GaborSzakacs

Szívhangok a Marzook ékszertáskáiból

2023. október 13. - gaborszakacs

A divat és a design iránti szenvedély vezérli a Marzook márka kreatív csapatát. A kuvaiti testvérpár Shouq és Fahad Al Marzook célja, hogy megkérdőjelezzék a divatnormákat és feszegessék a határokat, miközben megalkotják az egyéniség kifejezésére legalkalmasabb táskáikat. Az egyedi, kortárs műtárgynak is beillő alkotások elkészítéséhez a keleti és a nyugati kultúra gazdag keverékéből merítenek ihletet, a formaviláguk gyakran ötvözi az art deco jegyeit az innovatív designnal. A 2024-es tavasz-nyári kollekció a "Qalb”, vagyis a "Szív" nevet viseli. A gyöngyházas textúrájú, eltérő méretű ékszerdobozkákat a Marzook tervezői a szeretet erejéből és a feledhetetlen csillogásból keltették életre.

1_marzook_anniversary_by_eli_rezkallah_2023_plastik_inc_04.jpg

A magyar származású Amerikában letelepedett és hatalmas karriert befutott Judith Leiber óta nem láttam olyan csodás ékszertáskát, mint amilyeneket a Marzook alkot. A kuvaiti testvérpár Shouq és Fahad Al Marzook tíz éve azon dolgozik, hogy a stílus és a tervezés, a művészet és a design iránti szenvedélyüket megmutathassák a világnak. Céljuk, hogy megkérdőjelezzék a divatnormákat és feszegessék a határokat, miközben megalkotják az egyéniség kifejezésére legalkalmasabb táskáikat. Olyan hordható műalkotásokat hoznak létre, amelyek felülmúlják a trendeket és generációról generációra öröklődhetnek. Minden szezonban a keleti és a nyugati kultúra gazdag keverékéből, az építészet és a természet szépségéből inspirálódnak, a formavilágukban gyakran ötvözik az art deco jegyeit az innovatív designnal.

A Marzook táskát viselő nő nyitott az újdonságokra, ambiciózus, kreatív, szorgalmas, vezetői és alkotói képességekkel rendelkezik, hogy szembenézzen a holnap változásaival. Marzookot gyakran látni Beyoncé, Ariana Grande, Ava Max, Bebe Rexha, Jenna Ortega, Heidi Klum, Karlie Kloss, Gigi Hadid, Kylie Jenner, Jannelle Monae, Priyanka Chopra és Rita Ora kezében, Amal Clooney is gyakran magával viszi, amikor a Comói-tó partján egy elegáns étteremben vacsorázik a férjével.

A 2024-es tavasz-nyári kollekció a "Qalb”, vagyis a "Szív" nevet viseli. Ez egy szerelmes levél, amely egyszerre kifejezi a szeretetet, a szerelem erejét és az érzékiséget. A szív hangjai formálták ezt a gyűjteményt. Szó szerint.

Az értelem és az érzelem összetettsége az eltérő méretű táskákban realizálódott - ezt Jane Austen sem írhatta volna meg ennél érzékletesebben. Gyönyörű textúrákat és anyagokat láthatunk a romantikus levendula, a dinamikus sárga és a bájos rózsaszín fel-felbukkanó árnyalataiban.

Ebben a szezonban a Marzook nem egy, hanem három különböző stílust hozott létre: a The Heartot, Tetrát és a továbbfejlesztett bestseller Pill Baget. A három forma egyedi, gyöngyház ihletésű anyagból készült, amelyet már a Nacre Ivory Orb táska készítésekor is használtak a tervezők. Annak idején ez a design ragadta meg a nemzetközi sajtó és a kiskereskedők figyelmét, majd elindította a Marzookot a világhírnév és a párizsi divathét felé.

Fotók: Marzook SS24 Lookbook

Ha tetszett a blogbejegyzés, akkor kövess a Facebookon ITT, az Instagramon ITT és a TikTokon ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1818233335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása