GaborSzakacs

Kortárs divat, sportkocsi és egy pomerániai törpespicc

2022. március 20. - gaborszakacs

Teljes vizuális őrülettel jelentkezett a Patou. A patinás francia divatház 2022-es őszi ready-to-wear kollekciója a márkára jellemző könnyed és laza eleganciát hozta el, amely minden alkalommal, igen, akár a hétköznapokban is jól működik. De vajon hogyan fér össze a modern párizsi sikk a '80-as években készült Lamborghinivel és mit keres a divatkampányban egy szupercuki pomerániai törpespicc? Minden kérdésre választ kaptok a következő összeállításban itt a GaborSzakacs Blogon.
2_472.jpg

Aki egy kicsit is ismeri a nemzetközi divattörténetet, az jól tudja, hogy Jean Patou (1887-1936) korának egyik legjelentősebb divattervezőjeként írta be magát a történelembe. Olyan designerekkel említik a nevét egy lapon, mint Coco Chanel vagy Jeanne Lanvin. Patou az 1920-as évek végén robbant be a köztudatba a roppant kényelmes és hordható szettjeivel. A női sziluettek forradalmát meglovagolva az általa tervezett darabokat könnyű volt fel-és levenni, ezért a nők imádták ezeket. A világ odáig volt a modern és lezser viseletekért, többek között Josephine Baker és a teniszcsillag Suzanne Lenglen is Patou ügyfele lett. A designer halála után húga és annak férje vette át a divatház irányítását, majd ismert tervezők kerültek a kreatív igazgatói székbe, Marc Bohan (1954–1956), Karl Lagerfeld (1960–1963), Jean Paul Gaultier (1971–1973) és Christian Lacroix (1981-1987). Lacroix saját márkát alapított, távozása után a Patou haute couture üzlete végleg bezárt.

A tehetséges francia Guillaume Henry más irányba vitte Patou-ház jól bevált csapásirányát. Az értékes szellemi hagyatékot új köntösbe öltöztette és hozzáadta a saját személyiségét, így a Patou feléledt hamvaiból. A 2022-es őszi ready-to-wear kollekció visszanyúlt a névadó sportos-kényelmes, testközpontú szettjeihez, a gyűjtemény központjába a pufidzsekik kerültek egy jó adag modern szexualitással megfűszerezve. Henry a sallangoktól mentes outfiteket kedveli, amelyek a mozgás szeretetét éltetik. Ruhadarabjain méretes márkajelzéseket helyezett el, hogy a közösségi médiába mindenki könnyen megtalálja és pár perc vágyakozás után megrendelje ezeket a menő kreációkat.

Nemcsak a ruhasorozat izgalmas, hanem az őszi kampányhoz készített fotósorozat is. A három szekcióból álló gyűjtemény leglendületesebb pontjai az 1980-as évekbeli Lamborghinivel lőtt képek. A mezőn parkoló olasz csodajárgányon pózoló belga szupermodell, Elise Crombez isteni választásnak bizonyult ebbe a tematikába. Megjelenése laza, letisztult, kissé szexi, a kortárs divat őszinte lenyomata. Láthatjuk fekete nadrágkosztümben és PATOU logós sapkában, combközépig érő csizmában, khakizöld steppelt szettben és krémszínű kezeslábasban. A múlt és a jövő, a vidéki élet és a nagyváros lét találkozása egy-egy elkapott pillanatban.

A lookbook középső részében egy mélyszürke textilháttér előtt monokróm összeállításokat visel Crombez. Isteni kombinációkat kaptunk a különféle anyagok és textúrák játékából, a sportos és klasszikus elegáns elemekből egy tónusba rakva.

A harmadik szakaszban egy babaarcú modell tűnik fel. Maartje Verhoef egy bolyhos miniatűr pomerániai törpespicc társaságában pózol. Igen, erre mondja a bulvársajtó, hogy a cukiságfaktor kimaxolva. És tényleg! A pasztelltengerben úszó képek láttán kedved támad felvásárolni a Patou webshop kínálatát, hogy hasonlóan sikkes legyél, mint a szépséges modell és a négylábú kis barátja. Mályvák és fuksziák, babakékek és igézően szép halványlilák, mmm, isteni az egész!

Guillaume Henry tervező kitűnő ízléssel vezette át a Patou márkát a XXI. századba úgy, hogy közben annak minden értékét megtartotta. Nem akar túláradó vagy polgárpukkasztó lenni, nem kérkedik és nem válik tolakodóvá, helyette egy jól felismerhető, laza eleganciát ad a megjelenésükre igényes nőknek. És ami még Henry művészetét nagyszerűvé teszi, hogy a kollekció anyagai 90%-ban újrahasznosítottak vagy organikusak. Így kell izgalmas és fenntartható divatot csinálni 2022-ben, le a kalappal!

Fotók: Patou / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8417775652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása