GaborSzakacs

A mindent elsöprő Versace kollekció

2017. szeptember 28. - gaborszakacs

Donatella Versace egyszerűen zseniális! Nem volt olyan márka a milánói divathéten, aki stílusában, hangulatában és látványában túlszárnyalta volna az ikonikus olasz divattervezőnő legfrissebb kollekcióját és annak igencsak pazar bemutatóját. Aranyban úszó szettek, tengeri minták, vibráló kékek és sárgák, gazdag díszítések és szupernőies szettek jelentek meg a Versace-ház 2018-as tavaszi ready-to-wear gyűjteményének kifutóján. Méltó megemlékezés és a stílusos tiszteletadás Gianni Versace halálának 20. évfordulóján.

1_121.jpg

1997. július 15-én a napfényes Miami Beach tengerpartján egy elvetemült gyilkos lelőtte az olasz divat egyik legnagyobb alakját. Gianni Versace halála megrázta az egész világot. A tragédia után húga, Donatella Versace vette át Gianni divatházának irányítását. Donatella kitartása, akaratereje és kiváló szakemberei segítették abban, hogy a hanyatlásnak induló Versace név újra a csúcson legyen. Gianni halálának 20. évfordulóján a milánói Triennale múzeumban megrendezett 2018-as tavaszi ready-to-wear kollekció bemutatójával Donatella méltó emléket állított testvére zseniális munkássága előtt. A legfrissebb gyűjteményben visszahozta mindazt a gazdagságot, szín-és formavilágot, ami Giannit világhírűvé tette. A sorozattal egyben felhívta a figyelmet a béke fontosságára, a szépség erejére és az esztétikum meghatározó szerepére. Az igazán feltűnő darabokon megjelentek az 1990-es évek elején népszerű Vogue, Elton John, Marilyn Monroe, James Dean printek, a Giannira jellemző Tresor de la Mer, az indián kultúra elemei, a színes lepkék és a barokk motívumok. Donatella előszedte és újraértelmezte, maivá transzformálta a jellegzetes Versace-blúzokat és fűzőket, a szögletes vállú kabátokat, a szűk nadrágokat és a végtelen mintákban úszó legginseket. Nem maradhattak ki a korszak meghatározó stílusjegyei sem, így a magas derekú farmerok, a laza pólók, a kényelmes farmeringek, a szexi csizmák és a feltűnő aranyékszerek is felbukkantak. A főként égszínkékben, mentazöldban, napsárgában és feketében pompázó sziluettek nőies szabásvonalaival Donatella a formás csípőt és a karcsú derekat hangsúlyozta, leopárdmintáival, ékkövekkel kombinált tengeri csillagaival pedig a bohém luxust idézte meg. A vibráló, merész, energikus és élettel teli kollekciót napjaink legmenőbb modelljei, Bella Hadid, Gigi Hadid és Kaia Gerber tették feledhetetlenné.

A show fináléjában életre kelt az 1994-es őszi Metal Mesh Versace-gyűjtemény. Szem nem maradt szárazon, amikor a kifutó végén aranyló ruhában megjelentek a korszak első számú szupermodelljei, Naomi Campbell, Carla Bruni, Cindy Crawford, Claudia Schiffer és Helena Christiansen. A ma is gyönyörű modellek Donatellát átölelve George Michael Freedom című slágerére vonultak végig a kifutón. A közönség elképesztő tapsviharral honorálta a meglepetést. A gazdag szellemi örökségből Gianni Versacéhoz méltó megemlékezést, stílusos tiszteletadást állított össze húga a tragikusan elhunyt tervező halálának 20. évfordulóján.

21_33.jpg

,,Azt hiszem, a divattervezők felelőssége, hogy megpróbálják letörni a szabályokat és a korlátokat."- Gianni Versace

the_90s_supermodels_carla_bruni_claudia_schiffer_naomi_campbell_cindy_crawford_helena_christensen_are_back_for_a_tribute_to_gianniversace_versacess18_versacetribute_mfw.jpg

versace_icons.jpg

A '90-es évek szupermodelljei újra egy kifutón: Carla Bruni, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Cindy Crawford és Helena Christensen aranyló ruhában a Versace Spring 2018 Ready-to-Wear bemutató fináléjában 

Photos: Yannis Vlamos / indigital.tv / Vogue

Kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr2912887138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása