GaborSzakacs

Horrorcirkusz Marc Jacobs bemutatóján

2016. április 27. - gaborszakacs

Fehérre festett arccal, hatalmas platformokban és feltűnő összeállításokban vonultak végig Marc Jacobs modelljei a 2016-os őszi ready-to-wear kollekció bemutatóján. A designer a feltűnő harangszoknyákkal, a tollakkal díszített köpenyekkel és a stílusok féktelen keverésével botránkoztatta meg a divathét résztvevőit. A lidérces gyűjteményt a kifutón felbukkanó Lady Gaga tette felejthetetlenné.

_mon0015.jpg

Marc Jacobs eddig sem az átlagos, hétköznapi ruhadarabjairól volt híres, a 2016-os őszi ready-to-wear kollekciójával sokaknál mégis kicsapta a biztosítékot. A New York Fashion Week-en nagy kockázatot vállalt, amikor kifutóra vitte legújabb kreációit. A fénylő fekete anyagokat színes pulóverekkel, horgolt gallérokkal, egyedi mintázatokkal, földet súroló szoknyákkal kombinálta, modelljeit élő Monster High babaként küldte kifutóra. Az erősen díszített, feltűnően sok réteggel dolgozó összeállításokhoz bizarr formájú és magasságú platformokat adott, az arcokat sápadtra maszkoltatta, amelyekhez marcell hullám alapú frizurákat társított. A horrorcirkuszt a fekete-fehér pöttyös és csillogó, esti ruhakölteményekkel próbálta feloldani Jacobs.

A trükkös gyűjtemény titka abban rejlik, hogy minden egyes darabját már láttuk valahol, minden részlete ismerős lehet valahonnan. A lomha kabátok, a kakasokra emlékeztető gallérok, a nehéz szőrmék, a krinolinnal merevített szoknyák egy-egy feledésbe merült korszak emblematikus viseletei voltak, Marc Jacobs pedig elővette, leporolta, felfrissítette őket és hozzáadta divattervezői zsenialitását. Az ikonikus ruhák egy extravagáns szupersztárt kívántak, ezért a kollekció bemutatásában a modellként felbukkanó Lady Gaga segítette az amerikai designer mennyekbe - vagy inkább pokolra - jutását. 

_mon0373.jpg

Lady Gaga Marc Jacobs bemutatóján

Photos: Monica Feudi / indigital.tv

Ha tetszett, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr238409880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Momina 2016.04.27. 21:16:51

Szerintem eszméletlen jók! Elegánsak, nagyívűek, mégis hordhatók. Feltűnők, de mégis valahogy egyszerűek.
süti beállítások módosítása