GaborSzakacs

Stílusos és fenntartható pasicuccok a Zegnától

2020. december 08. - gaborszakacs

Kifinomult, praktikus és szekrénybarát darabokkal rukkolt elő az 2020-as ősz-téli szezonra a Z Zegna. A stílusos olasz megjelenés és a fenntarthatóság égisze alatt egy remekbe szabott kollekciót készítettek nem csak itáliai férfiak számára. Klasszikus vonalak, sportos fazonok és színek minden mennyiségben!

1_363.jpg

2_358.jpg

A Z Zegna Fall 2020 Menswear kollekció kortalan darabokat sorakoztat fel

Unalomig ismételt közhely, hogy az olasz pasik nemcsak sármosak, hanem igencsak jól öltözöttek. Zsigerből jövő stílusérzéküket és kifogástalan megjelenésüket világszerte milliók utánozzák. Mindig figyelnek az arányokra, a színekre és a kiegészítőkre, még akkor sem tudnak hibázni, amikor egy kopott farmert egy pólóval vesznek fel. Ezt a sikkes vonalat meglovagolva készítette el a 2020-as ősz-téli kollekcióját a Zegna. Az Alessandro Sartori divattervező igazgatása alatt álló cég a kommersz olasz jegyeket átlépve a fenntarthatóságra és modern technikai szempontokra helyzete át a hangsúlyt a Z Zegna legújabb darabjainak megalkotásakor. 

Az Ermenegildo Zegna hosszú évek óta az olasz divat első számú bástyája, a magas minőség, a stílusos megjelenés és a fenntartható forrásból származó alapanyagok elkötelezettje. #UseTheExisting kampányában az újrahasznosított és újra felhasznált anyagokból állítja elő minőségi termékeit, amelyekkel széles körben terjeszti a környezettudatos öltözködés és vásárlás fontosságát. A 2020-as ősz-téli Z Zegna egy igazán zöld gyűjtemény lett, ugyanis minden darabja újrahasznosított vagy újrahasznosított alkotóelemet tartalmaz. Elképesztő innováció és tudatosság egy luxuscikket gyártó nagyvállalattól! A műanyaggyártás őrületes hulladékát például a dzsekik töltőanyagaként hasznosítják, de újrahasznosított nylonszálakat és cipőtalpakat is gyártanak az anyag újabb generációs életre keltése kapcsán.

Sartori büszke rá, hogy a modern technológia és a környezettudatosság is lehet stílusos. Olyan klasszikus vonalvezetésű férfi kabátokat és sportos mellényeket alkotott, amelyek 50% újrahasznosított gyapjúból 50% újrahasznosított műanyag palackokból készültek, egyes ingeket és öltönyöket pedig 100% #UseTheExisting anyagból állították elő. Ezek a hibrid technikai megoldások megóvják a környezetet, egy élhetőbb jövőt biztosítanak a jövő generációnak, emellett praktikusak és elegánsak. 

Úgy tűnik, hogy a Z Zegna projekt középpontjában az élethosszig tartó anyagok állnak. A kifinomult részletekkel rendelkező, igencsak kényelmes, gyűrődésmentes és utazásbarát szettek művészien színes, élettel teli, mégsem polgárpukkasztóan rikító árnyalatokban öltöttek testet. A lendületes, itt-ott formális jegyeket hozó darabok a kortalanságot és az időtlenséget hirdetik. A megjelenésükre igényes Zegna-férfiak számára a környezettudatos öltözködés plusz pont is lehet a női szívek meghódításánál egy szenvedéllyel dobott csók vagy egy harsány "Ciao, bella!" felkiáltás után.

Photo: Daniel Beres / Z Zegna Fall 2020 Menswear / Vogue

Még több divattartalomért kattints a közösségi oldalakra, lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr9715814132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása