GaborSzakacs

A Chanel nemcsak volt, hanem lesz!

2021. május 09. - gaborszakacs

A Chanelre jellemző tweedekkel és gyöngyökkel, na meg persze történelemi időutazással és divattörténeti felvillanásokkal rukkolt elő a következő szezonra a patinás francia divatház. A Virginie Viard kreatív igazgató vezetése alatt álló Chanel 2022-es resort kollekcióját a dél-franciaországi Les Baux-i Carrières de Lumières egykori kőbányájában mutatta be. De mit keres a kifinomult párizsi luxus egy kőfejtőben?

100_7.jpg

Tovább

Zuhair Murad szupersikkes esküvői ruhái

Bár a népes lakodalmak ideje még nem jött el, a mesés esküvői ruhaköltemények kora már beköszöntött. A világhírű libanoni divattervező, Zuhair Murad a 2022-es tavaszi szezon menyasszonyi ruháit vetítette előre a legújabb kollekciójában. A klasszikus vonalvezetésű, romantikus és érzéki darabok nemcsak az oltárhoz vezető úton, hanem akár egy elegáns vörös szőnyeges gálán is megállják a helyüket. 

2_413.jpg

Tovább

Egyszerű és nagyszerű szettek Elie Saabtól

A tőle megszokott magas színvonalú ruhakölteményekkel kedveskedik a lelkes fashionistáknak Elie Saab. A kedvenc libanoni divattervezőnk 2021-es pre-fall kollekciójában az elegáns hétköznapi megjelenést vegyíti az esti partik hangulatával. Az 1970-es évek öltözködési stílusából merítkező gyűjtemény telis-tele van puffos ujjakkal, fodrokkal, masnikkal és combvillantós szoknyákkal.

13_352.jpg

Tovább

Mesés ruhaköltemények a 2021-es Oscar-gálán

Magyar idő szerint hétfő hajnali 2 óra után kiosztották a filmvilág legrangosabb kitüntetéseit, az Oscar-díjakat. A 93. alkalommal megrendezett esemény egy különleges helyszínen, az Union Station Los Angeles pályaudvar várócsarnokában kapott helyet. A gála ezúttal is vörös szőnyeges bevonulással kezdődött, ahová a sztárok a világhírű divatházak elképesztő ruhakölteményeiben érkeztek. A nyitány képes beszámolóját elsők között csodálhatjátok meg itt a GaborSzakacs blogon.

carey_mulligan_valentino_haute_couture.jpg

Carey Mulligan egy aranyló Valentino Haute Couture estélyiben érkezett a 93. Oscar-gálára

Tovább

A tudomány és természet összhangja Iris van Herpen ruháiban

A divat és a tudomány, a természet és a technika mesteri összehangolása Iris van Herpen 2021-es tavaszi kollekciója. A holland designer 3D nyomtatással készült haute couture darabjai ebben a szezonban is ámulatba ejtették a divat szerelmeseit. A gyűjtemény inspirációját ezúttal a gombafonalakból összeálló lenyűgöző képződmények, az úgynevezett micéliumok adták, amelyeket a textilművészet nyelvére transzformált a tervező. Készen álltok a csodára? Íme!

18_278.jpg

Tovább

Hollywood csillogó eleganciája a kortárs divatban

Fénylő textíliákkal és tengernyi flitterrel készül a szebb jövő ünneplésére az Azzaro. Az ismert márka a párizsi divathéten mutatta be a Hollywood aranykorának hangulatában hódító couture kollekcióját, amelyet nem más, mint a divatvilág szupersztárja, Olivier Theyskens álmodott meg. A designerre jellemző karcsú vonalak és elegáns ívek minden szettben visszaköszönnek. Csúcsminőségű ruhák kifinomult ízlésű nőknek és férfiaknak!

1_418.jpg

Tovább

Valóra vált álmok Tony Ward esküvői kollekciójában

Tony Ward a 2021-es őszi La Mariée kollekcióját a magas minőségű esküvői ruhák és az ámulatba ejtő haute couture kreációk közé pozicionálja. A bonyolult részletekkel, finom hímzésekkel és időtlen szabásvonalakkal rendelkező darabok a leginspirálóbb ruhaköltemények a boldogító igen kimondására készülő arák számára. 

17_297.jpg

Tovább

80 éves lett Vivienne Westwood

Napjaink egyik legbefolyásosabb asszonya, aki a divatba emelte az újhullámos öltözködést, a modern punkot pedig hordhatóvá tette. Mindig is lázadt a konvenciók ellen, évtizedekig egy önkormányzati lakásban élt. Ma már a Brit Birodalom lovagja, az angol királynő Dame rangra emelte. Megrögzött állatbarát és környezetvédő, gyakran szót emel a világban dúló háborúk ellen, véleményével milliók értékrendjét formálja. A következő összeállításban az április 8-án 80. születésnapját ünneplő Vivienne Westwood divattervező különc életébe és egyedi művészi látásmódjába nyerhettek bepillantást.

vivienne_westwood_2.jpg

Tovább

Virágba borult ruhadarabok az Oscar de la Rentánál

Virágok? Tavasszal? Eredeti! - mondta megsemmisítő hangnemben Miranda Priestly, a Runway magazin nagyhatalmú főszerkesztője Az ördög Pradát visel című filmben. A nagysikerű divatmozi ikonikussá vált mondata akár egy fricska is lehetne az Oscar de la Renta legújabb kollekciójának, ha az nem az őszi szezonra készült volna. Ugyanis a sikkes ruhakölteményeiről ismert amerikai világmárka 2021-es fall-winter gyűjteménye csupa virágos kreációból állt össze. A szédítően romantikus mámor közepette azért találkozhatunk elegáns estélyikkel, könnyed blúzokkal és tüllszárnyakkal díszített cigarettanadrágokkal is. Nézzétek csak!

1_416.jpg

Tovább

Vágyak a libanoni cédrusok árnyékában

Néha úgy érezhetjük, hogy a jelenlegi gazdasági és egészségügyi helyzetben már az álmaink is lassan szertefoszlanak. Több világhírű márka sem vett részt a januárban megrendezett Paris Fashion Weeken, ami nagy bajt feltételez a nemzetközi divatvilágban. Kedvenc libanoni tervezőnk, Zuhair Murad is kihagyta ezt a divathetet, az igazán elszánt divatrajongók szíve belesajdult ebbe a hírbe. Ám a designer március utolsó napjaiban mégis nagyközönség elé tárta a 2021-es tavaszi haute couture kreációit, amelyeket a libanoni cédrusok szépsége, élni akarása és szívóssága ihletett. A következő összeállításban ti is megcsodálhatjátok a teljes gyűjteményt a szezon legszebb ruhakölteményeit.

001_12.jpg

Tovább

A provokatív luxus Tom Ford legújabb pasicuccain

Az egészségügyi és gazdasági válság után igazán ránk fér egy kis luxus. Gondolhatta magában Tom Ford, amikor megalkotta a 2021-es őszi kollekcióját. A világhírű divattervező szigorú vonalvezetésű, markáns, mégis lendületes darabokkal lepte meg a megjelenésükre igényes, a sportos elegancia iránt elkötelezett férfiakat.

9_393.jpg

Tovább

Csodás Pamella Roland sziluettek este hét után

Amikor a nap alábukik a horizonton, felpezsdül az élet a világ nagyvárosaiban. Kinyitnak a klubok, a menő bisztrókba és bárokba jól öltözött vendégek érkeznek, hogy egy ízletes vacsora, egy finom ital társaságában kieresszék a hét folyamán felgyülemlett gőzt. Az elegáns estélyek első számú divattervezője Pamella Roland, aki már - előrelátóan - az újranyitott életünk luxus partiszerkóit is piacra dobta. Az amerikai designer a tőle megszokott különleges szabásvonalakkal, élénk színekkel, 3D-s díszítésekkel és pihe-puha tollakkal kedveskedett a megjelenésükre igényes nőknek.
aa_2.jpg

Tovább

Amikor a Christian Dior kiterítette a lapjait

Bár lehet, hogy sokkal jövedelmezőbb lenne a kártyás szerencsejátékok irányába elmozdulni, ám a világ egyik legjelentősebb francia divatháza, a Christian Dior mégsem gondolkodik a profilváltáson. A kifinomult sziluettjeiről ismert márka 2021-es tavaszi haute couture kollekcióját az ősi tarot szimbólumrendszer ihlette. Sorsfordító jóslatokat, elképesztő energiákat és lebilincselő látványvilágot vonultat fel a kitűnően szabott ruhaköltemények társaságában. Mmm, micsoda színek és formák! A Dior ebben a szezonban a 19-re lapot húzott és nyert.

1_410.jpg

Tovább

Pompás hímzések Zuhair Murad esküvői ruhakölteményein

Zuhair Murad 2021-es őszi menyasszonyi kollekciójának vezérmotívuma az aranyló búzakalász. A végtelen gabonamezők kecsesen ringatózó tengere ihlette ruhaköltemények akár a modern romantika szimbólumai is lehetnének. Mesés hímzések és drámai szabásvonalak egy lenyűgöző esküvői gyűjteményben.

6_406.jpg

Tovább

Armani: "A szépségre való törekvés örök"

Hideg színek, pazar díszítések és feszes szabásvonalak jellemzik a legújabb Armani Privé kollekciót. Az olasz divat élő legendája, Giorgio Armani a 2021-es tavaszi szezonban kényelmes és szemet gyönyörködtető haute couture darabokkal varázsolja el a divat szerelmeseit. Mert a kifinomult elegancia sohasem megy ki a divatból...1_406.jpg

Tovább

30 szuperromantikus ruhaköltemény Elie Saabtól

Az élet ünneplése egy színes ruhakollekcióval. Talán így jellemezhetnénk egy mondatban a világhírű libanoni divattervező, Elie Saab 2021-es tavaszi ready-to-wear gyűjteményét. A könnyed és légies kreációk a megszokott magas minőségben, a kifinomult ízlés, a nőies megjelenés és a modern elegancia jegyében készültek.

1_405.jpg

Tovább

Szürreális elegancia a Schiaparelli tavaszi kollekciójában

Elsa Schiaparelli a szürrealista divat nagyasszonyaként vonult be a történelembe, átütő személyisége és rendkívül gazdag szellemi hagyatéka a mai napig óriási hatást gyakorol a kortárs öltözködésre. A nevével fémjelzett párizsi divatház napjainkban az egyik legtekintélyesebb márka, amely szezonról szezonra meghökkentő és extravagáns kreációkkal lepi meg a fashionistákat. A Daniel Roseberry kreatív igazgató irányítása alatt készült 2021-es tavaszi haute couture kollekció puffos ujjrészekből, izgalmas mellvértekből, foggyöngy fülbevalókból és bizarr körömgyűrűkből állt össze.

1_404.jpg

Tovább

Mesés ruhaköltemények a 2021-es virtuális Golden Globe-gálán

A rendkívüli egészségügyi helyzetre való tekintettel a 78. Golden Globe-díjkiosztó vörös szőnyeges bevonulás nélkül, egy virtuális ceremónia keretei között zajlott. Az A-listás sztárokat a filmes gálához illő ruhakölteményekben az esemény előtt kapták lencsevégre a saját fotósaik.

maria_bakalova_in_giorgio_armani_with_a_tyler_ellis_bag.jpg

Maria Bakalova bolgár színésznő egy vállpánt nélküli Giorgio Armani estélyiben pózolt 

Tovább

Mert mindig van okunk egy kis Chanelre...

A Paris Fashion Week Chanel bemutató nélkül legalább annyira értelmetlen, mint a vízcsepp nélküli tenger vagy a napfény nélküli nyár. A világhírű francia divatház 2021-es tavaszi haute couture darabjait ezúttal közönség nélkül mutatta be az impozáns párizsi Grand Palais-ban. A kollekció színvonala ezúttal is hozta a papírformát, klasszikus elegancia, határozott, ám romantikus vonalak és tweedek minden mennyiségben. Az esztétikai élmény miatt a legnagyobb járványhelyzet kellős közepén is okunk van egy kis Chanelre, ugye?100_6.jpg

Tovább

Álmok, múzsák és viharos szerelmek

Amikor a világ a feje tetejére áll és az életed a hullámvölgy legaljára érkezik, akkor felcsillan egy apró reménysugár. Egy földöntúli erő segítségével szépen lassan megkezdődik a felemelkedés és újra bizakodva tekinthetsz egy szebb jövőbe. Ahogyan a mindent elsöprő vihar után megnyugszik a természet, úgy találja meg a lelkünk is a maga békéjét. Julien Fournié francia divattervező a 2021-es tavaszi haute couture kollekciója a First Storm, vagyis az Első vihar nevet kapta. Utalva ezzel az elkészült ruhadarabokból áradó elementáris energiákra, a tomboló szenvedélyre, a fergeteges sokszínűségre és persze az elbűvölő szépségre. Nézzétek csak!

julien-fournie_2.jpeg

Tovább

A művészetek találkozása Stéphane Rolland kollekciójában

Letűnt történelmi korszakok, meghatározó divattörténeti pillanatok és elképesztő szabásvonalak találkozásából jött létre Stéphane Rolland új kollekciója. A világhírű francia divattervező 2021-es tavaszi haute couture ruhakölteményeit Diego Velázquez Las Meninas (Az udvarhölgyek) című festménye ihlette. A mesés sziluettek egy olyan korban születtek, amikor a pozitív életszemlélet és a kreativitás elengedhetetlen a túléléshez.

001_11.jpg

Tovább

Egy cseppnyi luxus és más semmi

Ragadd meg a luxus lényegét! Talán ez lehet az Ashi Studio 2021-es tavaszi kollekciójának első számú üzenete. A párizsi székhelyű márka legfrissebb couture darabjait átjárja a kifinomult elegancia varázslata, a határozott szabásvonalak mellett kiemelt szerepet kaptak a részletgazdag kézi kidolgozások is. Íme, a divattörténet klasszikusai újratöltve!

14_340.jpg

Tovább

Stílusos álmok és vágyak a párizsi divathéten

Barokk pompa, izgalmas vonalvezetés és szupernőies megjelenés jellemzi Ziad Nakad 2021-es tavaszi kollekcióját. Az ismert libanoni divattervező a színek és a textúrák játékából egy lélegzetelállító couture gyűjteményt vonultatott fel a párizsi divathét online bemutatóján. A finom selymek, a könnyed organzák, a puha tollak és a csillogó kristályok nemcsak a rajongókat, hanem a nemzetközi divatszakmát is teljesen elvarázsolták. Nézzétek csak!
1_399.jpg

Tovább

Mesés ruhaparádé a boldogító igen kimondására

A klasszikus elegancia a merész újításokkal keveredik Naeem Khan legújabb kollekciójában. A világhírű divattervező 2020-as ősz-téli esküvői darabjai a romantikus hercegnői szettektől a dögös-rojtos minidresszeken át az ultramodern vonalvezetésű nadrágos összeállításokig sorakoznak fel. Bizony, egy teljes menyasszonyi ruhatár készült erre a szezonra, benne az alkalomhoz illő öltözettel a próbavacsorára, a templomi szertartásra, a hajnalig tartó mulatozásra és a másnapi villásreggelire.

1_396.jpg

Tovább

A kultúrák találkozása Giambattista Valli ruhakölteményeiben

A 2021-es tavaszi haute couture kollekciókat felvonultató párizsi divathét egyik legizgalmasabb sorozatát Giambattista Valli hozta el. Az olasz divattervező drámai ruháit a spanyol temperamentum, a kínai hagyományok, a francia sikk és a közel-keleti titokzatosság ihlette. Mmm, mennyi szín, mennyi erő és mennyi szenvedély, nézzétek csak!

1_398.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása