GaborSzakacs

Versace megalkotta a Z generáció stílusát

2022. február 27. - gaborszakacs

Egy látványos fashion show keretein belül mutatta be 2022-es őszi ready-to-wear kollekcióját a Versace. A világhírű olasz márka a nevéhez méltó különleges ruhadarabokkal és izgalmas szettekkel kápráztatta el a rajongóit a milánói divathéten. Donatella Versace ezúttal nem az egyediségre, sokkal inkább a fejlődés lehetőségére és a sokféleségre fektette a hangsúlyt, ezzel pedig zseniális érzékenységgel festette le a kortárs divatot és a Z generáció igényeit.

200_15.jpg

Gianni Versace imádta a burjánzó szertelenséget, a szuperszexi megjelenést, a giccsbe hajló csillogást és a soha véget nem érő fényűzést. Halála után Donatella egy visszafogottabb, kevésbé markáns vonalat képviselt a nemzetközi divatpalettán, de azért Gianni szellemi hagyatéka fel-felbukkant az évek során. A márka élénk színei, ultraszűk vonalai és izgalmas textúrái a 2022-es őszi kollekcióban is megjelentek, ezzel közös nevezőre hozva a múlt értékeit és a jövő igényeit a milánói divathéten.

Donatella Versace nem finomkodott az új ruhasorozat megalkotásakor, egyenesen célba vette az utcai divat legmenőbb elemeit, amelyek szezonról szezonra befolyásolják a kifutón látható szettek alakulását (zárójelben megjegyzem, hogy régen ez pont fordítva működött). Izgalmas nadrágkosztümöket, széles vállú, erősen maszkulin zakókat vitt kifutóra a Versace, amelyeket felsőként viselt apró melltartókkal és feltűnő vonalú táskákkal kombinált. A mai nőt láthattuk, aki egyben a Z generáció tökéletes lenyomata. A modern nő, aki nem egyedi, hanem sokszínű akar lenni és aki vágyik a fejlődésre. Egyszerűen ellenállhatatlan a látvány, érzed a kirobbanó erőt és a lehetőséget minden egyes összeállításban. Donatella Versace így fogalmazta meg: "mint egy rugalmas szalag, amit szorosan meghúztak és mindjárt visszapattan a felhalmozott energiától."

Versace a fűzőviseletre helyezte a hangsúlyt ebben a szezonban. A fűző formájú mikrofelsőket háromnegyedes szoknyákkal vagy latex leggingsekkel, kötött kardigánokkal és puffos kabátokkal kombinálta. A pólók és az ingek helyett a '90-es évek végén berobbant őrület uralkodik, a fiatal nők melltartót hordanak a kabát alatt, ezzel a kényelmet, a korlátok nélküli, szabad életet nyomatékosítják. Na és egyfajta mainstream és high-end vonalat képviselnek, ami Covid-19 világjárvány szigorú szabályai után kiszámítható ellenpólusként bukkant fel.

Minden kétséget kizáróan a összkép szexi, magabiztos és nagyon mai. Donatella markáns vonalú sziluettjei a derekat és a lábakat hangsúlyozzák, elképesztően karcsúsító megoldásokat alkalmaz. Erős színeket használ, az éles kontrasztokat az ékszerek, a napszemüvegek és a táskák csak fokozzák, ez az erős látvány pedig szépen illeszkedik a Versace-történet folytatásában.

A Versace Fall 2022 RTW kollekció a milánói divathéten mutatkozott be

100_19.jpg

Fotók: Salvatore Dragone / Gorunway.com / Vogue

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1917766876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása