GaborSzakacs

Ziad Nakad couture ruhákba öltöztetett múzsái

2022. február 03. - gaborszakacs

Az egyetemes szépség kinyilatkoztatása Ziad Nakad 2022-es tavaszi couture kollekciója. A tehetséges libanoni divattervező legújabb ruhakölteményei a tökéletes szabásvonalakkal és az aprólékos kézi díszítésekkel fénylő ékszerként tündökölnek a női testen. A 'muZeum' néven futó káprázatos gyűjtemény a Château de Ferrières-ben, egy romantikus francia kastélyban került bemutatásra a Paris Fashion Week keretein belül.

ziad-nakad-group.jpg

A világjárvány miatti egészségügyi vészhelyzet és kockázat miatt ebben a szezonban is úgy döntött Ziad Nakad, hogy a kifutós bemutató helyett egy nagyszerű kisfilmmel és fotósorozattal mutatja be az új kollekcióját. A tehetséges libanoni designer a tőle megszokott magas minőségben kivitelezett álomruhákat sorakoztatott fel a 2022-es tavaszi couture gyűjteményében. A digitális fashion show-t ezúttal a Párizs melletti Château de Ferrières francia kastélyban rögzítették és a Paris Fashion Week keretein belül tárták a nagyközönség elé. 

A francia fővárostól 26 km-re fekvő pompás épületet és a hozzátartozó parkot 1855 és 1859 között építette James de Rothschild báró számára. Elegáns belső terei, égbe szökő oszlopcsarnokai és színes tapétával borított falai nagyszerű háttérként szolgáltak Ziad Nakad couture ruháihoz. Mintha egy díszes múzeum kiállítási tárgyai lennének a textilkreációk, olyan finoman illeszkedtek a kastély hangulatához, minden bizonnyal ezért is kapta a kollekció végül a 'muZeum' címet...

... és persze a megnevezés Nakad múzsaira is utal, akik a kozmopolita, mindenre elszánt, különböző kultúrákból érkező, nőiességüket büszkén vállaló nők. Tisztelettel és megbecsüléssel, finoman és szenvedéllyel öltözteti ezeket a nőket az értékes és időtlen alkotásaiba, hogy művészetével magasztalja őket és kiemelje testük szépségét.

Ziad Nakad egy olyan couture kollekciót hozott el a divathétre, amelyben nemcsak a ruhaköltemények, hanem maga a nő is ékszerként tündökölhet. Az idei szezon múzsáiként választott modellek Franciaországból, Ausztráliából, Grúziából, az Egyesült Államokból, Németországból, Hollandiából és Koreából érkeztek. Nakad fel akarta öltöztetni a világ minden nőjét, hogy munkásságával az egyetemes szépséget ünnepelje.

A kollekció nyitóruhája a fény szimbóluma, amely a sötétségből született meg. A gyűjtemény további darabjai roppant színesek, az élénk árnyalatok valósággal beragyogják a Château de Ferrières impozáns termeit. A túlméretezett vállak, a markáns derékrészek, valamint az ékköves övekkel, az aprólékos hímzéssel aláhúzott formák a tervező személyiségét rajzolják meg. A jellegzetes ruhák mozaikszerű díszítésekkel készültek, egyes darabok több mint 6 hónapos munka eredményei. Ziad Nakad bejrúti couture műhelyéből mesés tüllökből, taftokból és csipkékből életre keltett karcsú sziluettek kerültek ki, amelyeket a Swarovski övek és a túlméretezett fülbevalók tettek ellenállhatatlanná és emlékezetessé.

Élénk színek és merész formák Ziad Nakad 2022-es tavaszi kollekciójában

Ziad Nakad Spring 2022 Couture gyűjtemény kézi díszítései tökéletes harmóniában vannak a Château de Ferrières francia kastély pompás termeivel. Mmm, micsoda helyszín és micsoda fotósorozat!

Ziad Nakad 2022-es tavaszi couture kollekciójához készített kisfilmet itt nézhetitek meg:

Fotók: Ziad Nakad Spring 2022 Couture / Ziad Nakad Official

Videó: muZeum - Ziad Nakad Fashion Show Couture Collection Spring Summer 2022

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT és az Instagramon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr10017092584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása