GaborSzakacs

Egy valódi Givenchy-nő Párizsban

2018. október 29. - gaborszakacs

Ahogy telnek-múlnak a hónapok, egyre inkább bebizonyosodik, hogy igazán jó döntést hozott a Givenchy, amikor a vezető tervezői székébe ültette Clare Waight Kellert. A brit designer idén tavasszal Meghan Markle esküvői ruhájának megtervezését követően a legismertebb divatcsillagok között találta magát. A őszi haute couture kollekciójában már a klasszikus Givenchy-jegyeket hozta, a soron következő 2019-es tavaszi gyűjteményében pedig a francia eleganciát a hétköznapok modern megjelenésével vegyíti. A karakteres formák, az aszimmetrikus szabásvonalak és a különleges kiegészítők mellett a csillogással átitatott nagyvárosi luxust kínálja.

9_234.jpg

A Chloénál szerzett tervezői tapasztalatok után egy csapásra ismertté vált Clare Waight Keller, amikor elvállalta Meghan Markle menyasszonyi ruhájának elkészítését. A hercegi esküvőt övező óriási médiacirkuszt ügyesen kihasználva bemutatta az első haute couture kollekcióját a Givenchy élén. A debütálás igazán jól sikerült, mivel a káprázatos ruhaköltemények sorozata nemcsak a rajongók, hanem a szakma egyhangú tetszését is kiváltotta. A patinás francia márka kifutójára sok-sok év után visszatért a sikk és az elegancia, újra a kifinomult ízlésű, modern nagyvárosi nő került előtérbe. Ezt az irányt folytatva született meg a 2019-es tavaszi ready-to-wear gyűjtemény, amelyben a nőies szabásvonalak mellett az éles kontrasztok és a kényelmes nappali viseletek kaptak főszerepet. Waight Keller androgün modelljei a férfiasan magabiztos, határozott, dolgozó nőt keltik életre, aki pontosan tudja, milyen testi adottságokkal rendelkezik és mi áll jól neki. Aki kisfiús frizurát vágat magának, imádja az 1980-as évek stílusát, a nadrágos sziluetteket, a rétegezést, a printelt virágmintákat, sőt a feltűnő kiegészítőket is, de nem riad vissza a földet söprő alkalmi daraboktól sem. Elegáns és mindig a napszaknak megfelelően jelenik meg. Hol vannak már Riccardo Tisci ijesztően komor és szélsőséges összeállításai? A következő szezon csupa erő, tomboló energia, látványos formavilág, izgalmas aszimmetria és persze egy cseppnyi glamour. Biztos vagyok benne, hogy Hubert de Givenchy elismerően és büszkén néz le a felhők közül, mert Clare Waight Keller kiváló munkát végzett.

Clare Waight Keller modern Givenchy-vonalai némi glamourral a 2019-es tavaszi kollekcióban

Photos: Monica Feudi / Indigital.tv

Ha tetszett a bejegyzés, akkor lájkolj a Facebookon és kövess az Instagramon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr8414322813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása