GaborSzakacs

Sikkes balerinák a romantikus regények világában

2022. május 02. - gaborszakacs

A romantikus lányregények rózsaszín világába helyezte az új kollekcióját a Rodarte. Az amerikai Kate és Laura Mulleavy nővérek 2022-es őszi kreációi az optimizmusról, a kényelemről, a csillogásról és a mozgás szeretetéről mesélnek.

100_29.jpg

Rodarte indulása óta nem a dollármilliós eladásokra és a gombamód szaporodó üzletláncok megnyitására törekszik, hanem a szabad művészetekből inspirálódó, kifinomult ruhadarabok megjelenítését tűzte ki céljául. A márka pasadenai alapítói Kate és Laura Mulleavy, akik a XIX. és XX. századi irodalomból merítenek ihletet a kollekcióik megalkotásánál. A Rodarte első darabjait a divatszakma elítélte, több divatkritikus is hordhatatlannak nevezte őket, szerintük túlgondoltak és kínosan aprólékos részletekből épülnek fel. A nővérek az első bukások után nem adták fel, szebbnél szebb ruhakölteményeket hoztak létre finom csipkékkel és libbenő textilszirmokkal. A negatív hangok ellenére az amerikai Vogue főszerkesztője, Anna Wintour felfigyelt Mulleavy-ék művészetére és támogatásáról biztosította a nővéreket, így munkáik gyorsan bekerültek a legnagyobb áruházakba, többek között a Bergdorf Goodman, a Barneys és a Neiman Marcus polcaira. Innen már nem volt megállás, sorra zsebelték be a tervezői díjakat, a sztárok, az amerikai first lady-k gardróbjába pedig szépen csendben bekúszott a különleges sziluetteket létrehozó márka. 

A 2022-es őszi ready-to-wear gyűjtemény hozza a szokásos Rodarte-érzést. A kollekcióhoz készült fotósorozatban a romantikus lányregények képi világa a lehullott magnólialevelekkel és a hó gyengéd csókjától válik végképp léleksimogatóvá. A felsorakozó ruhadarabok az optimizmusról, a kényelemről, a csillogásról és a mozgás öröméről mesélnek. A mozgás művészetét kecses mozdulatú balerinákon jeleníti meg Kate és Laura Mulleavy, így az egyensúly óriási szerepe nemcsak a szabásvonalakban és az arányokban, hanem a modellek mozdulataiban is visszaköszön.

Csodás fantáziavilág elevenedik meg a szemünk láttára. Vintage környezetbe festett pasztell vonalak, amelyek gyengédek, lágyak és őszinték. A szettek telis-tele vannak virágokkal, lépcsőzetes tüllzuhatagokkal, apró mintákkal, összességében minden öltözet láthatóan kényelmes és praktikus. Mulleavy-ék könnyed rózsaszínekkel, fényes fuksziákkal és fáradt kékeszöld árnyalatokkal dolgoznak. Szuperszűk csőruháik, hosszú kardigánjaik és a balett világából átköszönő lábmelegítőik mellett jól megférnek a türkiz flitterek, az éjfekete csipkék és a tűzpiros tánccipők. Szeszélyes, fantáziadús és varázslatos a teljes ruhasorozat, amilyennek lennie kell egy mai nő ruhatárának. Engem meggyőzött és titeket?

A kollekció további darabjaiért kattints az alábbi galériára:

Fotók: Daria Kobayashi Ritch / Rodarte / Vogue

Kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr6717821473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása