GaborSzakacs

Stílusos olasz sziluettek a hétköznapi istennőknek

2022. április 22. - gaborszakacs

A világ változásaira érzékenyen reagálva szinte percről percre átalakul az egyik legnépszerűbb gazdasági és művészeti ágazat, a divat. Ez egy soha meg nem álló, mindig megújulni képes, dollármilliárdokat forgató rendszer, amelynek jeles képviselői a kortárs divattervezők. A könnyed és stílusos elegancia nagyköveteként vált ismertté Alberta Ferretti olasz designer, akinek a 2022-es őszi ready-to-wear kollekciója a vörös szőnyeges estélyik kínálatából a mindennapi viseletek irányába tolódott el. Változnak a piaci igények, változnak az öltözködési szabályok is, ám Ferretti szerint egy csodásan libbenő sifonruha mégsem hiányozhat egyetlen nő ruhatárából sem.

100_27.jpg

Alberta Ferretti kifinomult ízlése páratlan az olasz divattörténetben, stílusos eleganciája Armani nagyságával vetekszik. Tervezői kódjai közé tartoznak a csodás estélyik, amelyek a viselőiket istennői magasságokba repítik. Ám a pandémia, a gazdasági recessziók, a kelet-európai háborús események jócskán átrendezték a divatipart, a vásárlói igények is jelentősen megváltoztak. Ezért Ferretti a hétköznapok istennőit vette célkeresztbe, kollekciói leginkább a mindennapok viseletére, a sikkes utcai megjelenésre helyezik a hangsúlyt. A vörös szőnyeges dresszek világa után ez egy erősen átdolgozott koncepciót és egy jóval visszafogottabb esztétikai élményt hozott magával.

A mai nők élni akarnak. Úgy igazán. Előtérbe került a saját személyiségük, az identitásuk, a szabadságuk, ahhoz pedig egy megfelelő ruhatár szükséges, hogy kifejezhessék a valódi egyéniségüket. Alberta Ferretti 2022-es őszi ready-to-wear kollekciója szinte minden vásárlói igényt kielégít. Kényelmes, bő nadrágjai magabiztosságot és erőt sugároznak, pulóverei és "ökobundái" a nagyvárosi elegancia klasszikus jegyeit hozzák. A gyűjteményben van minden, ami modern és mai: fémes csillogás, élénk színek, puha garbók, alakot nyújtó köpenyek és gyönyörű ívű kalapok. Az olasz designer ötletes, praktikus és réteges sziluettekben gondolkodik, amelyek a nap során egy mozdulattal átalakíthatóvá válnak.

A legújabb kollekció záróakkordjában természetesen feltűnnek a Ferretti védjegyének számító könnyed és romantikus estélyik is, amelyek az 1960-as és 1970-es évek stílusában sorakoznak fel. A lágy szabásvonalaikkal, a látványos csipkepanelekkel, az ezüst lamé pliszékkel és a szépséges tolldíszítésekkel magasabb szintre emeli a teljes ruhasorozatot. A finom sifonruhák játékos kapucnikkal, buggyos ujjakkal és lágy fodrokkal válnak a Ferretti-nő ruhatárának emlékezetes és időtlen darabjaivá.

A kollekció további szettjeit az alábbi galériára kattintva tekinthetitek meg:

Fotós: Filippo Fior / Gorunway.com / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9717809473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása