőnyeges bevonulása, hanem a filmes esemény levezető fogadása is különleges ruhakölteményeket tartogatott a divatrajongók számára. Az év legcsillogóbb partijának 50 exkluzív szettjét hoztam el a következő összeállításban.
kim_kardashian_west2.jpg

A celebgálák királynője, Kim Kardashian West egy izgalmas Balenciaga ruhában tette tiszteletét az eseményen

Tovább
süti beállítások módosítása