GaborSzakacs

A szélsőséges szettek kicsiny gyűjteménye

2018. február 18. - gaborszakacs

A neogótikus stílusban épült Park Avenue Armoryt választotta a 2018-as őszi kollekciójának bemutatására Marc Jacobs. A világhírű designer a New York Fashion Week keretein belül vitte kifutóra az extravagáns darabokból álló, igencsak titokzatos ready-to-wear gyűjteményét. Az 1980-as évek ihlette összeállítások merész színeket, széles vállakat, vastag öveket és eltúlzott szabásvonalakat kaptak. Marc Jacobs az inkognitóban felvonuló matadorok meghökkentő sorozatával az introvertált személyiségek extravaganciájára hívja fel a figyelmet.

1_158.jpg

A művészi szabadságot, a divat határtalan kifejezőerejét és a lélek apró rezdüléseit ötvözte legújabb kollekciójában Marc Jacobs. A New York-i divathét kiemelkedő eseményeként rendezték meg a Park Avenue Armory félhomályos épületében a világhírű designer 2018-as őszi ready-to-wear gyűjteményének bemutatóját. Az 1980-as évek ihlette darabok sokkolóan merész szettjei a feltűnő megjelenés mögött megbújó sötét titkokat és rejtélyes befelé fordulást mesélik el. A felsorakozó sziluetteket a mindent szétfeszítő kettősség érzése átjárja, a távolságtartás és a tolakodóan harsány közlés, a védelmet adó burok és a világba kiáltott fájdalom meglepő őszinteséggel bukik a felszínre.

A nehéz szövetekből kreált vállhangsúlyos kabátokat hatalmas gallérokkal és széles övekkel tette feledhetetlenné Marc Jacobs. A szemet eltakaró kalapok, a mértani pontossággal elrendezett hajtókák, az átlapolások és a szigorú vonalvezetés nyomasztó hangulatát az élénk színekkel bontotta meg, megidézve ezzel Emanuel Ungaro és Yves Saint Laurent haute couture művészetét. A titkosügynök image mögött egy jó nagy adag szexualitás is megbújik, amit a különféle textúrák keverésével, a buja fodrok és fénylő masnik segítségével villantott meg. A spanyol matadorok vérpezsdítő világa meglepően jól illik az extravagáns New York-i nő modern ruhatárához. Bámulatos, hogy mennyi gondolat, kellemes és szívszorító érzelem bukkan felszínre Marc Jacobs ruhái láttán. Kollekciója pedig a furcsa szépségek tökéletlen tökéletessége az eltitkolt vágyak és indulatok köntösébe csomagolva.

"Mindig megtalálom a szépséget azokban a dolgokban, amik furcsák és tökéletlenek, hiszen sokkal érdekesebbek." - Marc Jacobs

“A ruhák semmit nem jelentenek, amíg valaki nem él bennük.” – Marc Jacobs

Photos: Yannis Vlamos / Indigital

Kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8313672370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása